Neopravená cyklotrasa na Špitálskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Oravec 26. decembra 2017

Primátor Nesrovnal podľa tohto zdroja
https://bratislavaden.sk/po-zrekonstruovanej-elektrickovej-trati-na-spitalskej-uz-jazdia-elektricky/
povedal, že “Opravili sme tiež povrch vozovky od Kamenného námestia po ulicu 29. augusta, ako aj cyklotrasu,“
Je to lož, pretože cyklotrasa na Špitálskej nie je ani v tej úbohej podobe, v akej tam bola pred rekonštrukciou. Diery, výtlky často ostali a najmä na novom asfalte chýba vodorovné dopravné značenie, takže v súčasnosti tam ani žiadna cyklotrasa nie je.

27. december 2017

cestár

Vážený pán Peter Oravec, veľmi pekne Vám ďakujem za príspevky, pretože to, čo deklarujú "samozvaní odborníci na magistráte s nezávislým primátorom pánom Nesrovnalom," je už absolútna arogancia moc, populizmus a vymývanie mozgov občanov, pretože už začali predvolebnú kampaň. Každý súdny človek, a to nemusí byť ani odborník vidí, že toto je boha pusté nehospodárne nakladanie financií z daní občanov, len aby sa mohli vychvalovať, čo spravili. Toto nie sú cyklochodníky. Cyklochodník je cestička pre cyklistov, ktorá je bezpečná a dá sa využívať aj deťmi s rodinami, bez ich ohrozenia a vdychovania exhalátov z výfukov motorových vozidiel. Toto je šlendrianstvo a šafárenie. Prečo? Pretože cyklista je účastníkom cestnej premávky a na takto frekventovaných komuinkáciách je to len a len populizmus. Doporučujem odborníkom, aby sa išli pobicyklovať po rýchto cyklistických chodníkoch. Krásny príklad máte na Košickej, kde je cyklistický chodník medzi parkujúcimi autami a komunikáciou, po ktorej je značná intenzita dopravy a liniek MHD. Miesto toho, aby cyklisticky chodník zrealizovali pri chodníku, potom parkujúce vozidlá a následne jazdný pruh pre motorové vozidlá. Ďaľší príklad je cyklistický chodník od Šancovej na Predstaničné námestie- nám. E. Suchoňa. Po tomto cyklistickom chodníku pôjde akurát dobrodruh alebo sebevrah. Ale nech sa po ňom prevezú pán primátor spolu s pánom riaditeľom magistrátu na tých dvoch kolobežkách, ktorými vybavili mestskú políciu a zavolajú bratislavskú televíziu a TA3, v ktorej dostáva pán primátor vysielaci priestor vo zvyšujúcej sa intenzite s blížiacimi sa volbami. Ešte raz ďakujem.
10. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

súčasťou rekonštrukcie je tiež vyznačenie cyklotrasy. Cyklotrasa sa vyznačí hneď, ako to dovolia poveternostné podmienky.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. apríl 2018

Peter Oravec

Vážený magistrát, poveternostné podmienky už dovolia. Už je jar. Prosím o vyznačenie cyklotrasy. Prosím o zaslanie aktualizácie magistrátu.
13. apríl 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol samospráve opätovne zaslaný.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
13. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

súčasťou rekonštrukcie je tiež vyznačenie cyklotrasy. Cyklotrasa sa vyznačí hneď, ako to dovolia poveternostné podmienky.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
13. apríl 2018

Peter Oravec

Páni na magistráte, prečo si svojimi odpoveďami stále musíte zo mňa robiť srandu?
Poveternostné podmienky už dávno dovolili vyznačiť cyklotrasu. Túto jar ste robili vodorovné dopravné značenie už na desiatkach miest v Bratislave. Tak prečo sa tak hlúpo a arogantne vyhovárate práve pri tejto ulici a cyklotrase?
Prosím o preposlanie aktualizácie magistrátu.
17. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
19. apríl 2018

Peter Oravec

https://dennikn.sk/1099519/tyzdne-mesiace-aj-rok-tri-priklady-ako-dlho-treba-cakat-kym-sa-pohne-s-problemami-cyklistov-v-bratislave/?ref=tit
"Aj na namaľovanie cyklopruhu treba čakať
Niekedy však treba čakať aj na pomerne jednoduché a samozrejmé veci. Vlani v Bratislave opravovali električkovú trať na Špitálskej ulici, ktorá vedie od Kamenného námestia po Medickú záhradu. Po komplikáciách sa vlani v decembri električky na ulicu vrátili, cyklistické značky namaľované na ceste však na opravenej vozovke už chýbali.
Nebol to klasický cyklopruh, ale išlo o takzvaný cyklopiktokoridor, teda na ceste pre autá boli značky, ktoré vodičom dávali najavo, že tadiaľ s nimi jazdia aj cyklisti.
Značky sa napájali na cyklopruh, ktorý viedol cez Štúrovu ulicu až k Starému mostu a cyklotrasám na hrádzi či dunajskom nábreží.
O zmiznuté značenie na ceste sa zaujímala aj Cyklokoalícia.
„Magistrát na našu infožiadosť odpísal, že cyklotrasu (niekde pruhy, niekde piktokoridor) nevyznačili pre nízke teploty a na jar ju vyznačia. Jar a vysoké teploty nad nulou tu máme a značenie sa nedeje,“ napísal Daniel Duriš z Cyklokoalície.
Magistrát dnes tvrdí, že cyklopruh sa na Špitálsku už naozaj vráti. „Čakalo sa na vhodné počasie, keď trvalá vonkajšia teplota bude nad desiatimi stupňami, aby bolo možné značenie obnoviť. Dodávateľská firma by mala zrealizovať obnovu cyklopruhu na Špitálskej v najbližších dňoch,“ sľubuje hovorkyňa magistrátu Zuzana Onufer."
24. september 2018

Peter Oravec

Niečo tam namaľovali, hrozným spôsobom, ale namaľovali... podnet je vyriešený.
05. september 2019

Peter Oravec

Cyklotrasa už zase zmizla, podnet je znova aktuálny.
Prosím o preposlanie magistrátu.
05. september 2019

Peter Oravec

Cyklotrasa už zase zmizla, podnet je znova aktuálny.
Prosím o preposlanie magistrátu.
10. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
20. september 2019

Peter Oravec

Značenie bolo obnovené. Podnet je vyriešený. Pardon za kvalitu fotky, fotené z okna oreklamovanej električky.
17. október 2019

Peter Oravec

Značenie bolo obnovené. Podnet je vyriešený. Pardon za kvalitu fotky, fotené z okna oreklamovanej električky. Len keby som občas mrkol admin OPS....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania