Nelegalna vystavba a nedodrziavanie limitov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
zahradkarka 27. júna 2013

nelegalna vystavba a nedodrziavanie limitov pre povolenie vystavby v lokalite
BA II pre oblast zahradkarskej osady Mokráň-Záhon pri Zlatých pieskoch.

27. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu podnetu - nelegálna stavba a nedodržiavanie limitov oznamujeme, že po zistení vlastníkov pozemkov stavebný úrad oznámi štátny stavebný dohľad na predmetnej stavbe.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
27. jún 2013

vladimir

Čo majú v náplni práce kompetentní pracovníci stavebnych úradov z obvodu BA II, ked nemajú prehlad čo sa tam vobec deje, taka je cela štatna sprava--hanba , takto zneuzivaju naše dane
27. jún 2013

.

pre kancelariu starostu:
tak vam pomozem: tu su udaje podla katastralnej mapy a LV. Pekny den

vlastnik Ježovítová Elena, narodená 9.11.1951, LV2631, parcela cislo 16518/693, stavba rozostavana 2012/2013 - velkost domu takmer na cely pozemok zahrady.
28. jún 2013

Anonym

ako vies ze stava nelegalne??
02. júl 2013

vladimir

Myslíš si , že zákon umožnuje v záhradkarskej osade stavať o takýchto rozmeroch a nehambi sa podpisať
02. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Stavebný úrad prerušil konanie vo veci vydania dodatočného stavebného povolenia a zároveň vyzval stavebníčku k predloženiu konkrétne uvedených dokladov v zmysle stavebného zákona. Podľa § 88a ods2) stavebného zákona ak vlastník stavby požadované doklady nepredloží, alebo ak sa na ich podklade preukáže rozpor stavby s verejným záujmom, stavebný úrad nariadi odstránenie stavby. Uvedená vec je v štádiu riešenia.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
15. júl 2013

Anonym

Vladimir Napusti si svoj Bazen a tisko sed na zahradke
15. júl 2013

vladimir

Ked sa nevieš podpísať tak nediskutuj, zalez do pralesa , tam môžeš prečkať v anonymite zbytok života
19. júl 2013

lia

65 ročná doktorka filozofie *** /marxistickej filozofie a tiež štb agtentka/ .Bonzuje úplne na každého a v akejkoľvek veci..Avšak.v tej istej ,lokalite má na štyroch ároch 2 menšie domy a bazén s kapacitou 20 000 litrov vody.V osade pritom nie je kanalizácia.Obdivuhodná beztrestnosť.
21. júl 2013

vladimir

Iia a prečo si doteraz na to nepoukázala , že pracovníci stavebného úradu tam aj so starostom driemu -tak ich prosím ťa už konečne preber
29. júl 2013

vladimir

Akosi dotyčnej dlho trvá zohnať vplyvných ľudí na zlegalizovanie stavby, a v tom jej asi napomáha aj samospráva
29. júl 2013

lia

napísala som o tom cca pred týždňom,no je to vymazané.Bolo to dosť dlhé a jasné.Opakovať je to zbytočné.Zas to cez admina vymažú.Nájdeme inú cestu.Bude to maličkosť a v podstate sranda.
28. január 2014

mifi

v tej lokali mame zahradu. a vobec mi nekole oci ako podaktorym, ze si tam nejaka rodina, ktoru prestalo bavit delit sa o 3 izb. byt v ruzinove s rodicmi postavi dom. Opustene a zanedbane zahrady, v ktorych brebyvaju asociali to nevadi? Dochodci, ktorym vela zo zahrad patri pomaly vymieraju a v dnesnej uponahlanej dobe mladi nemaju cas chodit okopkavat zeleninu. Keby mi tam nechodila mama a svokra tak tam nic nestihneme. Pri 25 m stvorc., ktore je mozne zastavat... Rodina z detmi tam ani nema sancu prenocovat cez vikend.
15. september 2014

JA

Na dovolenke hotelova izba nema viac metrov stvorcovych a nefrfles, ved mas celu zahradu, nemas dost murov okolo seba v panelaku? Naco stavate domy v zahradkarskej osade, ked nakoniec sedite v dome a cumite do zahrady susedom?
16. september 2014

Kukance

Ta choc byvac na valale na rekreaciu.Tam ti bude len medvec kukať.
27. september 2015

Ondrej P

Už som to písal inde, tak len stručne: Som sám vlastníkom čiernej stavby, pretože Magistrát v rozpore so zákonom nevydal kladné stanovisko s odôvodnením, že si neželajú výstavbu v tejto lokalite. Tak som nemal na výber a postavil som bez povolenia.Pritom v rozhovore mimo záznam, mi úradníčka na Magistráte sama povedala, že sa mám obrátiť na dobrého právnika, lebo oni vedia, že to prehrajú, ale aspoň to na pár rokov oddialia. Najhorší je amaterizmus právnikov, vystriedal som štyroch než som zistil, že viem o tom viac ako oni. Takže piatu právničku som najskôr vyspovedal a až potom sa dohodol na spolupráci. Problém je, že samotní úradníci nevedia čo je v zákone napísané a majú drzosť ešte aj ignorovať protest prokurátora. Hľadajte právnika ktorý ma skúsenosti priamo s takouto lokalitou, napr. Schmidl v Malackách mail neviem ale dá sa nájsť na nete, v Bratislave je to napr. Bilčíková [email protected], v Nitre napr. Veselovský... ak im napíšete, alebo zavoláte prvú konzultáciu mne neúčtovali, takže nemáte čo stratiť. A nie je pravda, že je tam povolené len 20m2 - napr. Bilčíková, ktorá zastupuje mňa, má v tejto veci aj právny rozbor prokurátora, ktorý to vyvrátil, tá štúdia nie je platná aj keď sa na ňu Magistrát stále odvoláva. Ružinov je v tom nevinne, oni nemajú veľmi na výber, musia "poslúchať" Magistrát.
01. november 2015

Lucia

Pre lia: nepouzivaj moj nick. Ja to neriesim. Dedo mi to zanehal a je to mojich rodicov ale ja tam v lete nie som lebo mam zdrav. Problemy. Som ZTP a chcem byvat v zahranici ale vies kde je rampa a ked tade pojdes vzdy na mna spomen lebo mna pozna kazdy kto tam nieco znamena a mam rodinu v osade teda mam aj tam rampu. A bola som medialna hviezda len sa tomu smej ze zijem svoj dochodkovy sen.
15. august 2017

Nivy

Čo sme to preboha za krajina?
Ako môže niekgo napísať takúto blbosť:

"Som sám vlastníkom čiernej stavby, pretože Magistrát v rozpore so zákonom nevydal kladné stanovisko s odôvodnením, že si neželajú výstavbu v tejto lokalite. Tak som nemal na výber a postavil som bez povolenia."
Tak a už tam mal byť bager a zrovnať tú tvoju čiernu stavbu so zemou.
17. august 2017

Ondrej P

Milý odkazovač, možno si dobrý a slušne vychovaný chlapec, ale nečítaš tieto diskusie s porozumením a uchádza Ti to podstatné. Určite Ťa učili, že keď niečomu nerozumieš, je vhodné sa opýtať. Tak to prosím nabudúce urob ešte pred spamovaním mojich príspevkov, ušetríš si čas a strápnenie.

Takže ešte raz. Nikto v tejto lokalite nestavia čierne stavby preto, lebo chce porušovať zákon. Ale preto, že MAGISTRÁT V ROZPORE SO ZÁKONOM vydáva negatívne stanoviská. Územný plán mesta BA totiž jasne hovorí, že tieto stavby sú prípustné (celoročne obýv. chaty., kľudne aj s plochou 100m2). Tvoj mokrý sen o bagri, žiaľ ostane snom. Aj keď udáva „záhradkárka“ jedna báseň, nič to na veci nemení. A vieš prečo? Pretože nadriadený orgán rozhodol, že tieto stavby nie sú v rozpore so zákonom a sú v súlade s ÚP mesta BA. Zaujímavé, že? To nie je ako prípad Talapka pri Senci– ten postavil zámok čo tam podľa ÚP nemal vôbec stáť a ešte aj na cudzom pozemku. Detto Rómovia na cudzom a v rozpore s ÚP obce. To sú skutočné čierne stavby, taká ale ani jedna v tejto lokalite nie je.

Ak je to pre teba ešte stále komplikované, dám Ti iný príklad:
Ak ťa policajt zastaví na ceste kde je povolená rýchlosť 90km/h, a dá ti pokutu, že si šiel 85 pričom podľa neho je tam povolená max 20km/h, ty mu asi podržíš a pokutu zaplatíš. Ale sú ľudia ktorí povedia, dosť, podľa zákona je tu 90km/h tak si aj ďalej pôjdem 85km/h.
A ty ži svoj 20km/h sen. Len si vymeň "km/h za m2"

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania