Nočné rozbíjanie asfaltu?

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Barbora A 06. decembra 2017

Dobrý deň, zaujímalo by ma, prečo sa na Vazovovej o 0:30 v noci cez pracovný týždeň rozbíja asfalt okolo električkovej trate, keď tam na druhý deň ostane len tak ležať. Aký to má zmysel? Naozaj nie je možné tieto práce robiť v nejakú inú dennú dobu mimo špičky? (Kvôli električkám to zjavne nebolo, lebo bez väčších problémov chodili aj vtedy)

06. december 2017

David 1

Kedže vymieňali kríženia kolajníc ťažko by to robili cez deň. Je to teraz jediná funkčná trať do centra.
06. december 2017

cestár

David, to beriem, len nechápem, prečo to nerobili v lete ale teraz v zimnom období, kedy sneží,tmaje už o 16,30 hod. a o kvalite práce ani nehovorím. Verím, že reakcia "odborníkov halvného mesta a dopravného podniku bude, že to bol havarijny stav, pod ktorý sa schová všetko, tak ako sfušovaná rekonštrukcia električkovej trate na Špitálskej. Určite je tam slabšia viditeľnosť a neviem ako je to označené dopravným značením, a čo bezpečnosť účastníkov cestnej premávky. Absolútny amaterizmus a fušerina.
07. december 2017

PaloP

Ešte doplním, že rozkopaním trate na tomto mieste došlo k zrušeniu prechodu pre chodcov smerom k úrade práce bez náhrady. Uvítal by som dočasný prechod mimo staveniska.
11. december 2017

Barbora A

Koľajnice nech pokojne vymieňajú v noci, to je úplne jasné a logické. Mne išlo o to, že pracujú so zbíjačkou počas nočného kľudu. Na to naozaj nevidím žiadny rozumný dôvod.
11. december 2017

David 1

No k tým koľajniciam sa musia aj dostať a to za plnej premávky nie je možné. Keby bola Špitálska prejazdná tak spravia na víkend výluku.
14. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet!
Vzhľadom na aktuálne zistený havarijný stav električkovej trate v oblúku Vazovova – Blumentál bolo nutné okamžite riešiť uvedenú situáciu. Nakoľko električková doprava na Špitálskej ulici ešte nie je obnovená, všetka dopravná záťaž je situovaná na koľajovej spojke Krížna – Vazovova – Blumentál. V prípade, že by sa havarijný stav v danom oblúku koľajovej trate neriešil, bola by vážne ohrozená všetka električková doprava smerujúca od uzla Blumentál smerom na Hlavnú stanicu ŽSR, smerom do centra mesta a smerom do Karlovej Vsi a Dúbravky.
Z tohto dôvodu sme boli nútení havarijný stav riešiť bezodkladne nasadením maximálnej kapacity strojov a zariadení a pracovníkov. Bohužiaľ, vzhľadom na intenzitu koľajovej dopravy v uvedenom mieste (intenzita počas špičky je 1-2 električkové vozidlá za minútu) nebolo možné búracie práce vykonávať počas električkovej premávky, preto búranie asfaltu bolo realizované v nočných hodinách, uvedomujúc si skutočnosť, že počas prác bude okolité prostredie vystavené vyššej úrovni hlukovej záťaže.
Za uvedený diskomfort bývania sa obyvateľom ospravedlňujeme.
V súčasnosti sú práce ukončené, a bezpečnosť električkovej dopravy ostala zachovaná.


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania