Hromadné nelegálne parkovanie - Tomášikova 50

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Vladimir 01. januára 2018

Na Tomasikovej ulici c. 50 - za Slovenskou postou je chodnik - zial ten je plne vyuzivany vozidlami ktore ho kompletne zaplnili a porusuju tym zakon o cestnej premavke kedze nie je dodrzanych ani tych 1,5 m podla zakona(samotna sirka chodnika je len 1,5 m). Uzurpovali si cely priestor - tymto doslo k zuzeniu priestoru pre prejazd uz tak v tesnej ulicke a zaroven skomplikovalo sa parkovanie na legalne parkovacie miesta ktore vyuzivaju ich majitelia ci najomnici. ZIADAM O NAPRAVU - Mestska policia viackrat tadialto presla no neriesila to - to ze to robi 20 aut naraz neznamena ze je to legalne. Legalne parkovanie je mozne ale musi byt pozdlzne popri chodniku nie na chodniku.

02. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Jana Plevová
03. január 2018

Jakub

Dobrý deň,

som veľmi zvedavý ako budú riešiť tento problém. Ja už som poslal oficiálnu sťažnosť na mestských policajtov, kvôli ich svojvoľnej ignorácii zákona.
V mojom prípade ma páni presviedčali, že je OK ak auto parkuje v telese križovatky, hoci som im argumentoval paragrafom zakazujúci takéto státie. Skončilo to tak, že Mestský policajt ma začal odstrkovať baterkou.

Ešte na margo parkovania v jednom jazdnom pruhu Kolosea, ktoré MP ignoruje, hoci každý deň okolo týchto áut pokojne prechádzajú. Je to drzosť voči ľuďom, ktorí si zakúpili vonkajšie parkovacie miesto alebo státie v garáži. STN 73 6110 Projektovanie miestnych komunikácií, stanovuje minimálnu šírku jazdného pruhu na 3 m takéto zabranie pruhu výslovne zakazuje a tieto lenivé neschopné prasatá sa na to iba pozerajú.
03. január 2018

cestár

Jakub Sand, viete, čo v je broblém? Tu nežieje v právnom štáte ale v anarchi. Viete prečo? Keď sa na to pozriem očami sedliackého rozumu, nestačím sa čudovať. Sťažnosť na mestských policajtov je zbytočná, lebo tá je v područí politických diletantov, nerozmýšlajú, riadi sa pokynmi skorumpovaných politikov. Neviem, či vôbec tieto komunikácie sú zaradené do siete miestnych komunikácií, čo nevedia v rámci kompetencií ani sami meskáč. Majú nového náčelnika, ktorý miesto kolobežiek vybavil nové vozidlá, Je to síce paráda, ale činnosť mestsknej polície je o niečom inom. Či s kolobežkami,alebo s novými autami, to je úplne jedno. Tento náš manipulátor, nezávislý primátor Nesrovnal, kade chdodí sa len vychvaluje a kamery sú jeho. Všetko,čo realizuje vlastnou hlavou, končí prúserom, s nasledujúcim právnym konaním, ktoré zaplatíme my všetci bez veľkého Iva, Tento nezávislý človiečik menom Nesrovnal, už dávno nemá čo sedieť na primátorskej stoličke, na akej, to si dešifrijte sami, daňoví poplatníci, už je čas na prebudenie!!!!!
08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia pracovníka oddelenia právneho, podnikateľských činností, evidencie súpisných čísiel a správy pozemkov sa jedná o súkromný pozemok . Chodník sa nachádza na pozemku registra „C“ KN parc.č. 15111/3 v k.ú. Nové Mesto a je vo vlastníctve spoluvlastníkov vedených na LV č. 5206 v k.ú. Nové Mesto. Oddelenie verejného poriadku požiadalo MsP o intenzívnejšie kontroly v tejto lokalite.

Jana Plevová
10. február 2023

Tomáš

Podľa môjho názoru je predmetný chodník na tejto strane cesty zbytočný. Vedie len k jednej železničnej budove určenej pre zamestnancov, ku ktorej sa môžu ľudia dostať po vedľajšom chodníku, ktorý je bližšie pri vchode do Kolosea (50C). Neuvažovalo mesto nad zrušením tejto časti chodníka a nahradením ho miestami na vyznačené rezidenčné parkovanie? Alebo by bol na takéto riešenie potrebný súhlas majiteľov pozemku, na ktorom táto časť chodníka stojí?
15. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
15. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania