Nelegalna vystavba a nedodrziavanie limitov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
zahradkarka 27. júna 2013

nelegalna vystavba a nedodrziavanie limitov pre povolenie vystavby v lokalite
BA II pre oblast zahradkarskej osady Mokráň-Záhon pri Zlatých pieskoch.

27. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu - nelegálna stavba a nedodržiavanie limitov oznamujeme, že po zistení vlastníkov pozemkov stavebný úrad oznámi štátny stavebný dohľad na predmetnej stavbe.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
27. jún 2013

.

pre kancelariu starostu: Udaje z katastralnej mapy a LV
vlastnik Valušková Lenka, narodena 7.7.1981, LV2469, Parcela cislo 16518/435 :/436
priebeh vystavby je teraz v tomto obdobi roku 2013, aktualne rozostavana stavba
02. júl 2013

vladimir

Ako môže v zahradkárskej osade vyrásť stavba takychto rozmerov, ako vykonávajú kontrolu území pracovníci stavebnych úradov,je evidentne vidieť ako laxne pristupujú k plneniu svojich povinností--takto robia dobre meno štátnej správe--a čo na to hovoria ich nadriadení, idú spoločne v úplatkoch?
02. júl 2013

.

tiez si myslim.
06. júl 2013

Vlaďa

a kto sa tak veľmi hanbí, že zdroje finacovania a aj svoje vlastné meno schováva za meno priateľky ???
12. júl 2013

Jozef

JOJO
Tak ze p. Helenka nas udala
14. júl 2013

vladimir

Neviem prečo hovoríš o nejakom udaní, ked si neplnia povinnosti pracovníci stavebnych úradov a Ty ako občan nedodržiavaš zákony-žiješ v džungli?
16. júl 2013

Ferino

Vladimír, si uplný d...l alebo čo o akých zákonoch vravíš. ??? Platí len stavebný zákon. Štúdií sa dá nasrať denne kýbel
16. júl 2013

vladimir

Neviem čo si asi ty ,ale môžeš sa pokojne obklopiť tým množstvom nasratých kýblov
18. júl 2013

Ferino

Vladimír, sory...
ak chceš debatovať, vystúp z anonimity. Zrejme si z našej osady, a záleži Ti, ale na čom ...??? Akurát neviem či závidíš, alebo...! Naštuduj si územný plán a ketegorizáciu území. Ako je možné že Bratislava sa delí na zóny, kde áno a kde nie. To vyhovuje jlen pracovníkom stavebného úradu, ktorí poslušnš panáčkujú pre mestských šašov ,ktorí takúto nezmyselnú štúdiu zo spoločných peňazí zaplatili a ktorým nevyšiel pôvodný zámer. A prestaňme sa hrať na spravodlivých...!!! Vývoj nezastavíme
22. júl 2013

vladimir

Nie som v žiadnej anonymite a ani z Vašej superosady, závidieť nemám čo , pretože do toho drevenného pyžama si nikto s nás nič nezoberie --územný plán a zony nech si len naštudujú kompetentní úradnici aby vedeli správne usmerniť stavebníkov a hlavne seba aby zbytočne nečakali v rade na úplatky a rôzne iné benefity
23. júl 2013

H:

nejde o ziadne udania, ale o to, ze su urcite pravidla ci limity a maju platit pre vsetkych. A ako bonbonik, este mi aj nakladnym autom znicili plot a povedali mi, citujem: " no boze, vsak nic take hrozne sa nestalo..." a aj to az potom, ako aj napriek mojmu vyzvaniu sa snazili odist.
Okrem toho den potom zlomili aj susedovi plot a usli. To je dosledok toho, ze velke stavby = velke vozidla....a zial aj bezohladnost ludi.
Ked sa stavaju male chaty, tak do osdy aj chodia ovela mensie nakladne auta a nerobia zidne skody.
24. júl 2013

fuxo

keby tam neboli tie domy co tam stoja a ludi v nich, tak tam mate ciernu skodnu kazdy den
26. júl 2013

vladimir

nezistujete to príliš dlho,alebo čakáte až stavebník stavbu dokončí a potom ho budete obhajovať a radiť mu ako to zlegalizovať
26. júl 2013

vladimir

nezistujete to príliš dlho,alebo čakáte až stavebník stavbu dokončí a potom ho budete obhajovať a radiť mu ako to zlegalizovať
26. júl 2013

vladimir

nezistujete to príliš dlho,alebo čakáte až stavebník stavbu dokončí a potom ho budete obhajovať a radiť mu ako to zlegalizovať
06. august 2013

martin

vlada, vladimirko a ini *** a udavaci, pozdravujem...

pre "H" - o com tocis a preco zavadzas? o kom je rec? - "A ako bombonik, este mi aj nakladnym autom znicili plot a povedali mi, citujem: " no boze, vsak nic take hrozne sa nestalo..." a aj to az potom, ako aj napriek mojmu vyzvaniu sa snazili odist. " - ak Ti nieco take niekto povedal, tak nejaky tupy vodic ale nie majitelia!!! susede, ktorej vodic pri vykladani poskodil plot (nebol som pri tom) som sa ospravedlnil a ponukol financnu pomoc pri oprave! nedristaj!

pre "vlada" - haloooo, sa pozri do LV a zistis, ze sa za nikoho neskrivam!

pozemok bol kupeny v case, ked tam bola povolena vystavba inych rozmerov! dva krat sme ziadali o stavebne povolenie - samozrejme, zalezi na jednotlivcovi na stavebnom urade a povolenie sme nedostali, zatial, co ini veselo stavali - asi sme nedali vsimne...
riesime byvanie uz xy rokov! byvame s rodicmi a kupou pozemku, ktory nam predali ako stavebny sme toto chceli riesit... nebudeme kupovat 2iz byt za rovnaku cenu. co tu zavadzate, ze ide o extra velku stavbu? dobre viete ake velke su ine stavby v tejto osade a boli dodatocne zlegalizovane! na par zadubenych a hlupych slovakov zase doplatia obycajni ludia... mame na krku hypoteku, ktoru budeme platit do dochodku! vy asi mate kde byvat, ze? pozostatky STB a pod..
ked clovek vidi co sa deje v tomto state, tak mu je zle!

niekde byvat musime a mame dve male deti! zaplatili sme na projektoch a poplatkoch kopec penazi a nedostali sme povolenie a ked clovek vidi, ze ini si mozu postavit, tak ho to nas***! najskor nech v tejto bananovej republike zburaju cierne stavby milionarov (hotelik p.Sirokeho, haciendu p.Talapku...) a cierne savby nasich indianov, ktori stavaju na cudzich pozemkoch bez projektu, povoleni a pod.... snazili sme sa ziskat povolenie niekolko rokov a bez vysledku - aj vdaka jednemu "dobrakovi" susedovi, ktory robil vsetko preto aby nam to nevyslo (senilny ujo komunista, ktoremu sme nic nespravili, len mal slubenu nasu zahradu, ktoru ale predali nam...). ostatni susedia nemaju nic proti a su radi, ze tam niekto bude byvat aby im indiani nevykradali chaty!!!

dovi dopo
06. august 2013

Lenka

ja chcem len dodat, ze ako sme dlho hladali riesenia ako byvat, ako nasemu synovi zabezpecit slusne byvanie, este bol taky malicky a stale sa nas pytal, kedy uz budeme byvat v domceku, kedy uz budem mat to jazierko, co ste mi slubili.. je to velmi smutne sa pozerat do jeho smutnych ociek tolko rokov....dokonca sme sa 2x pokusali zahradu predat, bezuspesne.. kolkymi krizami sme presli. tu nikto nic nevidi.. udavaci bez chrbtovej kosti... dalsia realita je taka, ze sme ekologicky zalozena rodina... to by si v zahradkarskej oblasti mali vazit..
07. august 2013

luboš

Ach ta zakoplexovaná slovač, vladimír vladimír a ostatný STB áci, čo nemajú co robiť a spievajú si, som udavač, udavač, a budem udávať, ale treba ísť za inymi (Široký,Talábka, Penta grup............ a iné, ale tam sa neodvážite ani ceknúť len tu sa od.....vujete na bežných luďoch, poslúžte si, vaše STBácke povahy nezmení, nikto, aky ste boli taký aj pokračujete ďalej v živote. Pekný deň želám a veľa, veľa udaných ovečiek
08. august 2013

vladimir

Ľubošovi, nie som žiadny udavač, len rád by som si postavil nejakú haciendu na tvojom pozemku, pošli číslo parcely aby som predišiel udávaniu , potom budeš snad spokojny
14. august 2013

H:

Martin pre vas:
po prve, to ze mne a Vladimirovi tykate, svedci o vasej slusnosti a inteligencii, takto si ludi urcite neziskate.
po druhe, ja najlepsie viem a aj moji susedia, co sa stalo, lebo sme pri tom boli, a ked ste uz ten "majitel", tak by ste sa vy sam v prvom rade mali zaujimat a mat prehlad a dohlad nad ludmi, ktori za vami chodia ci jazdia na nase sukromne cesty.
po tretie, ak si chcete udrzat aj dobre vztahy s inymi ludmi, ktori su tu o 50 rokov dlhsie, tak ich laskavo neurazajte, lebo uz teraz cela nasa ulica vas ma velmi v laske, a nebojte sa, ked bude treba, tak vam vieme vytvorit maximalne "nemozne " podmienky.
ozaj a to vase slovičko "dristat" alebo "dovi dopo" uz nepotrebuje dalsi komentar - tak sa laskavo stazujte tam, odkial ste prisli, takych ludi v BA nepotrebujeme. Pekny den
14. august 2013

.

Pre Lenku:
ja vam fandim, ved kludne - pekne prostredie pre rodinu, zelen!! ZELEN!!
ved staci splnit jedinu podmienku, a to ze stavba ma zodpovedat ucelom pozemku, ucel je poda a zelen, nie dom cez pol pozemku. Ekologicka rodina to vie.
14. august 2013

H:

Napadlo niekoho z vas, ze nejde o udania, ale o to ze pre jedneho platia take a pre druheho onake pravidla? Toto je cely problem. Bud mozu vsetci, alebo potom nikto - take su pravidla.
Mna napriklad hneva, preco ja nemozem, ale niekto iny ano, a este aky velky dom.....udanie?? tak aj ja si postavim velky dom coby nelegalnu stavbu, kludne potom "udajte" aj mna . Ale mna aj tak trapi najviac, preco vy ano, ale ja nie.....
14. august 2013

martin

H - som z Bratislavy a vyrastol som kusok od tejto zahradkarskej osady, k dalsej casti sa nebudem vyjadrovat... cloveka rozculi, ked o nom pisu klamstva a pod.. klasicka slov. vlastnost - zavist.
"Toto je cely problem. Bud mozu vsetci, alebo potom nikto - take su pravidla. " - to by museli platit pravidla od zaciatku a pre kazdeho!
Nas hnevalo to iste ako vas! Preco si tam niekto mohol postavit a my nie... taha sa to uz roky a ako som pisal, ziadost o stavebne pov. sme podavali uz dva krat (prve v r. 2007!) a medzi tym si tam xy ludi postavilo. Ak nechapete, alebo nechcete chapat, tak nas k tomu donutila situacia a to ako to v tejto bananovej republike "funguje"!
"Ale mna aj tak trapi najviac, preco vy ano, ale ja nie....." - nebudem sa vyjadrovat! tak aspon urobite zle inym... ze?

".: Pre Lenku:
ja vam fandim, ved kludne - pekne prostredie pre rodinu, zelen!! ZELEN!!
ved staci splnit jedinu podmienku, a to ze stavba ma zodpovedat ucelom pozemku, ucel je poda a zelen, nie dom cez pol pozemku. Ekologicka rodina to vie. " Poobzerajte sa najskor po inych zahradach. Vyjadrujte sa az po dokonceni... A ak si myslite, ze toto uzemie bude zahradkarska osada s takymi pravidlami natrvalo, tak sa mylite. Bratislava sa rozsiruje, mame tu roznych developerov a pod..
14. august 2013

H:

ja nemam v plane urobit zle inym, ale mam v plane upozornit na pravidla, ktore by sa mali tykat vsetkych. Ja som ich dodrzala a tak to ocakavam aj od ostatnych.
To ze sa Bratislava rozsiruje, tak top je pravda, ale zatial sme stale "zahrady" a nie stavebne pozemky ... lebo keby sme boli, tak mame ulice, cesty, cisla, postu, vodu , kanalizacie a t.d. a takto mame iba poskodene ploty pre bezohladnost inych, co sa rozhodnu si vystavat cez polovicu alebo dve tretiny domy, aj ked nie su dokoncene, je vidno aku velku plochu zaberaju, to uz 2 stromy nevyriesia ... zial.
Tiez pocitam s tym, ze sa raz staneme plnohodnotnymi stavbami a pozemkami s infrastrukturou, akurat ze teraz to tam nie je nijako usposobene..
16. august 2013

ferino

pre pani H: keď teda nachcete robiť zle iným... čo teda chcete ? Veď nikto netvrdí že to niesú záhrady. Aj na záhrade sa dá býbať v celoročne obytnom rekreačnom objekte. Ale to Vy asi netušíte , lebo... !!! A čo tam podľa Vás nieje uspôsobené., keď inde v BA v lokalite stakýmto číslom využitia to je uspôsobené. Hráte do kariet tým truhlíkom z magistrátu , ktorým nevyšiel kšeft so 180 stavebnými parcelami a vyhnaním súčasných "záhradkárov" (Nikto nepovedal autorovi štúdie že celá osada je súkromná) A to je ten problém...! Nič iné.! Preto sa v 2010 zmenili pravidlá a stavebný úrad Ružinov poslušne slúži.... Tak pre pána prestaňme diskutovať o ho... !
19. august 2013

martin

".: Pre Lenku:
ja vam fandim, ved kludne - pekne prostredie pre rodinu, zelen!! ZELEN!!
ved staci splnit jedinu podmienku, a to ze stavba ma zodpovedat ucelom pozemku, ucel je poda a zelen, nie dom cez pol pozemku. Ekologicka rodina to vie. "

HAHAHA, nebudte smiesna/y ! myslite, ze ked tam maju "zahradkari" vela zelene a kazdy z nich robi pravidelne postreky, tak je to lepsie? vsetka poda a okolie su kontaminovane od roznych chemikalii a pod.. spodne vody tiez... ak tam mate zahradu, tak mate zumpu? dalsia vec, ktoru nechapem! vascina "zahradkarov", ktori maju zumpu ju este ani raz nedali vybrat, tak kde sa straca biologicky a iny odpad? atd, atd. vase argumenty mozete pisat podobne zmyslajucim... ked nemate cim argumentovat, tak sa neozyvajte! len skusate rozne cesty.. ak vsetky komenty nepise jedina ososba, ze...
ekologicka rodina nerobi chemicke postreky, pouziva ekologicke umyvacie a cistiace prostriedky a pod.! ale to vy nie ste, clovek bez mena.
15. máj 2014

Jozinko

Pre p. H nechápem takých komunistov ktorí sa do všetkého starajú už nech to vykape STB hnusne nevie to prežiť zmenu režimu tak to len škodí a robí zle nechajte mladú rodinu na pokoji
15. máj 2014

:

Jozinko: nech laskavo mlada rodina nenici cudzi (moj) majetok za NEmalo peniazi, asi pride cas, kedy dame na revans.
15. máj 2014

:

pre H: suhlasim, o bezohladnosti ludi v osade viem svoje. Nechapem, preco sa vsetci CP-ckari a ini tak strasne pchaju do zahrad, ked chcu riesit BARAKY, tak si kupte stavebne pozenky a NEbetonujte nasu zelen. Zahrada je zahrada, co je na tom zlozite pochopit.
15. máj 2014

Lenka

pre :: o akom niceni majetku sa teraz bavime?????
15. máj 2014

martin

ty bez mena, za prve o akom majetku a niceni tocis? na com ficis? anonymne sa lahko pisu blbosti, ze...
za druhe sme z bratislavy! vyrastol som kusok odtialto!@

nemam sa s tebou o com bavit. takym ako ty zbytocne nieco budem vysvetlovat.
15. september 2014

ja

Mily ekolog Martin. Internet je plny malych stavieb s citom zasadenych do prostredia a hlavne s ohladom na susedov. Ty len dufaj ze tvoj juzny sused nebude este vacsi ignorant a nepostavi ti tam minimalne taku istu opachu, ktora ti bude pol dna zatienovat polovicu pozemku. Na mieste tvojho suseda by som zahradu predal mnohopocetnej rodine nasich romskych spoluobcanov, aby si mal o com premyslat... ci si mal na mysli aj vplyv svojej stavby na okolie?
27. september 2015

Ondrej P

Pane Bože, aj tu je Vladimír:) Už som ti to písal v inom príspevku, ale neodpustím si. Si úplne mimo, stavať tam nie je zakázané, Magistrát ale napriek tomu nevydáva kladné stanoviská k výstavbe. Preto aj ja mám v tejto lokalite čiernu stavbu. Netreba sa báť, treba si len vybrať právnika ktorý vás neošklbe bez toho aby vôbec vedel o čom je reč. Vystriedal som 5 právnikov a až tá piata tomu aj rozumela. Zastupuje niekoľko stavieb aj v tejto lokalite... Nebojte sa hájiť si svoje práva, škoda len, že nakoniec súdne spory nezaplatia lajdáci čo to majú na triku, ale opäť len my cez naše dane. Ružinov je v tom nevinne, tam by boli radi, keby mali konečne pokoj, Magistrát sa ale stále odvoláva na neplatnú štúdiu...
27. september 2015

Ondrej P

A mimochodom aj tento dom je už dokončený:)
01. november 2015

Lucia

Lenka mas krasny dom a nevysvetluj nikomu nic. Ludia to len obratia proti tebe kazdy ma pravo zit medzi svojimi a je smutne ze nas deli ta branka ako keby ja som bola neziaduca osoba a pritom pri jazere je na jesen tak krasne len tvoji susedia si tam vencia strazne psy bez voditka a ja mam teriera. A moj je na vodzke. To je akoby ja som dosla do osady vencit gazelu a este by som mala svoj kluc. Kolonia.
21. október 2016

zahradkarka

H: No a je to tu, po 3,5 roku sa mi mstite tym, ze mi na plot nasprejujete UDAVAC?? Skutocne krasne, hlavne ze tu niekto pisal, ze ludom neposkodzuje ploty alebo ak aj, tak ponuka nahradu.
Pre mna je to lahke, ked ze som v juni 2013 poslala LEN 2 ziadosti o preverenie stavby a ani som sa za nikoho neschovavala, tak je velmi lahke urcit a teda viem kto to bol. Akurat ma zaraza, ze preco bolo treba cakat 3,5 roka, stacilo zaklopat a vyjadrit svoj nazor kludne aj osobne. A tiez pekne poprosim dotycneho, aby o mne v zahradach nerozsiroval info, ze sa tu na svetkych stazujem a posielam udania, ked to tak nie je, aby to nakoniec nebolo tak, ze to robi sam a skryva sa za inych. Svoju sancu ste prepasli a ja druhe nedavam, ako sa hovori ZLO plodi ZLO preto pekny den a zivot plny prekvapeni zelam.
PS: Pre ostatnych, ktorii su v omyle ze niekoho riesim, nemam zaujem uz 3 posledne roky cokolvek riesit v tejto lokalite, nema to vyznam, so svojimi susedmi mam dobre vztahy a na ostatnych kaslem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania