Graffiti na Mikulášskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Martin 08. januára 2018

Dom U dobrého pastiera na Mikulášskej ulici je už dlhšiu dobu počmáraný.

16. január 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali Múzeu mesta Bratislavy, ktoré samospráva určila za zodpovedný subjekt pri riešení podnetu.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
19. január 2018

Odpoveď samosprávy

Múzeum mesta Bratislavy ako správca objektu Múzea hodín – Dom U dobrého pastiera v roku 2017 viackrát opravoval na vlastné náklady náter fasády objektu. Grafity sa však opakovane objavujú a stav omietkovej vrstvy v danom mieste sa dostáva do štádia, kedy už nebude možné pretierať tieto plochy a bude potrebné riešiť opravu až do podkladu omietky. Uvedené však vyžaduje pripraviť zámer na obnovu, vyžiadať si stanoviská príslušne kompetentných organizácii a vyčleniť peniaze na obnovu.

Za rok 2017 pracovníci múzea opravovali fasádu celkovo 4 –krát. Podľa našich skúseností čistá plocha vydrží v danej lokalite, hlavne v letnom období max. tri týždne. Možný spôsob ochrany by bol namontovať do danej lokality kamerový systém a poškodzovanie majetku riešiť za pomoci polície,

čo však nie je v kompetencii múzea. O poškodzovaní objektu bol viackrát informovaný tak magistrát hl. m. SR Bratislavy, ako aj mestská časť.

V súčasnom období – pri nízkych teplotách, nie je možné pristúpiť k oprave poškodenej fasády z dôvodu technologických postupov. Zvýšené náklady pri takýchto poveternostných podmienkach by nezodpovedali účelnosti vynakladaných finančných prostriedkov. Z daného dôvodu pristúpime k odstráneniu až v jarných mesiacoch.

Za pochopenie ďakujeme a ostávame s pozdravom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania