Strom na Hviezdoslavovom námestí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Martin 27. decembra 2017

Na Hviezdoslavovom námestí za sochou Hviezdoslava rástla ozdobná jabloň,ale niekto sa rozhodol ju spíliť a následne zahladiť miesto činu dlažbou. Za posledné roky na námestí spílili niekoľko stromov a posadili možno
tri .Taká je starostlivosť o zeleň v meste.

28. december 2017

cestár

Martin, oni sa nevedia postarať nielen o zeleň ale ani o tie povyvalované dlažobné kocky nielen na Hviezdoslavovom námestí ale aj v okolí napr. námestí Egene Suchoňa
28. december 2017

Odpoveď samosprávy

Daný strom, konkrétne Malus floribunda ( Jabloň kvetnatá ) mal niekoľko mechanických poškodení kôry stromu. Strom rástol v náklone a na kmeni sa nachádzali drevokazné huby, ktoré spôsobujú odumieranie pletív, znižuje sa pevnosť konárov v korune a zvyšuje sa riziko lámania konárov ako aj vyvrátenie celého stromu. Z dôvodu bezpečnosti a ochrany zdravia a majetku návštevníkov bol strom legálne odstránený MČ SM. Starostlivosť o mestskú zeleň je na vysokej odbornej úrovni a budeme v nej i naďalej pokračovať, radi budeme ak nám v tom konkrétne pomôžete.


Vladimír Skokňa

Oddelenie životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
28. december 2017

Odpoveď samosprávy

Námestie Eugena Suchoňa nie je v správe MČ Staré Mesto, dlažba na Hviezdoslavovom námestí je pravidelne opravovaná.

Vladimír Skokňa

Oddelenie životného prostredia, správnych konaní a verejného poriadku
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
tel.: +421 2 59 246 265
mobil: +421 903 429 090
E-mail: [email protected]
www.staremesto.sk
28. december 2017

cestár

Vážený pán Skokňa, čo je pravidelne opravované? Včera som išiel po námestí a je ich dosť uvolnených. Čo sa týka E. Suchoňa, nech pán starosta upozorní pána primátora a uvidíme, kto bude operativnejší! Je to centrum s množstvom turistov, ktoré je hanbou činnosti samosráv, lebo teraz ohlupujeme občanov novými povrchami ciest a chodníkov, ale základná drobná údržba absentuje.
Chcem sa spýtať, o aké mechanické poškodenia jeblone kvetnatej sa jednalo? Neboli poškodenia náhodov spôsobené mechanizmami pri príprave vianočných trhov alebo boli nevhodne osadené? Čo sa týka stromu, ako bolo postarané keď bol nakazený drevokaznou hubou. Prosím Vás, rád by som vedel, kto tak na vysokej odbornej úrovni zabezpečuje starostlivosť mestskej zelene v MČ. Veľmi ma zaujíma, či bude za vyrúbanú jabloň osadená náhradná zeleň, kde a v akom počte? Ďakujem za odpoveď.
28. december 2017

Martin

Na Hviezdoslavovom námestí bolo na jar spílených niekoľko stromov ,ktoré doteraz neboli nahradené,ale to je odborná starostlivosť.Aj zadláždenie miesta kde rástol strom je odborná starostlivosť o zeleň. Tak to som sa dozvedel najnovšie vedecké poznatky.
29. december 2017

cestár

Martin, podľa toho čo píšete, to nie sú zástupcovia občanov, to je škodná občanov. Som presvedčený, že tie stromy bránili bizinesu "demokratických odborníkov samosprávy" a výsledok je taký, ako uvádzate. Vrchol odbornosti, ja tomu hovorím politického diletanstva, je odpoveď snaživého a fundovaného zástupcu MČ.
29. december 2017

Jimmo

Martin a cestár odborníci na zeleň a konšpirácie, aké vzdelanie máte, ak nepoznáte základné poznatky o zeleni a zákony o povinnostiach samosprávy, ale vyjadrujete sa k odbornosti zamestnancov pri správe verejného majetku a cestár ak máte poznatok o nekalom konaní zamestnancov ste povinný tieto poznatky ohlásiť na polícii, inak sa dopúšťate trestného činu, som presvedčený, že len nezmyselne tárate .....
29. december 2017

cestár

Vážený Jimmo, kľud, najskôr sa predstavte, aké máte vzdelanie Vy, aké máte vzdeklanie. Dúfam, že nelisujete diely na autá. Podľa reakcie ste asi súčasťou teraz neviem, či mestského alebo vládneho zlepenca, ale ste z východu? A čo Vy, občan Jimmo, aké máte Vy poznatky, prečo nekonáte. Prosím Vás, tu sa neriešia miliónove kauzy a nie to nejaké stromčeky, ale za jeden zrušený stom majú byť vysadené ďalši tli, chápete tli stromčeky, 3 nové stromčeky, naštudujte si to prosím platnú legislatívu, takže skrorte Váše vášne a reaugujte, ako sa na slušného občana patrí. Ak ste súčasťou zlepencov, čo je dnes móda, aby sa dali ovládať občania, lebo máte patent na rozum, všvedkovia, všade boli a všetko vedeli, tak to chápem a už viac na aroganciu nebudem reagovať. Krásny večer Jimmo a pekné sníčky, pre mňa už neexistujete, lebo tento portál je o niečo inom ako o zakomplexovamon Jimmovi.
29. december 2017

Martin

Jimmo prejdite sa po Hviezdoslavovom námestí a uvidíte tie pne čo zostali po stromoch.Na to nemusíte byť žiaden odborník aby ste pochopili ,že tam už mali byť posadené nové stromy.
30. december 2017

Martin

Rovnakým spôsobom ako bolo zadláždené miesto kde rástla jabloň,zadláždili aj miesto kde bol na jar vypílený javor. Pán Skokňa to je tá starostlivosť o zeleň,vypílime -zadláždime?
02. január 2018

jajbolina

Súhlasím s Martinom, miesto zrušenia (zadláždenia) pôvodného miesta s poškodeným stromom mali vysadiť nový strom. A samozrejme, starať sa oň. Toto (likvidácia bez náhrady) nie je starostlivosť o zeleň, ako sa nám tu snažia politici nahovoriť.
03. január 2018

Jimmo

jajboli ak máte poznatok, že samospráva nekonala podľa zákona, riešte to podaním na prokuratúru, alebo na kontrolóra MČ SM, len prosím neobviňujte bez poznania veci a dôkazov
04. január 2018

jajbolina

Jimmo-strom tam bol, ale pôvodné miesto zadláždili. Je jasné že to nie je trestný čin, tak čo tu trepeš nezmysly? Podľa teba je je starostlivosť o zeleň v pešej zóne odstránenie pôvodnej dreviny bez výsadby novej? Za chvíľu tam pri takomto riešení nebude ani jeden strom. Nám ide len o to, aby na pôvodné miesto vysadili strom, nezmysly si trep doma.
04. január 2018

Jimmo

jajboli, takže uznávaš, že nejde o trestný čin, ale o správu verejného majetku a správca má len iný pohľad na vec ako ty, navyše sú tam odborníci, ľudia čo sa tomu venujú, zásahy na námestí v poslednej dobe tomu nasvedčujú a ani si si nevšimol, že takto riešených stromov bolo viac. Stromoradie na námestí je prestarnuté, evidentne bude treba rázny zásah, či sa tomu odhodlá samospráva tento rok neviem, ale určite sa toto bude musieť riešiť ako sa riešila výsadba v minulosti a nestačí len dupkať nožičkami ja tam ten strom chcem, chcem, chcem ....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania