Aktualizovať podnet
Nefunkčné verejné osvetlenie pod obchvatom.

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Nefunkčné verejné osvetlenie pod obchvatom.

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Už dlhší čas v priestore od železnice aź po ...no vcelku dlhom priestore pod telesom obchvatu nie je žiadna funkčná lampa. Je to sám o sebe už dosť "temný" priestor a pokračujůca bytová výstavba (!) ako aj neexistencia chodníka pre peších tomuto miestu vôbec nepridáva.

18. február 2019

vlaDyka

Kto môže urobiť niečo s týmto temným miesto ???
04. december 2019

vlaDyka

Ani po 2 rokoch (od vytvorenia podnetu) sa VÔBEC NIČ nezmenilo !!! A čase predtým ani nehovoriac.
Siemens na to zvysoka kašle a MČ očividne tiež. Nikto sa o tento priestor nestará. Chápem - pozemky - aj POD obchoatom - totiž patria Národnej diaľničnej spoločnosti. Takže to táto spoločnosť "za tento stav zodpovedá ???
A kto s nimi prosím hne ??? Kto ich donúti starať sa o ne a uržiavať ich ? Alebo to má v správe niekto iný ?
Nie sú tu totiž žiadne chodníky pre chodcov, žiadne osvetlenie, žiaden pocit bezpečnosti. To naozaj "čakáte" až na to, kým aj tu niekoho bezvládneho nájdu?
06. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
15. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet. Spomínané osvetlenie nie je v správe a majetku hl. mesta Bratislava. Osvetlenie patrí Národnej diaľničnej spoločnosti a.s. Podnet presúvame na NDS.

S pozdravom
Kto? Národná diaľničná spoločnosť

Oddelenie správy komunikácii
20. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný priestor je priestorom pod mostnou estakádou diaľnice D1. Komunikácia pod ňou bola budovaná ako účelová, slúžiaca pre zabezpečenie prístupu k údržbe mosta. Nebola vybudovaná ako verejná komunikácia, t. j. nie je potrebné budovať popri nej chodníky pre peších. Nefunkčnosť osvetlenia na účelovej komunikácii neovplyvňuje údržbu a prevádzku diaľnice. NDS osvetlenie priebežne opravuje, pod jeho stav sa však podpisuje najmä vandalizmus, ktorý presahuje únosnú mieru.

S úctou

Tím NDS
11. február 2020

vlaDyka

To snáď NDS nemyslí vážne ?! Už ma napadá sa iba opýtať, či zmysle cestného zákona alebo nie ? A vraj "NDS osvetlenie priebežne opravuje" ? - min. 5 rokov sa tu NIČ nedeje!!! Rozhodne na tento CELÝ úsek očividne zabudli alebo si ho vyradili z evidencie. A vandalizmus s tým nemá nič spoločné. Tupá ignorancia, nič viac. Táto komunikácia je viac ako účelová - je bežne využívaná v cestnej doprave tejto oblasti, pre objekty a firmy tu (pod mostom) lokalizované. Jazdí sa tadiaľ, parkuje sa tu, a pod. A bežne se jazdia autá z/do lokality Hrušov. No nakoniec, ako inak - nič sa na tomto súčanom stave nezmení? A asi ostáva jediné - vyzvať MČ Ružinov aby zabezpečila výstavbu chodnika a jeho osvetlenia na ulici Mlynské Nivy (cca od miesta vjazdu do areálu Ružinovského podniku verejnoprospešných služieb) a ulici Na Piesku (kompletne!). Inak to bude rovnaká čierna temná diera - bez chodníka pre chodcov. A spoliehať sa na to, že políci nebude musieť nikdy riešiť akúkoľvek "nepríjemnosť", ktorá by sa tu stala "pod rúškom tmy" neosvetlenia účelovej komunikácie "slúžiacej pre zabezpečenie prístupu k údržbe mosta". Hanba Vám!
04. november 2021

vlaDyka

Na toto zrejme mesto, mestská časť,.... ktokoľvek, nemá žiadne páky. A priestor pod obchvatom nemá a asi ani nebude mať svoje regaluatívy využitia. Je to iba v správe NDS a tá na to z vysoka kašle. Takže - bez chodníkov a bez osvetlenia. Pragmaticky to považujme za nevyriešené, či v tomto čase za neriešiteľné .....ale - za ukončený podnet.
04. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
keďže sa podnet týka verejného osvetlenia, podnet som preposlal na magistrát.

S pozdravom,
Admin.
05. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie.

Podnety ohľadom nefunkčného osvetlenia, prosím, nahláste prostredníctvom formuláru spoločnosti Siemens Mobility s. r. o., ktorý je dostupný tu: https://new.siemens.com/sk/sk/produkty/mobility/verejne-osvetlenie.html . Formulár Vás po zadaní ulice a popisného čísla presmeruje na mapu s presným vyznačením svetelných bodov pre ich ľahšiu identifikáciu v prípade, že nepoznáte čísla jednotlivých stĺpov verejného osvetlenia.


S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. december 2021

vlaDyka

Tento postup je už dávno absolvovaný a nemalo to absolútne žiaden účinok. Tieto "svetlené body" (na stránke Siemensu to je kolonka "Číslo stožiara") nemajú označenie. De jure neexistujú a vlastne už ani de facto. Tento priestor je trvalo tmavý a neosvetlený. A tak sa tu aj často "stretnú autá pod rúškom noci". ;) A na papieri "účelová komunikácia" slúži ako plnoodnotná komunikácia pri príjazd k tu časom postaveným firemným a obytným (?) objektom, autoservisu (je tu aj priam sklad opustných áut), prejazdová skratka z Hrušova na Exnárovú a ďalej na Ružinovskú a podobne. Jazdí po nej denne viac áut, ako po komunikáciách akéhokoľvek sídliska v Bratislave s tým rozdielom, že tu je je iba asfaltová plocha so štrkom po stranách, bez údržby a bez osvetlenia. O chodníkoch sa v tejto časti mesta nedá hovoriť....neexistujú. Veľmi smutný prístup mesta.
17. január 2022

Martin Uváček

Na magistráte oddelenie sietí a energetiky, ktoré by sa k tomuto podnetu mohlo definitívne vyjadriť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania