(Ne)údržba vianočnej výzdoby v centre mesta.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Outdated 15. decembra 2017

Keďže vianočná výzdoba v centre má už svoje roky, je vhodné sa o ňu starať (viď. kompletná oprava výzdoby na Poštovej a Kapucínskej). Výzdoba na Sledlárskej a Rybárskej bráne (vločky na červenom pozadí) je na tom najhoršie. Veľa segmentov na vločkách nesvieti už od jej zavesenia (na priložených fotkách sú zakrúžkované, ani jedna ozdoba nesvieti celá). Pri bližšom prezretí som si všimol, že niektoré malé vločky nie sú pokazené, oni sú odmontované!!!!! Oprava na Bratislavský spôsob: niečo nefunguje, tak to miesto opravy odstránime, hádam si to nikto nevšimne. Nefunkčné stroboskopy na modrých polelipsách na Ventúrskej a Michalskej boli tiež miesto výmeny len odmontované. Tiež by ma zaujímala logika osadenia vločky medzi panskou a Laurinskou. Je horizontálne, čiže ju vidno len zospodu.

08. január 2018

Michal [email protected]

Nielen že je podnet neriešený, ale situácia sa ešte zhoršila. Hromada ozdôb už takmer mesiac nesvieti (Námestie SNP, Panská, Laurinská, Šafko, Štúrova) a nikto sa ani len neunúval to skontrolovať. Na foto, ktoré pridávam vidno hneď štyri nesvietiace ozdoby naraz, napriek tomu, že boli tento rok obnovované. Zdá sa mi však pravdepodobné, že do tých zásuviek, ktoré nevyzerajú byť stavané na vonkajšie použitie natiekla voda.
19. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vianočná výzdoba v správe mestskej časti Staré Mesto bola z pešej zóny odstránená, ďakujeme za podnet, skontrolujeme a opravíme výzdobu tak, aby na tohtoročné Vianoce bola plne funkčná.

Pokiaľ ide o výzdobu z Námestia SNP, to je v kompetencii magistrátu Bratislavy a správcu verejného osvetlenia.

Podnet považujeme z pohľadu mestskej časti za uzatvorený.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
14. december 2018

Michal [email protected]

Sedlárska-osvetlenie-nefunkčné

Vyjadrenie dnes už bývalého starostu na konci minulej vianočnej sezóny: "...ďakujeme za podnet, skontrolujeme a opravíme výzdobu tak, aby na tohtoročné Vianoce bola plne funkčná."
Žiaľ, vôbec sa tak nestalo. Práve naopak, stav sa ešte zhoršil. Miesto opravy, boli veľké modré elipsy z Ventúrskej vyradené a zvyšné na Michalskej majú mnoho chýbajúcich stroboskopov. Z menších elíps svieti na Ventúrskej len jedna z troch. Z červených vločiek na Sedlárskej a Rybárskej bráne nie je ani jedna plne funkčná a niektoré malé vločky sú miesto opravy odmontované. Hviezdy pred starou tržnicou svietia tak slabo, že ich ledva vidno, na vrchole stromčeku na Hviezdoslavovom námestí nesvieti kométa a nesvieti ani časť novej záclony na Maximiliánovej fontáne.
Navrhujem riadnu opravu, alebo kúpu nových prvkov.
22. september 2020

Outdated

Nové vedenie zaúradovalo. Pardon, za neskorý update. V roku 2019 boli zanedbané červené vločky vyradené a nahradené novou výzdobou. S modré polelipsy sa len vyraďovali, ale tie, čo ostali, boli funkčné. Podnet by som preto považoval za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania