Nelegalna vystavba a nedodrziavanie limitov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
zahradkarka 27. júna 2013

nelegalna vystavba a nedodrziavanie limitov pre povolenie vystavby v lokalite
BA II pre oblast zahradkarskej osady Mokráň-Záhon pri Zlatých pieskoch.

27. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu - nelegálna stavba a nedodržiavanie limitov oznamujeme, že po zistení vlastníkov pozemkov stavebný úrad oznámi štátny stavebný dohľad na predmetnej stavbe.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
28. jún 2013

vladimir

Ešte tu chybaju vysadene makovice a sme na urovni krajin kde si robi kazdy čo chce , uradnici sa tvaria že o ničom takom nevedia a nedostali úplatky lebo policia skonštatuje že dotyčný nemal úmysel.....
28. jún 2013

Anonym

ako vies ze stava nelegalne??
04. júl 2013

vladimir

no jednoducho , ved sa len pozri na tie rozmery, kto by mu to povolil v zahradkarskej osade
18. júl 2013

vladimir

Spíte na stavebnom úrade ,ked ešte nemáte zistených vlastníkov?
24. júl 2013

fuxo

nespia ,asi pracuju na navrhu zmensit povolenych 20 m2 na zastavanie na 2 m2, nech sa maju nasrani majitelia aspon kde vyventilovat
02. september 2013

EN

EN
dalo sa predpokladať ,že odo dňa 1.9.2013 budú od mestkého stavebného úradu dostávať podnety na kontrolu stavby cca 18 -násti ľudia v Mokráni.A postupne ich uvedú aj na svojich stránkach.Týmto termínom totiž odchádza súdružka *** osady Ona poslala fotky a tiež presvedčivé anonymy na úrad.Dovolenku si na Mokráni užila pod vlajkou EÚ.Teraz je doma na *** ul. a teší sa z toho,čo urobila.
28. január 2014

fifi

Vladimir tak ty sa tu rozculujes nad tym, ze si tu robi kazdy co chce, ze si clovek chce aspon nejakym sposobom zabezpecit strechu nad hlavou kedze podla vsetkeho mu plat nedovoli kupit si dom pod slavinom alebo postavit vilku pod hradom... nuz tak mu neostalo ine, len si postavit dom a hadam ze nema viac ako 80m2 zastv. plocha v zahradkarskej osade, kde sa viac kradne a stretavaju asociali ako zahradkarci? no mna viac rozculuje, ze nie tento clovek majitel pozemku pri jazere o rozlohe cca 320m2, ale ini si tu robia co chcu a preto niektorym neostava nic ine ako sa uchylit k stavbe na tom lukrativnom pozemku, ktoreho jedinou vyhodou je asi len to, ze je v Ba.
27. september 2015

Ondrej P

Vladimír, ty si neskonale mimo. Aj ja tam mám "čiernu" stavbu.Magistrát v rozpore so zákonom nevydal kladné stanovisko s odôvodnením, že si neželajú výstavbu v tejto lokalite. Tak som nemal na výber a postavil som bez povolenia.Pritom v rozhovore mimo záznam, mi úradníčka na Magistráte sama povedala, že sa mám obrátiť na dobrého právnika, lebo oni vedia, že to prehrajú, ale aspoň to na pár rokov oddialia. Najhorší je amaterizmus právnikov, vystriedal som štyroch než som zistil, že viem o tom viac ako oni. Takže piatu právničku som najskôr vyspovedal a až potom sa dohodol na spolupráci. Problém je, že samotní úradníci nevedia čo je v zákone napísané a majú drzosť ešte aj ignorovať protest prokurátora. Hľadajte právnika ktorý ma skúsenosti priamo s takouto lokalitou, napr. Schmidl v Malackách mail neviem ale dá sa nájsť na nete, v Nitre napr. Veselovský... ak im napíšete, alebo zavoláte prvú konzultáciu mne neúčtovali, takže nemáte čo stratiť. A nie je pravda, že je tam povolené len 20m2 - napr. Bilčíková, ktorá zastupuje mňa, má v tejto veci aj právny rozbor prokurátora, ktorý to vyvrátil, tá štúdia nie je platná aj keď sa na ňu Magistrát stále odvoláva. Ružinov je v tom nevinne, oni nemajú veľmi na výber, musia "poslúchať" Magistrát.
15. august 2017

Nivy

VZ, tebe prajem, aby na vedľajšej parcele postavil niekto načierno bytovku. Alebo ubytovňu pre imigrantov. Takisto načierno, ako si staval ty, veď čo tam po nejakých zákonoch alebo susedoch. Nech si ten tvoj domček užiješ.
17. august 2017

Ondrej P

Milý odkazovač, možno si dobrý a slušne vychovaný chlapec, ale nečítaš tieto diskusie s porozumením a uchádza Ti to podstatné. Určite Ťa učili, že keď niečomu nerozumieš, je vhodné sa opýtať. Tak to prosím nabudúce urob ešte pred spamovaním mojich príspevkov, ušetríš si čas a strápnenie.
K tvojmu úprimnému „prianiu“ len toľko – dnes už stojí vedľa môjho domu mojej chaty nová, tiež celoročne obývateľná chata a dokonca je o niečo väčšia než moja. Sused mal záujem stavať, tak sa prišiel poradiť, upozornil som ho na čo si má dať pozor, ostatné za neho riešila právnička. A čuduj sa svete, nastavila mu to tak, že je to aj legálne! Použila podklady a stanoviská z iných sporov, vrátane tých ktoré už právoplatne zlegalizovala.
Takže ešte raz. Nikto v tejto lokalite nestavia čierne stavby preto, lebo chce porušovať zákon. Ale preto, že MAGISTRÁT V ROZPORE SO ZÁKONOM vydáva negatívne stanoviská. Územný plán mesta BA totiž jasne hovorí, že tieto stavby sú prípustné (celoročne obýv. chaty., kľudne aj s plochou 100m2). Tvoj mokrý sen o bytovke na susednej parcele ostane mokrým snom. Bytovky nie sú podľa ÚP mesta BA v tejto lokalite povolené, takže ten bager by naozaj prišiel a stavbu by zbúral.
Ak príde sused z druhej strany, veľmi rád mu tiež poradím ako stavať, veď sme predsa susedia.
Pre tvoju info, pani čo ma zastupuje mi spomínala, že je v tejto lokalite v pláne min. 6 nových chát, to sú len tie ktoré zastupuje ona, takže to kľudne môže byť v skutočnosti aj 50.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania