Stáva sa z pešej zóny parkovisko?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Ján Hefty 25. júna 2013

V poslednom období sa stalo pravidlom, že na nám. Ľ. Śtúra a na námestí E. Suchoňa si vybrané skupiny spravili z pešej zóny parkovisko. Týka sa to najmä turistických "vláčikov", ktoré často stoja zaparkované na oboch námestiach aj 3-4 vedľa seba, takže ľudia ani nemajú kadiaľ prejsť. Alebo pri rôznych príležitostiach zneužíva svoje postavenie priamo Ministerstvo vnútra a jeho pracovníci si nechávajú odparkované autá pri Redute počas celého divadelného predstavenia v SND. Prečo samospráva dopustí, aby sa z nášho historického centra stalo parkovisko? Okrem iného to má za následok , že sa opakovane ničí dlažba na oboch miestach.

26. jún 2013

Ján Hefty

Nám. Eugena Suchoňa, utorok 25.6.2013 17.00 - štyri turistické vláčiky!!!
28. jún 2013

Anonym

v bulharsku ich stoji aj 7
09. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie dopravy. Námestie Ľudovíta Štúra je komunikácia v správe Magistrátu hlavného mesta. Mestská časť preto požiadala hlavné mesto, aby na námestí zabezpečilo nápravu a pravidelne kontrolovalo parkujúce vozidlá prostredníctvom mestskej polície.

S pozdravom,

Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
26. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

turistické vláčiky majú schválené trasy aj vyhradené lokality na parkovanie. Ich nesprávne parkovanie kontroluje mestská polícia. Na základe hlásení a správania výletných vláčikov budú aj trasy aj parkovanie vláčikov prehodnotené na budúcu sezónu. Pokiaľ ide o parkovanie átu ako je uvedené na fotografii, sú to autá Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. Podľa zostavy áut vyhodnocujem, že išlo pravdepodobne o návštevu významného zahraničného predstaviteľa, v takom prípade autá zabezpečujúce ochranu nie sú limitované dopravnými predpismi. Ak nesprávne alebo nepovolene parkujú vozidlá v zóne, je potrebné volať Mestskú políciu na č. 159. Život z centra mesta nie je možné celkom eliminovať, a je ťažké nájsť súlad medzi požiadavkami na bežné fungovanie inštitúcií na jednej strane a turistickým ruchom a zónami pre peších na druhej strane.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
06. december 2015

Peter

Dobre miesto, tam aspon nezavadzaju. Aj ked uz ich je o dost viac ako kedysi. Treba riesit kadejake limuziny a dzipy na Venturskej, Panskej aj Strakovej.
15. november 2016

Peter Oravec

Vláčiky na Štúrovom námestí

Pre turistické vláčiky zákaz parkovania na Hviezdoslavovom námestí neplatí? Prosím samosprávu o jasné vyjadrenie, či tam môžu turistické vláčiky parkovať alebo nie. V prípade, že tam nesmú parkovať, žiadam samosprávu, aby konala. Ďakujem.
19. november 2016

Peter

Ten cirkusovy vlacik s Ludovitom Sturom je fakt zvlastne "spojenie". Ten maly cerveny este OK, ale ze si robime si z centra ciruks mi pride nejake divne.
05. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, turistické vláčiky môžu parkovať len na miestach, ktoré majú uvedené v povolení, čo je mestskou políciou pravidelne kontrolované. Mali povolenie aj na Nám. Ľ Štúra. Každý rok sa povolenia prehodnocujú.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania