Zničené schody

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Andelo 14. decembra 2017

Z terasy Jasovská, pri Betliarskej ul. sú osadené schody, ktoré sú už mnoho rokov v dezolátnom stave. Je len otázkou času, kedy si tu niekto ublíži. A ak si niekto ublíži, vynník sa nenájde.
V minulosti už boli chabé pokusy o opravu, ale vždy to bolo urobené veľmi nekvalitne, čo sa odzrkadlilo aj na nízkej životnosti.
Myslím si, že personál, ktorý robil tieto, ale aj iné opravy nie je schopný a nemá k týmto veciam žiadny vzťah. To sa týka aj ich nadriadených. Myslím si, že im ide iba o stály príjem, nie o dobro veci. Stačí, že sú platení zamestnanci.

14. december 2017

Peter

v minulosti som aj ja pridal podnet na terasy, ale asi sa caka kym to spadne na niekoho a potom sa to zacne riesit. smutne

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/8957/nadchod-v-katastrofalnom-stave
14. december 2017

cestár

Vážení, ekonomike sa darí, mesto dobre hospodári, ako to, že ste nespokojní, to tvrdia naša štátna a verejná správa. Ale k veci, toto je jasná ukážka odbornosti a arogancie moci zodpovedných a to buď bytového podniku alebo samosprávy. Títo odborníci jedine čo vedia, človeka šikanovať, prehánať a zdierať na poplatkoch, daniach a nákladoch na ich prevádzku bez akého koľvek postihu. Som zvedavý, kto sa prizná k vlastníctvu a správe. Podľa súčasnej reality to dopadne tak, že sa budú vyhovárať jeden na druhého, hlavná vec, že peniašky prídu do kešene. Toto je demokracia, ľudia si pofrflú, my peniašky máme a čo tam po nejakých kritikách, veď sme v anonimite.
03. január 2018

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka nie je vlastníkom terás pri všetkých bytových domoch. V roku 1991 nám bolo zverených do správy za účelom údržby 17 komunikačných terás ako súčasti bytových domov, ktorých správcom bol do roku 1991 Bytový podnik Bratislava V., štátny podnik. Medzi tieto terasy nepatrí terasa pri bytovom dome Jasovská 1-3. Mestská časť vykonáva údržbu terás a prístupových schodísk, ktoré jej boli zverené do správy. Nakoľko nie sme vlastníkom tohto schodiska, nie sme oprávnení vykonať do neho stavebné zásahy.Mestská časť nemôže investovať do cudzieho majetku, v opačnom prípade by išlo o neoprávnené vynakladanie verejných finančných prostriedkov do majetku iných vlastníkov. Predmetné schodisko vedie zo severnej strany k bytovému domu Jasovská 1 zo strany od Betliarskej ulice a je postavené na parcele č. 2823, ktorá je priamo spojená s parcelou bytového domu Jasovská 1, schodisko je teda súčasťou tohto bytového domu. V katastri nehnuteľností je na uvedenej parcele evidovaná stavba – „bytový dom Jasovská 1, 3“ so súpisným číslom 3038. Vlastníkom nehnuteľnosti podľa LV č. 3145 je Hl. m. SR Bratislava a obyvatelia domu – spolu 142 vlastníkov. Podľa našich informácií je bytový dom Jasovská 1, 3 v správe Hlavného mesta SR Bratislavy. Z uvedených skutočností je zrejmé, že mestská časť za stav tohto schodiska nezodpovedá, nemá k nemu a ani k pozemku vlastnícky ani iný právny vzťah právny vzťah. Zodpovední a súčasne aj kompetentní sú vlastníci, uvedení na liste vlastníctva v katastri nehnuteľností.

MČ Petržalka
16. január 2018

Andelo

Vážená MČ Petržalak!!!! Tak tú vec odstúpte tam kam patrí.
A nevypisujte tu samoľúbe, siahodlhé a zbytočne dlhé litánie. Konajte tak, ako máte a za čo beriete plat.
17. január 2018

Rieka Dunaj

Súhlasím s andelo, tento portál by to mal automaticky preposielat ďalej ku kompetentným, takéto odpovede nikomu naozaj nepomôžu.
18. január 2018

Odkaz pre starostu

Zdravím, podnet bol po odpovedi MČ Petržalka preposlaný na Magistrát. Ten žial doteraz neodpovedal.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
19. január 2018

Andelo

Nechcem byť otravný, ale myslím si, že ani neodpovie.
19. január 2018

Andelo

Zaujímalo by ma, kto bude zodpovedný, keď si na tých schodoch niekto poriadne ublíži (nikomu to neprajem) a náhodou to bude príbuzný nejakého poslanca.... alebo novinár...
28. október 2020

Michal Szalay

Dobrý deň, pri terase bytového domu zo strany od Betliarskej sa nachádza silne poškodené schodisko. Betón na schodoch sa drolí a železné časti trčia von. Je len otázkou času, kedy si niekto ublíži. Je potrbná urýchlená a kvalitná oprava predmetného schodiska.
10. marec 2021

Martin Uváček

Sám som prekvapený že po takmer 10 rokoch od pridania prvého podnetu (na tieto schody sú tu dokonca tri) sú schody stále v dezolátnom stave a ešte sa nerozpadlli. Betón sa už takmer úplne rozpadol a držia pokope len asi hrdzavymi roxormi. Podnet neriešený. Aspoň tieto podnety by sa mohli zlúčiť do jedného.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/1018/rozpadnute-schody-na-terasu
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/47004/znicene-schody

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania