Parkovanie dodávok na sídlisku


Vyriešený
meno
Roman 11. decembra 2017

Dobrý deň,
problém s parkovaním úžitkových áut je rovnaký asi po celej Bratislave. V tejto danej lokalite je firma, ktorá má svoju vzorkovňu parkiet v spoločných priestoroch paneláku a okolo paneláku má nonstop odstavené 2-3 svoje dodávky. Táto fotka je z nedeľe poobedia. Okrem toho, že svojimi dodávkami zaberá miesta pod sebou, častokrát znehodnotí aj ďalšie miesto, keďže doňho pretŕča. Nehovoriac o tom, že sa jedná o obytnú zónu vyznačenú dopravnou značkou a tým pádom môže parkovať iba na vyhradených miestach. Ako vidno z fotky, majiteľ porušil dopravné predpisy, lebo presahuje celkom dosť mimo box.
Vo všeobecnosti by trebalo regulovať parkovanie úžitkových áut pri panelákoch vo väčšej miere ako v súčasnosti keď ich len trpíme.

12. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dohľad nad dodržiavaním pravidiel premávky na pozemných komunikáciách je v kompetencii príslušníkov PZ SR a mestskej polície. Podnet prepošleme na priame riešenie mestskej polícii.


mestská časť BA-Petržalka
14. december 2017

Vojtech

Chcel by som sa spýtať, či ešte stále platí, že nákladné autá nad 3,5t majú zákaz vjazdu do petržalských vnútroblokov sídlisk, ako ste uviedli na svojej stránke dňa 14.9.2009 - https://www.petrzalka.sk/2009-09-14-parkovanie-nakladnych-aut-volajte-159/
Nehovoriac o tom, že my tu máme ešte aj k tomu značku Obytnej zóny.
06. júl 2018

Roman

Obe autá si tam veselo parkujú ďalej, trčia do chodníka, zaberajú viac miesta ako osobné auto a vyzerá to tak, že to nikomu neprekáža.
12. júl 2018

Vojtech

Firma Mareti nemá už vzorkovňu, ale Prevádzku - Obchod!, kde aj zamestnáva ľudí. Zo zákona je firma povinná vybudovať parkovacie miesto, žiaľ ako vidíme nestalo sa tak. Ja sa pýtam, že keď bude firma vlastniť 10 takýchto áut, tak bude môcť v pohode parkovať s nimi okolo bytových domov? v Obytnej zóne???? Ľuďom, kt. nemajú kde parkovať, už dochádza trpezlivosť. Kedy sa toto začne riešiť???
11. december 2021

Martin Uváček

Je síce víkend, ale dodávky tu už neparkovali.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania