Veľmi nebezpečná stavba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Jozef Pollák 01. júla 2013

Nezabezpečená stavba cesty a úprava svahu - stavba nie je nijako označená, nie je ohradená, roxory trčia zo svahu, elektrina je nezabezpečená, stavebné mechanizmy rovnako. Čaká sa kým sa nejakému dieťaťu stane nešťastie? Čo je to za stavba a kto ju povolil?
Čo má na danom svahu vyrásť?
Je nevyhnuté urobiť štátny stavebný dozor a poriadne pokutovať stavebníka!!!

03. júl 2013

račan

Pánovi Pollákovi: Vy ste typický totaliťák. Nie ste náhodou KDH alebo SDKU alebo Smerák? Pokutovať, trestať, buzerovať. A za čo? za to že nejakí kverulanti a úchylovia vymysleli také predpisy? Čo keby vymysleli predpis že všetkých Pollákov je treba príkladne trestať pokutou a nútenými prácami - to by sa vám páčilo?
Apropo deti. Nemáte náhodou za povinnosť si strážiť vlastné deti? Ano máte, lebo tie isté zákony stanovili tú konštrukciu že deti sú v právnej ochrane štátu a rodičom je len uložená zodpovednosť za ne.
Takže si dávajte pozor na vaše deti sám nechcite to od stavebníka.
04. júl 2013

Jozef Pollák

A nie ste vy stavebník?
Stavba má byť podľa predpisov riadne zabezpečená - takto sa môže stať nešťastie. Z akého dôvodu stavba nie je riadne označená a ohradená?
06. júl 2013

račan

Pánovi Pollákovi: Nie som stavebník, našťastie. Ale zrejme platí to čom už napísal. Pokutovať, trestať,buzerovať, udávať to je vaša životná filozofia. Z akého racionálneho dôvodu sa má niekto potulovať po cudzom majetku? Je len jeden dôvod na to - zlodej a bezdomovec ktorý ničí a rozkráda riadnym občanom majetok. Úraz takéhoto indivídua je dokonca žiadúci, aby tam on a jemu podobní viac neliezli. Nebolo by to nešťastie. Nešťastie by to bolo len vtedy keby bolo spôsobené vyššou mocou a to v tomto prípade nie je. Týchto chcete chrániť aby si tam nespôsobili úraz. Aj u vás platí svoj k svojmu.
08. júl 2013

andrej

Suhlasim s panom Pollakom. Račan, ked neviete, chodte na skolenie BOZP
08. júl 2013

račan

Pánovi Andrejovi:
Nechápem čo má spoločné BOZP s dotyčnou stavbou. Ide o súkromnú stavbu na ktorej pracuje stavebník a jeho rodina. Takže všetko riziko nesie stavebník. Nik iný bez dovolenia stavebníka nemá na stavbe čo hladať. Na školenie BOZP ak sa vám chce chodte sám tam sa aspoň dozviete o čom sú predpisy BOZP. Z vášho príspevku je zrejmé že BOZP používate ako všeobecné zaklínadlo asi tak ako za socializmu.
08. júl 2013

Odpoveď samosprávy

V predmetnom území sú povolené stavby rodinných domov a technickej infraštruktúry pre zabezpečenie prístupu a pripojenia na inžinierske siete. Oporné múry tvoria ochranu v súvislosti s terénnymi úpravami pri realizácii jednotlivých stavieb. Táto výstavba je v súlade s platnou územnoplánovacou dokumentáciou Hlavného mesta Bratislavy a je riadne povolená.

Na stavbe bol vykonaný štátny stavebný dohľad, kde bolo zistené, že stavba nie je označená a stavenisko nie je zabezpečené proti vstupu nepovolaných osôb. Zástupca stavebníka nám oznámil, že označenie a zabezpečenie staveniska bolo pri jej začatí vykonané, ale bolo odcudzené. Elektrika je riadne zabezpečená, nakoľko bola vykonaná jej revízia. Oplotenie staveniska je v tomto prípade problematické, nakoľko predmetná komunikácia a okolité pozemky slúžia pre sprístupnenie vinohradov a prístup bude obmedzený len v nevyhnutnom čase pre konečné úpravy komunikácie.

Stavebník bol vyzvaný, aby stavbu riadne označil na viditeľnom mieste a aby zabezpečil stavenisko voči nepovolaným osobám.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
08. júl 2013

sinope

Mr. racan, mam ktomu len dve pripomienky:
1. stavba ma byt zabezpecena a vyhovarat sa na to, ze niekto je udavac? zvykajte si, v Raci sledujeme kazdy krok toho, co nedodrziava predpisy a hovorte si tomu ako chcete, v mojom ponimani ide o slusneho a poctiveho obcana, ktoremu zalezi na vseobecnej bezpecnosti
2. suhlasim, na sukromny pozemok nema kto co chodit !...a predstavte si, ze raz pan Pollak uvidi ako sa po tom pozemku pohybuju idnividua, ktore to rozkradaju...a pan Pollak si povie, no ja nechcem byt udavac, tak to necham tak! Ako by ste Mr. racan chceli aby p. Pollak vtedy zareagoval? Aby zavolal policiu, vsakze! Vtedy uz vo vasich ociach nebude udavac? Ak nepochopite pointu, ktoru som tu napisal, radsej uz nic nepiste.
08. júl 2013

andrej

z fotiek je zrejme (teda aspon to tak vyzera) ze stavba neni oplotena, takze je jedno ci sa jedna o sukromny pozemok. Kazdy vykop musi byt zabezpeceny, alebo aspon minimalne opaskovany
09. júl 2013

račan

sinopemu+andrejovi
sinopemu : udavač je to najhoršie stvorenie aké môže vôbec existovať. nemá morálku a ani žiadnu zodpovednosť za seba a svoju rodinu - je to len a len krivý charakter ktorý je nezmeniteľný všeobecne škodiaci svojmu okoliu len pre uspokojenie svojej krivej dušičky. Takéto indivíduá doviedli na popraviská a do väzenia úplne nevinných ľudí a ich rodiny. takéto indivíduá radi využívajú represívne orgány na svoje potreby. Udavač nie je poctivý ani k sebe ani k svojej rodine on len uspokojuje svoje mindráky že nič nedosiahol. Udavačstvom naveky poškvrnil celú svoju rodinu. I Judáš je v porovnaní s udavačom charakter - síce udal, ale vyvodil z toho dôsledky - obesil sa.
Žiadny slušný a poctivý občan nie je udavačom - naopak od udavačov sa stráni ako od moru.
Stavebník má za povinnosť starať sa sám o svoj majetok - chrániť ho a brániť ho, o to sa nemá čo starať pán Pollák. Tým pán Pollák len podporuje lenivosť stavebníka. A lenivosť je podobná nectnosť ako udavačstvo.
andrejovi : prečo by mala byť stavba oplotená ked je na stavebníkovom pozemku? Na to aby stavebníkovi nemakačenkovia a zločinci plot ukradli, tak ako to stalo?
09. júl 2013

andrej

Racan ja uz neviem ako vam to mam vysvetlit. Preto sa o to pokusim este raz. Kedze je pozemok neoploteny tak okoloiduci ludia nemozu vediet ze je sukromny, nevidia hranicu pozemku a tym padom mozu vstupit na miesta kde nemaju co robit. A kedze ani vykop neni opaskovany, mozu spadnut do jamy alebo si ublizit o roxory. Je POVINNOST stavebnika zabezpecit stavbu, aby nemohlo prist k urazu, takze moralizujte radsej ludi ktori si neplnia svoje povinnosti a nie ludi ktori upozornuju na nedostatky. O tom tento web je
09. júl 2013

sinope

Mr. racan, nahlasovatel problemu = udavac? spravne som to pochopil? Ten, kto nahlasil tento problem, chcel predist urazom a nie skodit niekomu, cize je mimo vasej definicie udavaca. Ja som minule upozornil pani aby si odpratala exkrementy po psovi! Asi som Judas a musim sa ist obesit. Pekny den a prajem Vam trochu viac kludu vo Vasom zivote.
Stavebnik si mal stavbu zabezpecit a hotovo, tu nie je priestor na nejaku dalsiu diskusiu a mozte sa tu rozculovat kolko chcete.
14. júl 2013

Anonym

clovek sa ma pozerat pod seba aby si neublizil ale stavebnik ma oplotit tu stavbu
02. január 2014

Ivan

oznacenie stavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania