Nová cyklotrasa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Peter 14. decembra 2017

Dobrý deň p. Mrva,
ďakujem, že sa snažíte o zlepšenie nášho okolia, avšak mám obavu, aby to nevyšlo nazmar. Prikladám fotografie z budovania novej cyklotrasy na ulici Pri starom letisku. Dúfam, že máte dobre podchytené záručné podmienky u firmy, ktorá to stavala a nejaký stavebný dozor, či garanta za dobre vykonanú prácu a dodržaný technologický postup, pretože ako je vidieť na fotografii v tomto mieste sa kládol asfalt priamo do vody. Ja som sa v Technických podmienkach MD dočítal: Nanášanie sa nesmie uskutočniť pri daždi, vytváraní rosy, hmle alebo mrholení alebo pri teplote povrchu pod +8 °C a nad +45 °C. Je možné, že boli použité špeciálne zmesi a postup, nie som špecialista na kladenie asfaltu, ale je možné, že vám odovzdajú nekvalitné dielo. Posúďte sám.
S pozdravom
Peter.

14. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s orgánmi štátnej správy, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
14. december 2017

cestár

Vážení, komunikácia Pri starom letisku je miestna komunikácia II. triedy a je v správe hlavného mesta, pod vedením pána "nezávislého primátora" Nesrovnala. Neviem, kto ten cyklistický chodník objednal, či hlavné mesto, mestská časť alebo Starz. Podľa toho je potrebné posúdiť odbornosť zodpovedných pracovníkov v danej organizácii. Čo je ale nepochopiteľné, ako sa v tomto právnom štáte porušujú Slovenské technické normy a vládne tu populizmus. Nuž, takto arogantne sa nesprávali ani komunisti a to sme 28 rokoch od totality, kde sme štrngali za demokraciu,právny štát a odbornosť bez straníckej príslušnosti. Takto sa hospodári s našimi daňami. Ono to nejaký čas vydrži a po nás potopa. Títo zodpovední pracovníci by mali byť do 24 hodín prepustení. Ak je tam nejaký dozor, ten by mal isť na škodovú komisiu a o záruke sa nebavme, tú záruku zhotoviteľ neberie, pretože ho do tejto aktivity niekto donútil, určite to z vlastnej vôle nerobí. Plnú zodpovednosť má investor - t.j. kto práce objednal, povolil ich realizáciu a kto ich bude následne preberať.
14. december 2017

Stefan

Magistratu je to totalne jedno. Na rade su Vajnorcania, oni ju budu v prevaznej miere využivať. Ale ked pozeram to okolie, tak to je do placu. Asi 5 druhov asfaltu roznych farieb na fotografii. Nesrovanal dostae 13 mega na buduci rok, aby si mohol pochlapiť pred volbami. Je mi na vracanie z toho, pri predstave že tam moze este dalsie 4 roky sedieť.
15. december 2017

cestár

Stefan, ste jeden z mála, ktorý perfektne prekukol konanie "nezávislého pána primátora" Nesrovnala, ktorý už začal predvolebnú kampaň s ohlupovaním a zavádzaním občanov. Verím, že tie kolobežky, ktoré dal mestskej polícii vyskúša a pôjde sa po novom chodníku previesť aj s pánom riaditeľom magistrátu, aby videli, ako kvalitne pracujú. Verím, že po tom všetkom čo spáchal sa ľuďom otvoria oči. Toto čo realizuje magistrát, je trestu hodné a nie rekonštrukcie ciest ale je to bezbrehé míňanie peňazí, ktorými na daniach a poplatkoch zdiera vlastných občanov, lebo magistrátny zlepenec, čo sa týka míňania peňazí funguje, lebo valcije opozíciu tak ako v národnej rade. Poslanci mu síce znížili plat, ako jedinému primátorovi Bratislavy v doterajšej demokratickej histérii, ale už dávno nemal sedieť na stoličke primátora. Toto je ukážkou arogancie moci, kde neplatia pre politikov štátnej a verejnej správy ich vlastné zákony, predpisy, všeobecne záväzné nariadenia a slovenské technické normy. Bratislavčania preberte sa a rázne povedzte STAČILO!
19. december 2017

Branislav Nopp

cyklotrasu budujú Vajnory
20. december 2017

Ronald

Hlavne, že nám tam zároveň postavili aj nejakú predĺženú zastávku, alebo čo to bude, čím znemožnili parkovanie na cca 6-7 parkovacích miestach, priamo pred bytovým domom. Tieto parkovacie miesta boli denne využité na 100%. Naopak, na existujúcej zastávke som v živote nevidel stáť súčasne viac ako štyroch ľudí. Toto celé musel kresliť niekto, kto tu v živote ani nebol, smutné...
20. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Podnet ktorý ste publikovali na stránke odkazu pre starostu sme postúpili realizátorovi prác. Za spoločnosť sa vyjadril obchodný riaditeľ oblasti Juh, Divízia dopravných stavieb Ing Karol Bohunický, ktorý uviedol, že sa práce robili za daždivého počasia a nie je v tomto období možné mať vysušené podložie. Techologické postupy však boli dodržané, teplota podložia bola dodržaná a nebola nižšia ako predpisujú technologické predpisy spoločnosti. „Pri asfaltérskych prácach v podobnom počasí naša spoločnosť aby predišla riziku z ochladenia zmesi pred jej spracovaním, má opatrenie, ktoré spočíva v zhriati zmesi zvýšenom o cca 10 stupňov Celzia oproti predpisu. Vlhkosť podložia vrstve neškodí, nakoľko aj infiltračný postrek, ktorý sa používa pri prácach je zmes asfaltu a vody,“ uviedol Ing. Karol Bohunický. Naša spoločnosť má riadne uzatvorenú Zmluvu o Diele, v ktorej sú aj ustanovenia o záručných podmienkach v prípade porúch vzniknuvších pri stavbe.
Objednávateľ prác MÚ Vajnory bude pri preberaní a koaludácii stavby dôsledne kontrolovať kvalitu prevedených prác.
S úctou

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
20. december 2017

Stefan

Ukladať asfalt do 5 cm jazierka..... No neviem.
21. december 2017

cestár

Vážení, žasnem nad odbornosťou a alibizmom odpovede Mgr. Igora Kňazovického. Toto je ukážka pre Vás všetkých, akí odborníci pracujú v samospráve a žijú si bez akejkoľvek zodpovednosti z daní občanov. Miesto toho, aby MČ konrétne reagovali na podnet, tak sa skrýva za stanovisko zhotoviteľa, ktorý aby dostal zakázku aj ďalšom období je ochotný urobiť čokoľvek a poškodiť aj aké také meno firmy. "Pri asfalterských prácach v podobnom počasí naša spoločnosť aby predišla riziku z ochladenia zmesi pred jej spracovaním, má opatrenie, ktoré spočíva v zhriatí zmesi zvýšenom o cca 10 stupňou Celzia oproti predpisu" Takže, načo máme predpis, ktorý nerešpektujeme a čo to urobí so zmesou? Ďalší "odborný výrok pre obranu: Vlhkosť podložia vrstve neškodí, nakoľko infiltračný postrek, ktorý sa používa pri prácach je zmes asfaltu a vody" To je síce pravda, povedané "A" a ostatná tá najpodstatnejšia časť abecedy chýba. Doporučujem obom pánom, aby si poriadne naštudovali Slovenskú technickú normu (STN) a potom dávali stanovisko, nezávadzali občanov a nevytvárali si svoje tech. normy a predpisy. Ak je to tak, ako tvrdia, nech presne odcitujú jednotlivé články príslušných STN, ktoré tento stav dovolujú. Hanba samospráve, čo je podnet pre voličou ale aj zástupcovi zhotoviteľa, ktorý svojim stanoviskom kazí meno svojej firme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania