Výtlky na spojnici Mlynské Luhy-Exnárova-Ružinovská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Zuzana Laluhová 06. januára 2018

Dlhodobo neriešený problém VEĽMI nekvalitnej vozovky, výtlky sú hlboké už desiatky cm a veľmi ťažko sa dajú obchádzať pri výrazne zahustenej premávke.

08. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava Ružinov vykonáva opravu na komunikáciách, ktoré sú zaradené do siete miestnych komunikácii III. a IV. triedy a boli Mestskej časti Bratislava – Ružinov zverené do správy protokolom z roku 1992. Predmetná komunikácia nie je zaradená do siete miestnych komunikácií I.-IV. triedy a z uvedeného dôvodu nebola predmetom zverenia do správy MČ Bratislava Ružinov.
Problém nevysporiadaných pozemkov sa týka celého Slovenska. Vieme, že na stretnutí primátorov veľkých miest, sa problematikou nevysporiadaných pozemkov zaoberali, s tým, aby štát aj takéto problémy miest a mestských častí systémovo riešil.







kancelária starostu
10. január 2018

martin

Nádherná odpoveď!
A čo sa robí pre to aby sa pozemok vysporiadal? To nieje pozemok pod nejakou lúkou na kraji mesta ale je to cesta ktorá je denne (hlavne v poobedných hodinách) velmi vytazená. Bude sa cakat kým casom voda neodplaví celú vozovku? V koho je to rukách, to máme vsetci obyvatelia co tu cestu vyuzivame a nicime si na nej auta vziat do ruk kelne a spravit si to sami? Nehanbite sa vobec takúto odpoved zverejnit? Tu nejde o to, ze "na slovensku je to tak".. To je problem celeho slovenska a hotovo. Stat tvoria ludia. A niektoi z tych ludi su uradnici. To iste plati pre samospravy a aj pre Ruzinov. Ruzinov funguje tak ako funguju ludia zamestnany na miestnom urade. Tak potom vyzera nas ruzinov a nas zivot v nom.

Aka je teda buducnost tejto velmi poskodenej vozovky?
29. január 2018

Ladislav Lorincz

Odpoved samospravy je zarazajuca. Prehliada fakt, ktory je notoricky znamy celej Bratislave, nakolko tato cesta je dnes uz tranzitnou cestou a to je dovod preco je v takom dezolatnom stave. Staci sa prist pozriet kazdy pracovny den v ranajsej a popoludnajsej spicke! Ked sa zaplni Hradska a Gagarinova, tak vsetci tranzitujuci vyuzivaju tuto cestu. Z cesty, ktora ma sluzit iba obyvatelom zijucim v danej lokalite ako pristupova k ich obydliam sa stala tranzitna cesta. Mestska cast by mala riesit v spolupraci s mestom ako vyriesit tento problem s tranzitom a ked uz to nejde hned, tak aspon riesenie neschodnosti ciest by mohlo ako tak pomoct kvalite byvania obyvatelov, ktory svojimi danami prispievame samosprave. No a namiesto toho dostaneme toto alibisticke vyhlasenie, ze ide o nevysporiadanu cestu !? To naozaj mame postavit v spicke nejake traktory do cesty, aby sme poukazali kde je problem?
02. február 2018

Lucia Klanicova

Prosim Vas, to sa naozaj s tou cestou neda nieco robit ? Denne tade prejdu stovky aut a su tam povytrhane kusy asfaltu, svojim sposobom je uz prejazdna iba jednym smerom. V noci tie vytlky ani poriadne nie je vidiet.Vsetci vodici by sme skutocne ocenili, keby niekto vzal rozum do hrsti a zacal s tym nieco robit.
15. marec 2018

Peter

Da sa tato cestna komunikacia vôbec povazovat este za cestu? V takom to katastrofálnom stave este nikdy nebola. Ak sa nemylim je touto cestou vedeny aj cyklisticky chodnik naozaj magistrat caka az kym sa tam pri obchadzani jam stane nejake nestastie?
26. apríl 2018

Peter

Vyzera, ze sa riesenie predsa len naslo, cesta je opravena. Dakujeme
03. máj 2018

Zuzana Laluhová

Niektore vytlky su zaliate, dakujem. Aky kluc ste ale pouzíi, prosim? Kazdy 3.? Nepochopitelne
24. máj 2018

Juraj

Cyklisti a ani chodci nemaju ziadnu moznost dostat sa bezpecne z Vrakune do Ruzinova.
27. jún 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
mohli by ste prosím podnet aktualizovať so súčasnou fotografiou?
Následne pošleme podnet opätovne.

Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
18. jún 2019

Zuzana Laluhová

Po 18 mesiacoch je cesta opat v katastrofalnom stave a vytlky uz nie je mozne obist. Oprava bola nedostatocna a velmi provizorna. Situacia je horsia ako pred poskednou “opravou” Zuzana Laluhova
27. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

bohužiaľ, táto komunikácia patrí medzi nezaradené. To znamená, že ju nemá v správe ani mesto, ani príslušná mestská časť, avšak zákon nám umožňuje vykonávať údržbu iba na komunikáciách, ktoré v správe máme. Preto v spolupráci s mestskými časťami momentálne pripravujeme proces tzv. pasportizácie komunikácií (ciest a chodníkov), aby postupne všetky komunikácie v meste mali jasne identifikovaného správcu.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. jún 2019

Ladislav Lorincz

Ake su terminy pre proces pasportizacie? My platiaci danovy poplatnici predsa nemozeme zato, ze samosprava si nesplnila svoju povinnosti a teraz musime jazdit po zdemolovanych komunikaciach. Navyse uvedena komunikacia je vyuzivana tranzitujucimi autami, ktore urychluju devastaciu komunikacie povodne urcenu pre cielovu dopravu. Takze teraz nas obyvatelov prilahlych mestskych casti drzite ako rukojemnikov neriesenej dopravy v Bratislave. Mozete nam povedat kam idu teda nase dane ak nie napriklad na opravu komunikacii, ktore pomozu zvysit kvalitu byvania vasich danovych poplatnikov? Dakujem.
Ladislav Lorincz
27. jún 2019

Juraj

Kľudne si evidujte aj roky, skúste však tento úsek prioritizovat a urobiť ho a najmä vrátane chodníka pre peších. Už teraz sa tam nedá chodiť peši, do cesty trčí ktovie. Zabúdate ze ľudia chodia aj peši a na bicykli.
27. jún 2019

Zuzana Laluhová

Je smutne, ze sme aj v sucasnosti dostali presne rovnaku odpoved ako pred 18 mesiacmi. A na zaradeni cesty sa nic nezmenilo.
10. júl 2019

Zuzana Laluhová

Dakujeme, pan starosta. Drzim palce, aby sa cestu podarilo vysporiadat a dockala sa kompletne noveho povrchu. Zuzana Laluhova

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania