Aktualizovať podnet
Nevysporiadané pozemky pod cestou na Ostružinovej ulici

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Nevysporiadané pozemky pod cestou na Ostružinovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

V riešení
meno
Janko 14. decembra 2017

Časť cesty na ostružinovej ulici (viď mapa) vedie cez pozemky rôznych súkromných vlastníkov. Niektorí z nich rešpektujú právo prejazdu, iní z času na čas blokujú cestu.
Navyše mesto sa o danú cestu vôbec nestará.

Bolo by vhodné túto cestu vysporiadať, tak ako mestská časť tvrdila a plánovala v niektorých kolaudačných rozhodnutiach pre stavby na tejto ulici.

03. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preveríme ho a budeme vás informovať. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
24. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko pozemky pod prístupovou účelovou komunikáciou sú prevažne v súkromnom vlastníctve fyzických a právnických osôb a časť vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislava, mestská časť bude musieť dať vypracovať nový geometrický plán a vyvolať rokovanie s vlastníkmi o bezodplatnom prevode týchto pozemkov podľa záberu v GP do vlastníctva mestskej časti alebo hlavného mesta. Až po usporiadaní majetkovoprávneho stavu bude možné vyčleniť finančné prostriedky na realizáciu prístupovej komunikácie. Mestská časť sa môže zaoberať týmto usporiadaním až po obstaraní územnoplánovacej dokumentácie územného plánu zóny Hrušov a po zaradení zóny Hrušov do záväznej textovej časti C územného plánu hlavného mesta SR Bratislava do kapitoly 2.2.5 Určenie časti územia, pre ktoré je potrebné obstarať a schváliť ÚPN Z Hlavným mestom SR Bratislava na základe žiadosti mestskej časti Bratislava- Vrakuňa.

S prianím pekného dňa
Kto? Stavebný úrad a Odbor právny a správy majetku

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania