Reklamný smog v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Peter 28. júna 2013

Kto prosím vas povolil tento reklamný cirkus po celej petržalke, kto dal komu povolenie ovešať stĺpy verejného osvetlenia? vyzerá to hnusne na každom druhom stĺpe :(

prosím zaslať podnet aj magistrátu hl.m. Bratislava okrem mč petržalka

dakujem

28. jún 2013

razdvatrojka

30. juna ked odidu z petrzalky si popracu aj svoje reklamne putace a bude po smogu... kedze takmer pri kazdej putovnej akcii je dana mestska cast ovesana reklamou na podujatie, lebo inak sa o danej atrakcii dozvediet viac menej neda. ale chapem, treba dat podnet, lebo 2 tyzdne sa pozerat na reklamu na cirkus je ukrutne neznesitelne :P
28. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
verejné osvetlenie (a teda aj stĺpy verejného osvetlenia) sú ako celomestská funkcia v kompetencii hlavného mesta, nie mestskej časti. Podnet sme i preposlali, podľa ich vyjadrenia to budú riešiť.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
28. jún 2013

Peter

ale niektore plagaty lezia aj naz zemi pri stlpoch to uz je pozemky su majetkom aj mč petržalka, aha chapem ruky prec od toho vsak je to v petrzalke... magistrat to nevyriesi ani za dva roky
28. jún 2013

Juliette

zaujimave, ze ked bol rovnaky podnet ale na reklamu Truck show, tak pani Podmajerska vtedy nemala takuto vyhovorku
28. jún 2013

Peter

diky julliette prave to citam, https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/3895/monster-truck-show
tam zjavne to mestska cast povolila a teraz sa pani podmajerska vyhovovara ze to nie je v ich kompetencii, mohli by ste mi to p. Podmajerska vysvetlit? dakujem neviem ci toto pani m.p. cita ak nie mozte jej to prosim preposlat?dakujem
30. jún 2013

Peter

mna to nezujima ze inak sa o tom nie je ako dozvediet, ak niekto nieco chce ma si zato zaplati, nie aby cirkus parazitoval na tom ze si to da zadarmo na kazdy stlp, jednach je to nechutne ako tam tyraju zvierata, a zaroven to na tych stlpoch vyzera otrasne. toto by urcite mesto nepovolilo takuto reklamu na stlpoch. by som to postrhal a nevratil im to naspat!
09. júl 2013

Peter Peter

podnet sa sam vyriesil tak ze sa cirkus prestahoval a pobrali si to zo sebou do inej mestkej casti mohlo by to mesto radikalne riesit do buducna. nech sa to neopakuje. zrejme sa odpoved od magistratu hlavneho mesta nedockame... ignoruju tam vsetko.
20. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na takto všeobecne formulovaný podnet sa nedá odpovedať. Reklamné zariadenia sa povoľujú rôznymi procesmi, podľa druhu zariadenia. Každé by malo mať súhlas vlastníka pozemku, naviac napr. osvetlené bigboardy majú mať povolenie miestneho stavebného úradu. Povolenie na reklamné zariadenie nikdy nie je záležitosť jedného človeka či úradu.

Osobitný problém je reklama nepovolená, najmä tá ktorú uvádzate na stĺpoch verejného osvetlenia. Je to problém, pretože na takúto reklamu nedáva súhlas ani hl. mesto ani správca osvetlenia spol. Siemens. V rámci bežnej údržby je takáto reklama odstránená, ale nie je v kapacitných možnostiach odstrániť všetku reklamu ihneď.

Ospravedlňujem sa za neskoršie odoslanie odpovede, ktoré bolo spôsobené mojou neprítomnosťou zo zdravotných dôvodov.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
24. február 2014

Peter zBratislavy

a máme to tu zase, k žiadnej náprave nedošlo. Prosim nech nastupia upratovacie caty a odstranit. cim skor tym lepsie. prosim preposlat referátovi vzťahov s verejnosťou.

Dakujem
24. február 2014

Admin Bratislava-západ

Pre autora aktualizácie podnetu z 24. februára 2014:
Vzhľadom na to, že podnet bol 9. júla označený ako "Vyriešený" a Vami avizovaný stav je vlastne osobitný "prípad", dovoľujem si Vás požiadať o zadanie nového podnetu, ďakujem.
S pozdravom
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
25. február 2014

Peter

ja by som skor povedal ze nebol vyrieseny, len cirkus vtedy skoncil tak nemali co riesit a zrejme tak to skonci aj teraz budu to ignorovat a zase si to pozbieraju a odidu keby im to pobrali si to rozmyslia nabuduce. podla mna to nie je vyriesene. mozte im to kludne preposlat. ja vytvorim podnet, vy budete 3 tyzdne tipovat zodpovednost a potom si to odstahuju?!
25. február 2014

Admin Bratislava-západ

Pre Peter z Bratislavy:
Vzhľadom na aktualizáciu z 09. júl 2013, podľa ktorej sa podnet "vyriešil" bez pričinenia samosprávy, uznávam Vašu námietku, preraďujem ho do stavu "Zaslaný" a preposielam magistrátu hl. mesta.
S pozdravom
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
21. november 2014

Peter

a opat tu mame cirkus, a zaspamovana cela petrzalka ziadam aby pracovnici VPS odstranili tento neporiadok z petrzalky! poprosim preposlat na magistrat nech ten neporiadok odstrania. Dakujem
14. jún 2019

Jana P

@admin, prosim o uzavretie podnetu. Je stary 5 rokov a neaktualny. dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania