Neodpratany sneh z cyklociest a lavok

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Stanislav Jackulik 30. novembra 2017

Dobry den,
cyklochodniky nie su odmetene / posolene na petrzalskom korze (i ked je zjavne, ze tadial traktor presiel.
Lavka pri Inchebe nebola vobec odmetena. Velmi tazke pre chodcovi i cyklistov.
Viedenska cesta - odmetena / posolena iba na strane aut, nie bicyklov.
Stary most - slabo odmetene na strane pesich, vobec neodmetene na strane cyklistov.
Cyklochodnik pri Eurovea / T115 - neodhrnuty (este ani o 12h).
Je to nebezpecne pre chodcov a cyklistov.
Dakujem. S pozdravom, S Jackulik

30. november 2017

AdPo

Čo takto v zime odložiť bicykle a skúsiť niečo iné?
Je snáď nad slnko jasné, že na cyklotrasy sa v zime prdí, lebo nikto neráta s tým, že v snehu sa niekto bude trepať na bicykli do roboty. V prvom rade sú riešia cesty pre MHD a pre autá. Snáď si nemyslíte pán Jackulík, že niekto bude odhrabávať pri "kalamite" cyklotrasy?
Čo ak by neboli odhrabané cesty k nemocniciam, lebo sa niekto musel zapodievať cyklotrasami?
Vzali by ste si na triko ak by sa niečo stalo pacientovi, ktorý potreboval rýchly prevoz?

Milujem týchto zimných cyklistov. Ak sa chcú voziť aj v zime, tak nech si urobia brigádu a odhrabávajú si aj celú noc...
30. november 2017

D.Daniela

a prečo by nemali byt odhrnute aj cyklochodniky?? Aha, polovica mosta je odhrnuta a polovica nie??
Co sa navazate do cyklistov? Ak niekto chce v zime jazdit, nech jazdi, nechodi pesi,ani autom
30. november 2017

D.Daniela

a aka kalamita, normalne zimne obdobie, su na to vyclenene nemale ciastky, polovicata praca Vam vyhovuje??
30. november 2017

AdPo

Milá D.Daniela, slovo kalamita som šikovne vložil do úvodzoviek, aby som tak vyjadril patričnú dávku irónie, ktoré si toto slovo v tomto prípade zasluhuje. A aby som Vás troška usmernil, tak Vám vysvetlím, že cesty sú tu v prvom rade pre MHD a pre bežné autá a až niekde tam na konci sú cyklisti. A pretože daň z bicyklov sa neplatí, tak nemôžu čakať ani odhrnuté svoje cestičky. Naopak vodiči, podnikatelia a štátne podniky platia dane, za ktoré očakávajú v prípade sneženia odhrnuté cesty. Myslíte si, že magistrát má v rozpočte vyčlenený fond na zimnú údržbu cyklochodníkov? Na to zabudnite. Kto nič neplatí, ten nič nemá. A určite to nie je polovičná robota, pretože svoju robotu si urobili tým že odhrnuli cestu pre autá a utekali riešiť iné úseky, čo je pochopiteľné. Cyklisti si myslia, že sú páni sveta a auto s odhŕňačom bude strácať čas na ich chodníčku, namiesto toho, aby urobil hlavné ťahy. Nakoniec to skončí tak, že doprava skolabuje, aby sa dvaja hipsteri dostali ráno do práce...
A inak je dosť trápne sa za svoj komentár odmeniť vlastným pluskom, však Pani D.Daniela?
01. december 2017

Stanislav Jackulik

Vazeny pane, som rad, ze su tu aj ludia ako vy poukazujuci na to, aby sa nase mesto dokladne staralo o vsetky chodniky a cesty, nielen pre cyklistov, ale i pre pesich a automobily. Kazdopadne, na to je tato stranka, lebo nam veci nie su lahostajne. Pekny den.
01. december 2017

PRAVO REZIDENTA

adPO.. mas moj suhlas...ostatni kverolanti zoberte lopatu a urobte nieco pre to aby tak nebolo hodinu alebo dve po kalamite...urcte nepoznate lopatu...ci?...urcite dnes je to ok.. ved staci v ba na druhy den je to inak...
01. december 2017

PRAVO REZIDENTA

cyklo kluby mate naco....ja som s nimi mal zle skusenosti ked som ziadal pomoc pri oprave lesnej cesty v ba aby pomohli .. nikto ani zeleni... ani mesto a obec..
01. december 2017

Roman Salkovic

Nadherna argumentacia. Cyklisti neplatia cestnu dan takze na cesty ani nepatria.

To, ze cyklisti nezatazuju zivotne prostredie, su vseobecne zdravsi, maju vyssiu produktivitu v praci a hlavne - vystavba a udrzba cyklochodnikov stoji zlomok toho, co cesty vobec nezohladnujete? Kazdy z vodicov nadava na stavy ciest na Slovensku, su same vytlky a vymoly. Podvozok aut ledva vydrzi 5 rokov, na opravy ciest ide vacsina rozpoctov a financuju ich vsetci, aj nevodici. Pocet aut sa za posledne roky znasobil, doprava kolabuje, trend je vlastnit 2 a viac aut v rodine, v aute sa v priemere vozi 1,2 cloveka.

Ale v pohode, vy sa kludne dalej stresujte v zapchach, dychajte karcinogenne splodiny a nadavajte dalej na stav ciest, ktory bude stale len horsi. Ludia v niektorych krajinach uz davno pochopili, ako je mozne vyriesit dopravu v meste (a hadate asi spravne - podporou individualnej automobilovej dopravy sa situacia dalej len zhorsovala), u nas sa ta nasa mentalita snad niekedy tiez zmeni. Dovtedy by ste aj Vy mohli ziadat komplexnu sluzbu od nasho mesta, ktora nepreferuje len jednu skupinu svojich obyvatelov.
01. december 2017

Michal

Podstatné je to, čo hovorí zákon. Ten sú povinní dodržiavať tak ako cyklisti, tak aj správcovia komunikácií.

Zákon vôbec nezakazuje cyklistom jazdiť v zime, na snehu ani na ľade.
Naopak, zákon ukladá povinnosť správcovi komunikácie ju udržiavať v bezpečnom stave pre všetkých oprávnených účastníkov premávky.
01. december 2017

D.Daniela

Hello Adpo,

ste na omyle, kazdy Bratislavcan plati dane a ja , ako Starmestanka, dokonca 2x. Aj ako podnikatelka,aj ako Staromestanka.
A to, ci si dam plusku,nerieste.
Je zrejme, ze ste vysadeny na cyklistov.
Mesto je povinne sa starat aj o cyklotrasy!
01. december 2017

AdPo

Milá D.Daniela, Michal a Roman Salkovič.
Najprv som sa chcel mierne rozpísať, ale potom som si uvedomil, že je to zbytočné. Život Vás naučí, čo je to priorita. Už sa teším na to, čo sem prdne niekto z magistrátu.

p.s. Hustý šluk z tatrovky prajem pán Salkovič
01. december 2017

Michal

Či sa vám to páči alebo nie, počet cyklistov každoročne pribúda, najmä tých celoročných.
A nemyslím si, že je to úplná náhoda, že práve tí kandidáti na župana, ktorí sa osobne zúčastnili cyklojazdy Critical Mass a cyklodopravných diskusií si oproti predvolebným prieskumom výrazne prilepšili. Konkrétne mená tu nebudem spomínať, ale najviac si prilepšil ten, kto polovicu svojej kampane venoval iba výstavbe cyklotrás.
01. december 2017

Roman Salkovic

Mily pan AdPo, rad si vypocujem teda argumenty k zlepseniu dopravy v nasom meste, kedze dufam ze nemate v rukave len osobne utoky na tu diskutujucich, samozrejme ako sa patri, pod anonymnym profilom.
01. december 2017

Michal

Pán AdPo, neviem, či ste vôbec ešte za volantom nesedeli alebo máte podivnú logiku zmýšľania. Neodhrnutá cyklotrasa totiž núti cyklistov použiť súbežnú vozovku, ktorá je spravidla odhrnutá oveľa skôr než chodníky pre chodcov. Pokiaľ Vám vyhovuje, ak Vám v jazdnom pruhu zavadzajú cyklisti, a nemáte strach, že Vám padnú pod kolesá, tak sa Vám naozaj veľmi divím.
02. december 2017

Simon Absolutny

Niesom hipster. Nemam bradu nemam ifón. Nemam mincooper. Jazdim na bicykli aj v zime pretoze je to najrychlejsie a najpraktickejsie. Stvu ma neodrhnute cyklotrasy aj chodniky aj cesty.. mesto (mestska cast?) uz niekolko zim totalne kasle na vedlajsie ulice kadial nejazdi mhd..nie ze nie su odrhnute den ci dva po snezeni..nie su odhrnute vobec za celu zimu..vacsina chodnikov deto.. cyklotrasy radsej mame pouzit bezky.. no co dodat.. ak sa chceme podobat na sarajevo tak je to okej.. ak by sme chceli ist trosku viac na zapad tak zistime ze prioritne sa odpratavaju chodniky a.cyklotrasy.. a hlavne postupne vsetky ulice, nadchody, ostrovceky atd. Co v BA ostava neodrhnute celu zimu.. hmm a ze auta platia dane tak sa cesty odhrnaju a cyklisti nie..? A komu platia tie auta dane? No statu. A kto zabezbecuje (mal by) udrzbu komunikacii v meste? Samosprava. Odkial dostava samosprava peniaze? Dan z prijmu fyzickych osob. Takze do kelu netrepte tu ze cyklisti si nic neplatia a nemaju pravo na odpratane cesty.
02. december 2017

Nacbo Tysi Pacient

Bude este horsie od 2018 sa ma zrusit ta povinnost odhrabavat chodnik
priznam sa ze ma to tesi.
Cyklisti by ma zaujimalo ci prezuvate na zimne pneu ked jazdite po snehu :)
Nic v zlom ale ked sa zmeni zakon spravca bude prioritne odhrabavat
zastavky chodniky na hlavnych tahoch cesty kde jazdi hromadna doprava
a tam nepatri individualna napr bicykel ;)

V zime je to na vlastne nebezpecie ani zdrave to nieje som niekde cital ze beh a namahanie klbov v zime nieje dobry napad.
03. december 2017

Roman Salkovic

Nacbo to su len mylne predsudky, ten kto sportuje celorocne vie, ze ide len o spravnu vybavu, vhodne oblecenie a stanovenie si tempa. Naopak, sportovanie v chladnom pocasi podporuje zdravie a imunitu. Staci si vziat priklad z krajin ako Holandsko, Svedsko, Norsko.

Ja osobne na zimu neprezuvam ale pouzivam celorocne makku zmes s riedkym dezenom. Problemom vsak nie je sneh ako taky, ak by bol udupany da sa na nom relativne bezpecne jazdit. Problem je, ze v Bratislave sa sneh rychlo roztopi a ak chyba udrzba, v noci zamrzne a po takom povrchu sa jazdit ani chodit neda. Potom cyklistom neostava nic ine len jazdit na cestach spolu s autami. Co zase znizuje plynulost premavky. Takze paradoxne, ak by sa o tych par kilometrov cyklotras co tu v BA mame niekto staral (nielen v zime), pomohlo by to aj samotnym vodicom. Cim viac cyklistov znamena, ze sa autom dostanem do svojho ciela rychlejsie. Mnoho ludi by aj auto za bicykel vymenilo (), ale ako aj z prieskumov vychadza, tou barierou v zmene mysleni ludi je chybajuca infrastruktura a udrzba. Takze mame kazdym rokom viac vodicov, vacsie zapchy, vacsie vydavky na opravy vytlkov atd. Tieto peniaze by pritom mohli ist radsej na zmysluplnejsie ciele (skolky, skoly, kultura, parky atd.).

Tu je jeden zaujimavy clanok z krajiny, kde uz davno pochopili, co je pre mesta vyhodnejsie:
https://cyklokoalicia.sk/2017/11/pekka-tahkola-zimna-udrzba-cyklotras-nie-su-naklady-ale-investicia/
04. december 2017

PRAVO REZIDENTA

jazdil som v zime v nemecku na bike... pekne mi zhrdzavel. takze .. kludne im posypte ich cyklo chodniky...
05. december 2017

cestár

Vážení, a o toto ide v "demokratických volbách zvoleným politikom, rozhádať ľudí. Jeden fakt je, že toto nie sú cyklotrasy. Chodte do Heinburgu, Čiech, Nemecka, kde sú cyklotrasy pre ľudí, ale cyklotrasu od Šancovej na Predstaničné námesti - teraz nám. F. Lzta, trasu Most Apollo - Košická, Špitálska - obojstranne, nepovažujem za cyklo trasu, Toto je všeobecné ohrozenie, aby každú minúti mi dymil kĺbový autobus, bál som sa, kto ma zramuje alebo moje deti. Prečo ta cyklo koalícia nenavrhla zmenu na Košickej, pri chodníku cyklotrasa a od vozovky parkovanie vozidiel Preboha, preberte sa. Zoberte si, ako sa tu tunelujú naše dane a výsledok, že sa hádame a úrážame, miesto toho, aby sme tých "naších volebných zástupcov v demokratických volbách riadne preklepali, čo urobili pre občana, ktorým sa tak oháňajú pred volabami, ako "nezávislý" primátor Nesrovnal, nevyriešil hlavnú stanicu, parkovaciu politiku tak, že si svoje auto zaparkoval do mestskej garáže za naše peniaze, nastrieka cyklotrasu na predstaniučné námestie, ktoré ani neobnoví, lebo teraz rekonštruuje cesty, a čo kvalita cesty na moste SNP. Len skúste požiadať o informáciu, kto a ako sparvuje cyklotrasy a koľko stojí zimná údržba v meste vrátane jednotlivých mestských častí. Prosím Vás, neurážajte sa, riešteveci s chladnou hlavou a spojme sa, musíme to rozhýbať pre naše dobro a halvne našich detí.
05. december 2017

AdPo

Nedá sa inak, ako súhlasiť s cestárom. Veľmi sa teším na tú odpoveď ktorú dostaneme od mesta. Odporúčam všetkým, aby podnet aktualizovali až do Veľkej noci, pretože celkom určite k náprave nepríde. Inak, už viete, čo budete robiť v sobotu 27.januára 2018?
05. december 2017

cestár

AdPo, poznáte, Karel Čapek - Zapomeň. To sa aj ja teším. Podľa toho čo odpovedá magistrát odpoveď je jasná. Podnet sme odstúpili na príslušné oddelenie magistrátu. Ale všimli ste si, niektoré slušnejšie mestské časti sa po našej kritike aspoň poďakujú.
07. december 2017

PRAVO REZIDENTA

tak ako dnes.. ja tam sneh?....ofotim vam podnet na podnet.. zverejnite usek cyklocesty pri hradzi Slovnaft... bufet simani.
je tam kopec zeminy po odhrnani pluhom...
12. december 2017

PRAVO REZIDENTA

admin.. podnet je vyrieseny kladne.. pomohlo casovanie a teplo!
23. jún 2021

Jozef

bicyklisti a ich aura

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania