Zákaz parkovanie pred kontajnerovým stojiskom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Erika Karabáš 11. decembra 2017

Dobrý deň,

v novembri sme si ako obyvatelia Považanovej 2 dali postaviť kryté kontajnerové stojisko. Vzhľadom na to, že nám pred ním neustále parkujú autá a kvôli tomu nám nevynášajú smetiari odpad sme viacerí z bytovky kontaktovali mestskú časť ohľadom namaľovania zákazu parkovania pred stojiskom.
20.11. som písala pánovi Gašparovičovi a pani Myglysovej podnet na e-mail. nielen, že do dnešného dňa nemám ani len odpoveď od žiadneho z nich, nič sa v tejto veci nedeje.
Práve dnes ráno riešime opäť situáciu so zaparkovaným vozidlom pred kontajnermi, kedy bola kontaktovaná mestská polícia a tá následne kontaktovala majiteľa vozidla, aby si ho odparkoval.

Poprosím o urgentné vyriešenie situácie a v tiež o preverenie toho, prečo pracovníci MČ Dúbravka nie sú schopní komunikovať s občanmi.

11. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
situáciu som prešetril a nie je pravda, že s Vašim podnetom sa nič nedeje. Vašim podnetom sa kolegovia na referáte dopravy ihneď zaoberali, ale proces zmeny dopravného značenia na komunikácii nie je taký rýchly ako si predstavujete. Po vypracovaní návrhu na zmenu dopravného značenia musí byť táto prejednaná na Dopravnej komisii bratislavského magistrátu (ktorej členmi sú aj príslušníci polície z KDI PZ SR) a až následne po schválení komisiou môže byť zmena zadaná na realizáciu. Kolega ing. Gašparovič Ľuboš začiatkom mesiaca pripravil podklady do Dopravnej komisie magistrátu ale komisia sa minulý týždeň nekonala a preto podklady necháme schváliť na jej najbližšom zasadnutí. Až po schválení a určení v komisii môžeme pristúpiť k vyznačeniu. Dúfajme, že počasie dovolí realizovať vodorovné dopravné značenie čím skôr.

Napriek tomu, že vo Vašom prípade nedošlo k porušeniu postupov alebo nedodržaniu termínov poučil som kolegov, aby Vás priebežne informovali o stave riešenia Vášho podnetu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
11. december 2017

Peter Vavro

Pán Bagar - pani E.K. na svojom e-maiel zo dňa 20. 11. nedostala odpoveď, resp. dostala ju až teraz. Vaša výhrada - "nie je pravda, že sa s vašim podnetom nič nedeje" nie je celkom opodstatnená. Úradníci MČ by mali byť natoľko komunikačne zdatní, aby na doručený e-mail s podnetom odpovedali. Napríklad aj tým, že príjem podnetu vzápätí potvrdia, rovnako ako jeho opodstatnenosť (postačí vykonať obhliadku miesta), a rozhodnutie, či vo veci budú alebo nebudú konať. Zdá sa, že nič z toho MČ neurobila. Vo svojej odpovedi len popisujete, aké to je (bude) všetko zdlhavé a náročné. Je to málo.
11. december 2017

Pozorovatel

Dobry den,

stav riesenia podnetu (ci bol schvaleny / zamietnuty a kedy), ktory MU Dubravka predlozi na rokovanie do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení magistrátu, mozete sledovat v zapisnici komisie.
http://www.bratislava.sk/zapisnice-o-upravach-cestnej-premavky-o-urceni-dopravneho-znacenia/d-11025443

V zapisnici je obycajne po schvaleni uvedene, aby sa zmena realizovala do 30 dni.
11. december 2017

Erika Karabáš

Dakujem konecne za riesenie situacie, dnes ma kontaktovali nielen mailom, ale aj telefonicky z MU. Pan Vavro spravne podotkol hlavny problem tohto podnetu a to nedostatocna komunikacia spat k obcanom. To ze sa nieco deje a akym sposobom som netusila, nakolko my ako susedia sme stale riesili to, ze nam parkuju pred stojiskom auta a nevysypavaju smeti :-)
20. január 2018

Ernest Hlinik

Nuz, cudujem sa, ze to neriesite stylom "namalujem si to tam a basta" .
11. apríl 2018

Martin

Už je tam žltá čiara na zemi len to neznamená že bude rešpektovaná ak to nebude mestská polícia chodiť kontrolovať a dávať za to papuče.
24. máj 2019

Erika Karabáš

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania