Chýbajúce koše v parku za zdravotníckym strediskom na Trnávke

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Oliver 29. decembra 2017

Chýbajú a nie sú tu umiestené ani koše na psie exkrementy, hoci tu chodia psičkári venčiť svojich psov. Takýto kôš bol umiestený až na rohu ulíc Bulharská a Pri strelnici, ale niekto ho zdemoloval a zrejme odniesol do zberu.Psičkári nechávajú bez problémov svojich psov vykadiť do trávnika pri chodníku ulice Pri strelnici, neodpracú to a deti aj dospelí, ktorí vystupujú z aut zaparkovaných vedľa trávnika, sa určite neradujú zahnusenej obuvi!

12. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Bratislava-Ružinov požiadala dodávateľa o osadenie odpadkového koša do parčíku na rohu Bulharskej a Krasinského. Koše na psie exkrementy sú umiestňované ako motivácia pre psíčkarov, exkrementy je možné vyhodiť aj do klasického koša.

Mgr. Tatiana Baáriová
Kancelária starostu
13. január 2018

Oliver

Dobrý deň!
Po prvýkrát sa dozvedám, že psie exkrementy je možné vyhodiť aj do klasických košov (načo potom aj nádoby na papier, sklo, plast, keď všetko môže byť v jednej), ktoré však tiež nie sú dostatočne umiestené, či už v parkoch, alebo pred budovami verejných inštitúcií a zariadení v príslušnej mestskej časti. Početné odpadové koše sú umiestené na zástavkách MHD, ale v nich má byť podľa vyjadrenia Dopravného podniku Bratislava odhodený len papierový odpad. Počet psov v domácej opatere za posledné roky výrazne vzrástol, čo tak z časti vybraných poplatkov za psov, by príslušná mestská časť zriadila výbehy pre psov, kde by sa psy mohli cvičiť a trénovať, boli by umiestené koše na psie exkrementy, prípadne by fungovala aj špecializovaná predajňa s krmivom, iným tovarom a službami pre psov. Hudba budúcnosti? Ani nie! Ďakujem za vašu odpoveď.
04. jún 2018

Oliver

Kôš na odpadky je už v súčasnosti v parku osadený, foto nie je k dispozícii, preto žiadam tento podnet považovať za uzatvorený, ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania