Chýbajúci chodník resp povolenie prechodu, park Bosáková

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Marcel 04. januára 2018

Dobrý deň,

Bohužiaľ v tomto parku staviteľ a aj mestská čásť zabudol na zakladnú vec a to aby každý ktorý sa dostane do tejto oblasti mohol bezpečne prejsť. Bez toho aby musel ohrozovať svoj život na vozovke alebo porušovať zákon.
V tomto parku je zakázane vstupu pre psov, lenže bohužiaľ iná možnosť ako tu prejsť okrem vozovky nie je možné, jedine obísť celú polikliniku, kedže okolo parku nikto nevybudoval chodník ktorý by zabezpečil aj ostatným účastníkom cestnej premávky bezpečný prechod.
Poprosíme o dobudovanie chodníka alebo o jednoznačné označenie „Prechod povolený“. Predtým taký problém tu nebol.

Chcem sa opýtať mestkej části, že preco nekoná transparentne a prečo koná zaujato voči jednej skupine ? prečo v tejto oblasti prikláňa len k Stavitelovi "Vodotika" ?

Ďakujeme

04. január 2018

cestár

Marcel, lebo na Slovensku je to tak. Ja sa pýtam, ako sa k projektovej dokumentácii vyjadrovali samosprávy (hlavné mesto aj MČ Petržalka? okrtem nich sa k prijektovej dokumentácii vyjadruje aj dopravný inšpektorát-pomáhať a chrániť. Tomu to nevadí? V tomto štáte platia len a len známosti, odbornosť a na stavovskú česť a profesionálnu deformáciu už všetci zabudli. Čo je to? Chaos a anrchia. Tak nám pán boh pomáhaj. Otras, úbohosť, dôsledok nežného podvodu z roku 1998, kedy prestal platiť zdravý rozum, nastalo vymývanie mozgov a politici sa ničoho a nikoho neboja, lebo majú len politickú zodpovednosť. Len ju nejako neviem násť v politologickom slovníku. Som rád, že sa občania zatiaľ hlavného mesta prebúdzajú síce pomaly, ale určitý pokrok tu je a verím, že zdvihneme prápor na celé Slovensko. Len tak ďalej.
08. január 2018

Zofia Radkova

Chodci bez psa mozu pouzit chodnik cez park, a chodci so psom mozu obist polikliniku z druhej strany. Cesta z druhej strany je rovnako dlha a ako pri prechode parkom.
23. január 2018

Odpoveď samosprávy

Park nachádzajúci sa vo vnútri obytného súboru je riadne napojený na sieť existujúcich chodníkov. Jediným obmedzením je vstup obyvateľov, ktorí venčia psa.
Na ploche dnešného parku bola v minulosti zanedbaná spevnená plocha a plochy zelene, ktoré mohli slúžiť aj na prípadne venčenie psa. Dnes obyvatelia dostali k užívaniu skultivovanú časť zelene s parkom.
Obyvateľ venčiaci psa musí prispôsobiť svoju trasu obmedzeniam, ktoré existujú a môže využiť existujúce chodníky okolo polikliniky z prednej časti.
Nový chodník nepovažujeme za potrebný.


mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania