Opadané lístie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Lístie už stromy dávno nemajú no tu sú vždy!

20. december 2017

Stefan

Okolo tejto škôlky je to už snáď večný problém. Z cesty by to mala MČ ale chodník majitelia v skolke. To iste aj z druhej strane pri Korze. Neviem prečo MC neudeľuje pokuty.Potom by sa to neopakovalo. Kolko pokut uz dostali Zaujímalo by ma, na čo sú inšpektori verejného poriadku.
20. december 2017

[email protected]

A ked to uz upracu, kam by to listie mali odpratat? Na nejaku kopu vedla? Lebo do smetiakov ani napad.
20. december 2017

Stefan

To co je za otazku kam by si to mali odpratať? Ked si vedia dvor uprata tak si maju aj prilahlý chodnik podla VZN. Ta otázka bola snáď len vtip. Objednať si kontajner resp zaplatit službu. Spôsobov je neúrekom.
20. december 2017

[email protected]

Preco by to mal byt vtip. Legitimna otazka. Ked je nieco nejasne, tak sa pytam. Ci vyt to tak nerobite? Ked toto ma byt vtip, tak vase otazky a prispevky su tiez niekedy uplne koniny, ked sa tak pozeram spatne. Ale k veci: Skuste nazbierane listie hodit do obycajneho kontajnera len tak v takom mnozstve a poslu vas viete kde.
Aha! Takze objednat kontajner. A nema tie kopy nahodou odvazat miestny podnik VPS? A preco platit sluzbu, ked uz je sluzba mestskou castou pokryta?
21. december 2017

Odpoveď samosprávy

Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka bol vyzvaný k odstráneniu lístia na komunikácii. K náprave na pešej komunikácii sme vyzvali vlastníka priľahlej nehnuteľnosti Detský domov Studienka.

mestská časť BA-Petržalka
21. december 2017

Stefan

No dajte ktoré moje príspevky sú úplne koniny.Kked tomu nerozumiete tak potom sa vám otázky naozaj zdajú cudne :) Som zvedavý ktoré. Hrdina anononym :) Takých mám najradšej. Prečo by som mal lístie dávať do obyčajného kontajnera? :) Áno objednať si kontajner. Čo je na tom zaujímavé? Studienka si objedná kontajner a vyvezú to. Tak to robia aj teraz. len je im zaťažko si pozametať aj chodník, tak ako je zaťažko VPS pravidelne všetko stíhať čistiť, lebo ich kapacity sú nedostatočné a technika hlboko poddimenzovaná, keďže všetko robia ručne. Videli ste ako sa čistí v zahraničí? Asi nie. Z cudzieho pozemku ti VPS odvážať nebude, iba ak sa finančne dohodnú.
31. december 2017

cestár

Ako to tak čítam, je v tom trochu chaos. Za technický stav chodníka zodpovedá správca komuinkácií. Správca prilahlej nehnuteľnosti zodpovedá za letnú a zimnú údržbu chodníka, čo je tiež hlúposť zo socíku. Česi to už schválili v zákone, že za celú údržbu, technickú, letnú a zimnú zodpovedá správca komunkácií. Prečo my, daňoví poplatníci, by sme mali ešte mať na zodpovedati a udržiavať niečo, čo nie je v naše správe a hlavne v našom majetkua a ešte aj platiť. Odpoveď: lebo na Slovensku je to tak. Ako je vidno z fotografie, stromy na chodníku nie sú, takže by to mal vyčistiť ten, kto neporiadok spôsobil. Druhou otázkou je, či tieto práce neobjednala samospráva, nezrealizovala to ale zaplatila. Treba ísť na MU a si to upresniť hlavne do budúcna a zjednať v súčasnosti nápravu.
04. január 2018

Odpoveď samosprávy

Odstránenie lístia zabezpečili pracovnici Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka.

mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania