Znečistený chodník Frana Kráľa

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Andrej Rybansky 15. decembra 2017

Posielam fotodokumentaciu z jednej prechadzky po Frana Kráľa dnes 14.12.2017. Znecistenie na useku Hlboka-Podtatranskeho je na cca 20 miestach - viac foto sa nezmestilo. Prosim o pravidelne cistenie chodnikov a pokutovanie neporiadnych psickarov. Dakujem.

16. december 2017

Lubo

O exkrementy na chodníku sa starajú majitelia psov, prípadne majitelia budov ku ktorým chodník prislúcha a nie mesto... Zbytočne to sem dávate.
16. december 2017

Andrej Rybansky

Tomu rozumiem ze je to primárna zodpovednost majitelov psov. Mesto/mestska cast vsak vybera dan za psa a preto by malo vytvorit podmienky - osadit kose a vrecka a mestska policia ma kontrolovat dodrziavanie poriadku a davat pokuty ak to niekto porusi. Aktualna situacia je vysledkom absolutnej arogancie psickarov a ignoracie uradov.
16. december 2017

D.Daniela

Suhlasim s p.Rybanskym - posledna veta druheho prispevku, pozrite si aj Lermontovovu, tie kopy exkr.
Dodavam, aj keby nebol na blizku kos pre psov, MAJITEL je p o v i n n y ocistit chodnik, cize to h o v n o zobrat z chodnika...este lepsi priklad, psie hovna nam hadzu nezopovedni = zlomysleni psickari do kontajnera na sklo, prip.plast
09. január 2018

Odpoveď samosprávy

PODNET VYRIEŠENÝ
Dobrý deň, inkriminovaný psí exkrement bol odstránený, upozornili sme dodávateľa údržby komunikácií, aby dôslednejšie zabezpečil v takýchto prípadoch čistenie chodníkov.
Primárne to je však problém nezodpovedných majiteľov psov, ktorí po svojom miláčikovi neupracú. Každý Staromešťan, ktorý má prihláseného psa, dostáva na rok rolku vreciek na psie exkrementy, v lokalite sú dostupné odpadkové koše na zmesový odpad. Špeciálne koše na psie exkrementy boli pred niekoľkými rokmi z ulíc odstránené, pretože sa v nich objavoval aj zmesový odpad, čím opodstatnenie špeciálneho koša na psie exkrementy stratilo význam. Preto sú v uliciach len koše na zmesový odpad, kde treba hádzať aj vrecká s exkrementmi.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
18. marec 2019

Filipa Andrade

F. Kráľa-kôš-chýbajúci

Na chodníku na ul. Fraňa Kráľa sa pravidelne objavujú psie exkrementy. Mesot by malo niekde umiestniť stojan so sáčkami a odpadkový kôš, nikde v okolí sa žiaden nenachádza. Vďaka
--------------
The sidewalk in Frana krala is always full of dog poo. The city needs to put a stand with paper bags for the dog owners to pickup the poo. Thank you.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania