Stavba Einpark ruší nočný kľud

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Petra 07. decembra 2017

Dobry den,
Zaujimalo by ma ako je mozne ze stavba budovy Einparku na Einsteinovej,kt.sa nachadza asi 20m od najblizsieho obytneho domu,prebieha aj celu noc??neustale pocut stroje a pipanie nakladnyvh aut pri cuvani.to mame takto zit dalsie dva roky kym sa budova dokonci?

08. december 2017

Stefan

Práca v noci, to je už pomaly typicke pre každú veľú stavbu. Tu smiešnui potutu, čo im udelia zaplatia a makajú ďalej :( Po dobudovaní tejto ohavy, tá cesta čo sa pripája na Einsteinovu skolabuje.
11. december 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za preposlanie podnetu. Nie, obyvatelia určite nebudú musieť strpieť práce v noci počas celej doby výstavby. Tie na stavbe Einpark nebudeme vykonávať. Pri liatí základovej dosky v hrúbke 1,5 metra však nie je technologicky možné prerušiť betonáž uprostred záberu. S ohľadom na zmrašťovanie betónu, nástup pevnosti a množstvo a tesnosť škár je povinnosťou zhotoviteľa vykonať betonáž jedného stavebného záberu vcelku. Práve tento týždeň prebehla betonáž stavebného záberu, ktorý sa nachádza najbližšie ku existujúcemu bytovému domu, a to vo vzdialenosti 51 metrov. Jeho obyvatelia preto mohli byť rušení prebiehajúcimi prácami, za čo sa im ospravedlňujeme. Negatívne dopady na obyvateľov, ktorých domy už stoja, sa budeme snažiť zredukovať na úplné minimum. Ďakujeme za trpezlivosť.

mestská časť BA-Petržalka
11. december 2017

Stefan

V preklade budete trpiet este dva roky a za odmenu vam nasi ludia obsadia aj tie posledne volne parkovacie miesta, a auta vychádzajuce z einparku zablokuju prístup na Einsteinovu. Keby aspon pri Bille obnovili námestie, vysadili stromy. Ale tipujem, že prínos za Einpark bude minimalne a len negativny. Zbohom výhľad na hrad.
12. december 2017

[email protected]

Tak to mate smolu. Ked to dokoncia, tam uz nikdy nezaparkujete.
22. január 2018

Ruzena Juricova

HNED NA ZAčIATKU SOM TOMU NAJVYžšIEMU PISALA.ZA PENIZE DUM V PRAZE!!!!!!DALšIE MILIONY A NA UčTE BDU MILIAEDY.ZAHATA DVOROM JEDINY VYHLAD NA HRAD MESTO.NACO PARK STROMY LAVIčKy??!!vyjazd žiadny nebude na Eisteinovu!Len zahatana cesta od ZADUNAJSKEJ OKOLO BILLY až po VYJAZD NA EINSTEINKU.!!!!DOSTAHOVALCI EšTE KOLKO KRAT HO BUDETE ZNOVU VOLIT?!!!!?PREšPORAKOV VYHNALI Z DOMOV,TRPELI ZA SOCIKA A TERAZ TRPIME NADALEJ.DETI KOMUšOV SEDIA NA POSTOCH ICH OTCOV A DIRIGUJU NAM DALEJ.PREDAL KAžDY KUSOK ZELENE.SPINA V CELEJ PETRžALKE!!!
21. august 2018

Jarmila

Výstavba Einpark Einsteinova

Obyvatelia domov v okolí výstavby sú obťažovani hlukom 7 dni v týždni a najnovšie už aj v noci (z 15. na 16.8.), okrem hluku aj celonočné osvetlenie tak silné, že sa nedá spať pri otvorenom okne. Taktiež zrušili chodník a k zastávke autobusu musíme obchádzať celú stavbu. To si už naozaj developeri môžu robiť všetko čo len chcú a nebrať ohľad na ľudí, ktorí tu ziju?
21. august 2018

Stefan

Treba to otociť na MČ. Este doplním: Kanalove vpuste su zasenese od strku a spiny. Cesta je neupravena a totalne spinava od strku a pracho-piesku . Ani raz tu cestu nepolieli v tých horucavach. Zametaju len velke kusy. Ale treba celu cestu uprata! Výjazd na Einsteinovu je jedna hroza. Najprv zastavka, potom chodci a nezmyselne znacky brania vo výhlade. Myslim si že tu MC zlyhava a investor by mohol byt cistotnejsí a tiež ohladuplnší.
27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Predmet podnetu sme konzultovali so stavebníkom a prikladáme jeho stanovisko.
V zastúpení stavebníkov stavby "Polyfunkčné centrum Einsteinova" Einpark Rezidencia, a.s. a Einpark Office, a.s. sa Vám chceme touto cestou ospravedlniť za vzniknutú situáciu a porosiť o strpenie pri realizácii stavby. Chodci sú z chodníka na Einsteinovej (smer od Digital parku) odkláňaní po
chodníku, ktorý sme pre nich dočasne zrealizovali tak, aby sa bezpečne dostali až k dočasnej zastávke MHD ako aj k výťahu na lávku. Pred odklonením sú informovaní tabuľami a šípkami, aby sa zorientovali a bezpečne obišli stavenisko. Z výťahu sa taktiež dostanú cez "tunel" (dočasný zabezpečený priechod cez stavbu) a priechod pre chodcov na dočasnú zastávku, ako aj na iné smery - opäť sú informovaní tabuľami a šípkami a odkláňaní tak, aby bola zabezpečená bezpečnosť chodcov a cyklistov. Stavebník sa snaží v čo najkratšom čase postaviť novú modernú zastávku, aby obmedzenia pre chodcov a cyklistov boli minimalizované. Čo sa týka nočných prác, tie sa na stavbe nevykonávajú. Výnimku tvoril deň - 15.8.2018, kedy sa kvôli technickým poruchám domiešavača dobetónovala časť stien až po 22.00 hod, keďže nebolo možné z technologického hľadiska betonáž nosných železobetónových stien prerušiť, vzhľadom na pracovné škáry, ktoré by pri prerušení pracovného záberu vznikli. S tým súvisí aj žeriav Ž1, na ktorom bolo svetlo pri tejto betonáži rozsvietené. Po ukončení betonáže cca 23.15 hod bol žeriav aj všetky ostatné svetlá na žeriavoch vypnuté.
Každý deň sú svetlá na žeriavoch najneskôr o 22.00 hod vypnuté, čo kontroluje aj strážnik SBS.
Za vzniknutú situáciu sa stavebník ospravedlňuje a vynaloží všetko úsilie, aby sa neopakovala.



Mestská časť Bratislava-Petržalka
28. august 2018

Stefan

A čo tá čistota v okolí stavby?
05. apríl 2021

Martin Uváček

Einpark bol dokončený v roku 2020, navrhujem podnet označiť ako uzavretý, nakoľko časom zanikla jeho podstata.
21. jún 2021

Martin Uváček

Podnet vyriešený - uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania