Kaluž pri nemocnici Antolská

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Ján 04. januára 2018

Prepadnutá časť cesty pred nemocnicou sv. Cyrila a Metoda Antolská ul. Dlhodobý problém so stojacou vodou v prepadnutej časti cesty, ktorá nemá kam odtiecť. Celoročný problém vždy po daždi alebo snežení. V zime navyše zamrzne. Chodci , alebo vozíčkari sú často ostriekaný okoloidúcimi autami. Prepadnutá časť cesty sa stále zväčšuje vplyvom podmáčania a narušenia podložia.

04. január 2018

Martin Nýdr

Túto komunikáciu vybudovanú predchodcom Generálneho investora Bratislavy - Výstavbou hl. m. SSR Bratislavy, leťiacu najmä na pozemkoch hl. mesta nemal záujem žiadny primátor dobudovať, skolaudovať a odovzdať svojmu OSK, alebo MČ Petržalka. Takže nakoľko cesta nikomu nepatrí, také niečo že oprava komunikácie, čistenie kanalizačných vpustí a podobne tu robia iba dobrovoľníci, ale žiaľ nestíhame to všetko. Aspoň zimnú údržbu tu robí načierno mestská časť Petržalka - ale len v určitom úseku. Tie kaluže to je tým, že tam sú zanesené asi tri vpuste. inak ako podnet som to sem dával, samozrejme s odpoveďami, že to nepatrí ani jednému ani druhému.
04. január 2018

cestár

Martin, podľa menovitého zoznamu komunikácií na stránke hlavného mesta, je Antolská ul., miestna komunikácia II. triedy a je v správe a údžbe hlavného mesta - OSK. Čiže je to jasné. Ak zimnú údržbu na Antolskej zabezpečuje MČ Petržalka, to je len dôkaz aký neporiadok je v komunikáciách na území hlavného mesta a celej verejnej správy.Ako sú práce predražené , preplácané a ukazuje to na nehospodárne nakladanie s majetkom mesta, čo by už konečne malo byť potrestané. AdPo, prosím Vás, keď už máte naštudovaný operačný plán zimnej údržby hlavného mesta, je tam niekde uvedená aj Antolská? Ďakujem za odpoveď. Ak to skutočne zabezpečujú dobrovoľníci, tak potom by ich mal "nezávislý" primátor pán Nesrovnal navrhnúť za budovateľov za rozvoj mesta Bratislavy a mal by im venovať síce už znížený, ale aj tak veľmi lukratívny jeden celomesačný plat.
04. január 2018

Martin Nýdr

Pán/Pani "cestár", Antolská časť od Betliarskej po obratisko autobusov zabezpečuje zimnú údržbu magistrát a v lete tadiaľ prejde 50cm od okraja aj zametačka FCC a zanechá za sebou pás špiny. Úsek, ktorý je popri Chorvátskom ramene ignorujú celé roky, tak ako prícestnú náletovú zeleň a schodiská. Ten úsek popri ramene a vyústenie na Dolnozemskú ako tak udržiavame my dobrovoľníci:
https://www.facebook.com/pg/bratislavskedva/photos/?tab=albums
05. január 2018

[email protected]

To je ten usek Antolskej, ktory minuly rok docasne uzavreli v podjazde kvoli pocasiu?
12. január 2018

hedviga

A podjazd je opäť uzavretý.
Veď prečo by sa mala odstrániť príčina zaplavovania, keď stačí zábrana. Že je tým znefunkčnená mimoúrovňová križovatka... koho to zaujíma.
To je také typické slovenské - ťapákovské.
12. január 2018

[email protected]

tak nakoniec predsa.
14. január 2018

Martin Nýdr

Podjazd je uzavretý, voda stúpla. Oslovili sme Slovenský vodohospodársky podnik, aby regulovali hladinu tak ako po celý rok, aby nebol problémový prejazd. Samozrejme odpovedali len to čo sme už vedeli, že december až marec je zimný režim a hladina je vyššia, neuviedli ale dôvod prečo, ani prečo to nemajú záujem zmeniť. Tiež nám poradili obrátiť sa na správcu komunikácie aby dvihol výšku komunikácie a aby bol zabezpečený celoročný prejazd. No nakoľko magistrát svoj majetok popiera nemá kto pomôcť v tejto veci. Čo sa týka zapchatej kanalizácie, už sme sa dohodli s kamarátom, že to v najbližších dňoch vyčistíme svojpomocne - kanalizáciu na celej ulici, ale predtým vyčistíme celé krajnice na ulici aby sa tam zase nedostala špina.
16. január 2018

Martin Nýdr

Tak sme dnes v noci dobrovoľnícky vyčistili 1500m krajnice na Antolskej a aj jeden dažďový vpust. Ak sa podarí budeme pokračovať. Len je to smutné že magistrátny majetok musia udržiavať občania svojpomocou!
Viac info a foto aj na:
https://www.facebook.com/bratislavskedva/posts/1181505121983294
19. január 2018

Martin Nýdr

Prosím označiť podnet ako "v riešení" !!! riešime ho my dobrovoľníci, až bude vyriešený, dám info a prosím pridať položku "vyriešené dobrovoľnícky" aby bolo jasné čo všetko tu robíme za samosprávu
21. január 2018

Martin Nýdr

Ďalší postup v dobrovoľníckom riešení podnetu. Vyčistili sme ďalšie tri zberače! Potrebné vyčistiť aj potrubie, to sa ale svojpomocne nedá!
22. január 2018

Odkaz pre starostu

Zdravím. Zatiaľ status "vyriešené dobrovoľníkmi" nemáme k dispozícii, riešime to zatiaľ cez zodpovednosť "iné" a status "vyriešený" Interne hľadáme kapacity na upgrade systému Odkazu a tento status je jeden z tých, ktoré sú v to do liste.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
22. január 2018

Martin Nýdr

OK, podnet je stále v riešení, postupne čistíme svojpomocne najhoršie zberače.
22. január 2018

Odkaz pre starostu

Oka, dajte vedieť v komentároch, keď bude hotovo a zmením status. A inak vďaka za Vašu činnosť, je super, že sa takýto angažovaní ľudia nájdu :)

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
30. január 2018

Martin Nýdr

Podnet vyriešený občanmi v rámci možností, odstránený najväčší sediment zo zberačov až po odtokové potrubia, tie sú čiastočne zanesené tiež!
Kaluže budú už len tam kde je prepadnutá cesta a voda nemá ako odtiecť. Nutnosť vyčistiť potrubia a ostatné zberače - sediment na spodku!
https://www.facebook.com/pg/bratislavskedva/posts/?ref=notif

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania