Nelegálny zákaz parkovania

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 02. januára 2018

Stredna odborna skola podnikania (sidlo Strecnianska 20) oznacila branu ktora nema sluzit na vstup do arealu znackou o zakaze zastavenia, pricom brana sa nachadza na konci slepej ulici - je tato znacka oficialny zakaz, alebo je nelegalne osadena skolou?

02. január 2018

David 1

Pred výjazdom z garáže, brány a pod. sa nesmie parkovať aj bez značky.
02. január 2018

Anonymný užívateľ

Je tam slepa ulica (značka osadená pri vjazde do ulice) a toto nie je oficiálny prístup do areálu.
03. január 2018

Jaroslav

Čo máš chuť im parkovať pred bránou? Tú tabuľku si tam dali asi kvôli tebe.
03. január 2018

Anonymný užívateľ

Ešte raz :) nech si poriesi škola oficiálne vstup (ktorý bol vždy z druhej strany) a zoficialni zákaz - takto si môžem aj ja osadiť tabuľu kde chcem :)
03. január 2018

David 1

Tak ešte raz. Slepá ulica nemení nič na tom že pred garážami, bránami a pod.sa nesmie stát.
Tú značku tam dali lebo pravdepodobne to niekomu nedochádza. Vidieť je ich aj na dverách garáží na miestach , kde to tiež niekomu nedochádza a blikuje vjazd či výjazd.
Pokutu tam môžeš dostať aj bez tejto značky.
03. január 2018

Marcel

Je to oficialne a legalne, niekto nesmie parkovat pri vzjazde, znacka slepej ulicke neznamena ze nemoze ist o vjazd, prave preto sa to tam osadilo lebo vodici ktory nevedia zakladne pravidla cestnej premavky resp to ignoruju tam stoja! Tak isto Majitel takehoto vstupu ma pravo auto dat odtiahnut na naklady majitela auta !
03. január 2018

Marcel

@Anonymný užívateľ, zakaz statia atd... tabulu mozete osadit tam kde to umoznuje zakon, vjazd/vyjazd z garazi/pozemku, atd... na toto nepotrebujete ziadne povolenie, kedze uz zakon zakaznuje statie..., to ze to znazornite to neznamena ze to neni oficialne !
03. január 2018

Anonymný užívateľ

takze este raz - ak sa nieco nezmenilo skola ma branu a pristup z druhej strany, to nebola nikdy brana a vstup na pozemok, ale pockajme si na riesenie problemu.
03. január 2018

David 1

Aj z fotky je jasne vidieť že ide bránu a prístupovú cestu či chodník k nej. Je irelevantné kolko krát použitú. Môže kľudne slúžiť ako núdzová.
03. január 2018

Marcel

moze ist o vstup pre udrzbu, kosenie travy, udrzbu co vyzaduje vacsi presun veci... atd... atd...Zakon jasne definuje co je vstup a nedefinuje ze kolko vstupov je povolenych na pozemok... a neodlisuje pristup z druhej strany :D, a vtomto pripade je to brana atd... co asi tazko odovodnit, ze nie je :D Co k tomu viac dodat, kedze pravdepodobne anonymny uzivatel je vodic a haji len a len svoj zaujem parkovat za kazdu cenu, tak presne podla toho aj vyzera vsetko okolo, ked mu niekto nabuduce zablokuje svoju branu, garaz atd... tak zjavne uz potom jedine nech sa stazuje na lamparni :D
05. január 2018

cestár

Vážení, o čo sa tu bavíte! Zákon 8/2009 v paragrafe § 23 v časti odstavca 2 hovorí:...."Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. ......"Takže, dúfam, že Vám to je všetkým jasné. Ak ste vodiči, mali by ste to vedieť.
05. január 2018

[email protected]

Cestar, inak ako to je v pripade, ked stojim pred vlastnou garazou?
05. január 2018

Eo

hadam nezavolas sam na seba policajtov:D lebo oni sami od seba nebudu riest odtah takeho auta a papucu tam isto nedaju aby neblokovali nasledne majitela garaze nahodou ...

a btw ako viete ze ten pristup na pozemok nie je oficialny? mate nejake dokumenty ktore to potvrdzuju alebo len osobnu skusenost ze sa ten vjazd nepouzival?
05. január 2018

Anonymný užívateľ

@Eo a toto je podla mna ta zakladna otazka - kedze skola ma vstup z druhej strany arealu a tento sa nikdy nepouzival pre auta aj kvoli tomu kde sa nachadza, len zrazu pribudla znacka - ale tak uvidime ako sa to bude riesit - ak to uz je oficialny vstup, je to samozrejme ina situacia, i ked neviem ci je uplne ok ak si skola sama taku znacku vyvesi.
05. január 2018

cestár

[email protected],Hneď úvodom musím povedať, že som pracijúci človek, nie dopravný inžinier, a denno denne jazdím svojim vozidlo. Ja nie som zákonadarca, a o odborný výklad môžete požiadať ministerstvo vnútra ale prezídium policajného zboru. Môžem povedať len svoj názor. Ako, kto vie,že je to auto majiteľa domu? Ako si predstavujete, pátranie po majiteľovi domu, ktorý môže byť dlhodobo chorý mimo svojho domu? Ja keby som mal dom, tak si auto dám minimálne do dvora, aby mi ho niekto neoškrel, nepoškriabal, v lete by som nemal v ňom saunu a v zime neodmetal sneh a nezoškraboval lad. . Prestavme si situáciu, že doma spadnem a utpíte úraz, alebo začne niečo v dome horieť. V panike a bolesti si ani neuvedomíte, že ste pred bránou nechal svoje vozidlo. Kadiaľ prídu zachranári alebo hasiči. Nehovorím, že sa to stáva často, ale čo, keď práve teraz? Ďalšou záležitosťou je, či sú splnené ďalšie podmienky zákona o zastavení a státi - šírka ostávajucej časti komunikácie a z toho vyplývajúca bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Súhlasím s názorom čo uviedol Eo. Ďalej ten vjazd sa možno podľa Vás nepoužíva, ale čo, keď občas slúži na dovoz nejakej väčšej techniky alebo zariadenie. Vjazd a výjazd by mal v každom prípade ostať voľný. Asi toľko
05. január 2018

[email protected]

Vsak jasne, ze nebudem na seba volat policajtov.
Mozno len nejaky snazivy sused, ktory vie, ze stojim pred svojou garazou a nikoho neobmedzujem, len on ma proste problem, ze musi spravit dva kroky navyse, aby to auto obisiel. A tak z principu zacne byt neprijemny a bude volat policajtov on napriklad.
Ale to su len take teorie, otazky len zo zvedavosti.
08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie je možné umiestniť podľa vyhlášky č.9/2009 Z.z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Rozmery, materiál z ktorého sú vyhotovené, pripevnenie na nosič, farba, písmo a povrch značky sú určené normou STN 01 8020 – Dopravné značky na pozemných komunikáciách.
Z fotografie priloženej k podnetu na prešetreniu je jednoznačne viditeľné, že sa nejedná o dopravné značenie, ale len o informáciu resp. upozornenie, že vodič vozidla stojaceho pred vstupnou bránou do areálu školy porušuje všeobecné ustanovenia zákona o cestnej premávke, ktoré ustanovuje, kde vodič vozidla nesmie zastaviť a stáť. Ak takéto vozidlo vytvára prekážku cestnej premávky, správca cesty môže dať motorové vozidlo na pokyn Policajného zboru odstrániť.

mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.