Neustále nedoplnené sáčky na psie exkrementy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Lýdia 26. júna 2013

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať,ako je možné že pri platbe za psa 66 eur mestskej časti Petržalka sú sáčky na psie exkrementy neustále nedoplnené už minimálne 3 týždne vo všetkým košoch naokolo Žehrianskej a Jasovskej ul.. Za psa poctivo platím,ale nevidím, kam tie peniaze putujú...za to že ho kŕmim zo svojich peňazí, za to že ho očkujem zo svojich peňazí, za to že býva v mojom vlastnom byte?

27. jún 2013

Peter

uz sa prosim prebudte to nie je poplatok za sacky, to je bonus navyse ked vam niekto daruje sacky na exkrementy. Vy si mate po svojom pajdovi upratat tak ci tak. Vsade kam sa pozrem same lajna po petrzalke, pomaly vdaka vam tu nebudu jazdit ani elektricky aby ste kde hafanov mali "venčiť". ani ja nechcem platit dane ale musim, mozte byt rada ze vam tych hafanov nenauctuju na osobomesiace v byte, za čo by som ja urcite bol.
10. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka zabezpečuje dopĺňanie vreciek na psie exkrementy prostredníctvom dodávateľskej firmy. Jej prácu mestská časť kontroluje (kontroly robí aj bezprostredne po doplnení vreciek) a tieto kontroly nepreukázali, že by vrecká spoločnosť nedoplnila. Je však už takmer pravidlom, že vrecká z nádob miznú v priebehu niekoľkých hodín po ich doplnení. To sa ťažko dá vysvetliť inak, ako tak, že v rámci chovateľov je početná skupina obyvateľov, ktorá si jednoducho prisvojuje pre seba balíky vreciek určené pre všetkých chovateľov z okolia. Je dôležité si uvedomiť, že poskytovanie vreciek mestskou časťou je benefitom pre Petržalčanov; za psíka v prvom rade zodpovedá jeho majiteľ – ten je povinný po ňom aj upratať. Napriek tomu, sa mestská časť problém s miznúcimi vreckami rozhodla riešiť a v blízkej budúcnosti začne s distribúciou vreciek priamo chovateľom psov, a to na základe splnenej daňovej povinnosti.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
10. júl 2013

DáMa

A ste vy normálna?!?

veď psa asi nemáte preto, že mestská časť vám ho vnútila! A z akých peňazí, ak nie z Vašich by ten pes mal byť kŕmený, očkovaný a pod. Z Vašich peňazí máte aj zabezpečiť zdvihnutie a odpratenie jeho exkrementov. Pes je v zmysle zákona MAJETOK a za ten zodpovedá jeho vlastník!!! Vlastniť majetok je vaše osobné právo.
19. marec 2014

Frantisek

Tato pani by sa mala dat liecit, urcite trpi nejakou psychikou poruchou.
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

každý majiteľ a ten, kto psa vedie, je povinný po svojom psovi odstraňovať exkrementy. V súčasnosti sú koše na psie exkrementy osadené v celej Petržalke v celkovom počte 230 kusov. Firma, s ktorou má mestská časť podpísanú zmluvu, dvakrát týždenne (utorok, piatok) vysýpa koše a dopĺňa novými 50-timi vreckami. Okrem toho každý majiteľ psa, ktorého má evidovaného v Mestskej časti Bratislava – Petržalka a má za neho uhradenú daň, si môže bezplatne 1 raz ročne na Miestnom úrade Petržalka vyzdvihnúť 350 ks sáčkov, takže si myslíme, že problém nebude v sáčkoch, ale skôr v samotných psíčkaroch a ich neochote rešpektovať platné právne prepisy.
Kto? Oddelenie životného prostredia MÚ Ba-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania