Aktualizovať podnet
Električková zastávka Hybešova

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Električková zastávka Hybešova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Na elektrickovej zastavke Hybesova v Raci sa za posledne obdobie stalo asi 6 rovnakych dopravnych “nehod” kedy auta vosli do elektrickovych kolaji hoci sa tam nesmie vchadzat a cesta tam nepokracuje. Bolo by mozne lepsie oznacit zakaz vjazdu alebo tam dat nejaku zabranu, ktora nedovoli vojst do kolajiska? Znacka tam sice je, ale nejako nefunguje. Vzdy je potom blokovana elektricka:(

12. december 2017

[email protected]

rovno zobrat vodicak takymto
12. december 2017

Peter

Zabrana moze akurat branit aj elektricke. Myslim, ze by viac pomohlo vodorovne znacenie, dost reflexne, aby priamo bilo do oci. Nedavno som siel tadial peso a ked som si odmyslel to vertikalne znacenie, koniec cesty nebol viditelny, nakolko je tam tma.
14. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Rača požiada Dopravný podnik Bratislava, aby navrhlo technické riešenie, ktoré by eliminovalo tieto opakujúce sa prípady.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
20. december 2017

David 1

Čo s tým má DP? Skôr treba osloviť správcu komunikácie , aby doplnil alebo obnovil vodorovné značenie. Keď tam bude reflexná zebra určite to pomôže.
V Bratislave sa maluje len nutné minimum vodorovného značenia. Dopravný inšpektorát by mal pokutovať správcov komunikácii. Magistrát, mestské časti...
29. december 2017

Ján

Vcera vecer sa to stalo znovu. Nejaky taxikar musel byt zase vyslobodzovany.
29. december 2017

aneta

Deje sa to dalej a situacia sa neriesi:(
24. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Začiatkom decembra minulého roku sa starosta MČ Rača Peter Pilinský stretol s riaditeľom Dopravného podniku Bratislava, aby mu dôrazne opísal zlú dopravnú situáciu na križovatke Čachtická – Hybešova. Starosta podrobne vysvetlil problém, ktorý vzniká v tejto lokalite a spomenul aj zvyšujúci sa počet opakovaní bizarných dopravných nehôd, pri ktorých osobné autá vchádzajú do električkového koľajiska a nedokážu sa odtiaľ dostať späť bez pomoci techniky. Starosta apeloval na urýchlené riešenie, pretože takáto nehoda dokáže vždy na niekoľko hodín zastaviť električkovú dopravu a ochromiť tak celkovú premávku.

Na Dopravnom podniku následne prebehla analýza zo strany dopravných inžinierov, v rámci ktorej sa preberali rôzne riešenia - od zvislých, cez vodorovné značenia až po retardér. Na poslednej dopravnej komisii magistrátu hlavného mesta bolo nakoniec rozhodnuté o inštalácii retroreflexných prvkov na vozovku. Tie fungujú na princípe mačacích očí, keď sa dopadajúce svetlo od reflektorov áut odráža späť a vytvára svetelné upozornenie. Reflexné gombíky v tvare oblúku by mali byť na Čachtickej ulici pri križovatke s Hybešovou inštalované v priebehu nasledujúcich troch týždňov.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
23. február 2018

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Dobrý deň,

včera (štvrtok 22.2.2018) boli ako prvá fáza osadené na oboch stranách koľajiská veľké reflexné dopravné značky aj so smerovými šípkami. V druhej fáze sa do zeme osadia reflexné svetlá v tvare poloblúku, tzv. mačacie oči, na ich inštaláciu však musí byť teplota vzduchu minimálne 10 stupňov Celzia.

S pozdravom
23. apríl 2018

Martin U

Snáď to už bude každému vodičovi jasné - rovno len električky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania