Vyschnutý strom ohrozujúci ľudí a autá

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
nepšo 09. januára 2018

Dobrý deň,
na hranici pozemku na Pionierskej 13 sa nachádza agát , ktorého polka je úplne vyschnutá a nutne potrebuje orezanie . Polka stromu je úplne vyschnutá , pričom už pri malom vetre sa z neho uvoľňujú konáre , ktoré padajú priamo na ľudí vstupujúcich do domu . Hranica pozemku je od zelenej bráničky smerom k ceste , a tak mám zato , že stojí na pozemku mestskej časti BA 3 . Poprosím preto Eko podnik , aby zabezpečil orezanie tejto vyschnutej časti stromu skôr , ako príde k nešťastiu alebo nejaký konár padne na autá rozbiehajúce sa do kopca na Pionierskej ulici . Vyschnutá polka je pravá časť stromu smerom od bráničky k ceste , pri opačnom pohľade od cesty , časť ľavá . Vopred Vám ďakujem .

09. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Jana Plevová
16. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania sa vyschnutý strom nachádza na súkromnom pozemku. Majiteľ pozemku bude vyzvaný k náprave.

Jana Plevová
31. január 2018

nepšo

Dobrý deň p.Plevová , odpoveď , že podľa vyjadrenia oddelenia živ. prostredia a up... je mylná . Strom sa nachádza na pozemku mestskej časti a tá je povinná ho vrámci toho orezať , aby nebol nebezpečný . To zabezpečíte v spolupráci s Eko podnikom . Nedávno sa vymedzovala hranica pozemku v súvislosti s prerábkou plynu , ktorú zabezpečovalo SPP . Keby sa pracovník oddelenia živ.prostredia a územného plánovania prišiel na danú vec aj osobne pozrieť , nemohol by vydať nepravdivú informáciu - nakoľko skriňa s rozvodmi plynu sa už nesmie nachádzať na súkromnom pozemku , aby bol k nej prístup . A tá je za stromom , preto sa ten nemôže nachádzať na súkromnom pozemku . Preverte si prosím tieto informácie a následne Vás poprosím o orezanie stromu . Ďakujem
05. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia životného prostredia a územného plánovania po rekognoskácii územia bolo zistené, že pozemok je vo výhradnom vlastníctve hlavného mesta, ktorý bol listom vyzvaný na zabezpečenie opatrení. O stave riešenia nás magistrát hl.m. SR BA informoval listom dňa 27.09.2018.
Vzhľadom na stav dreviny bude magistrát hl. m. SR BA postupovať v zmysle Z. č. 543/2002 Z. z. a požiada o výrub dreviny. Po vydaní právoplatného rozhodnutia bude vysadená aj náhradná výsadba, ktorá bude určená v rámci podmienok rozhodnutia o súhlase na výrub.
Hlavné mesto SR Bratislava zatiaľ nepožiadalo o výrub.“ Podnet bol presmerovaný na vyriešenie.



Kancelária starostu
05. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti. Dnes sa snažíme o jej zlepšenie a v rámci toho sa vraciame aj k starším podnetom.
V súčasnosti považujeme podnet za vyriešený nakoľko bol strom v minulosti orezaný.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom
Kto? Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Kedy? 2018-2020

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania