Okolie Dómu sv. Martina

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Juraj Stodolák 09. januára 2018

A takto vyzera okolie jednej s najdolezitejsich pamiatok v centre hlavneho mesta. Dalsia nadherna vizitka pre turistov.

10. január 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali Farnosti sv. Martina, ktorú samospráva označila za zodpovedný subjekt pri riešení podnetu.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
15. január 2018

Odpoveď samosprávy

Vážený p. Kollárik,

pozdravujem Vás a ďakujem za podnet.
Pevne verím, že aj tento podnet pomôže urýchliť vydanie stavebného povolenia na opravu Meštianskeho domu na Rudnajovom nám. č. 3 o ktoré sme požiadali pred rokom (Predmet podnetu). O všetkých podrobnostiach sú informovaní Vaši kolegovia na stavebnom oddelení MČ Bratislava - Staré mesto. Budem rád, ak tento podnet pomôže urýchliť zdĺhavé vybavovanie časti agendy na Magistráte.

Budem Vám vďačný za Vašu odpoveď,
s úctou
Peter Slepčan, farár farnosti sv. Martina
15. január 2018

Juraj Stodolák

Tak teda MiU Stare mesto. Ukazte, ze nemate len prazdne reci a ze vam naozaj zalezi na vzhlade historickeho centra hlavneho mesta. Som zvedavy, ako bude vyzerat okolie Domu sv. Martina takto o rok!
15. január 2018

Juraj Stodolák

Alebo cakate, ze Vas bude cirkev uplacat??
17. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ako uvádza dôstojný pán farár, problém nie je na stavebnom úrade, ale na magistráte. Mestská časť Staré Mesto a stavebný úrad sú maximálne súčinní v stavebnom konaní, čo iste potvrdí aj dôstojný pán farár. Prosím pána Stodoláka, aby si odpustil nemiestne poznámky. Prosím, aby zodpovednosť bola zmenená - v tomto prípade nie je MČ Staré Mesto zodpovedná za riešenie/neriešenie tohto podnetu.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
17. január 2018

Juraj Stodolák

Podla slov pana farara sa uz rok caka na vydanie stavebneho povolenia. Nehovoriac o tom, ze tento objekt chatra uz vela rokov. Pokial viem, stavebne povolenie vydava stavebny urad. Co s tym ma spolocne magistrat? Nerozumiem, preco to trva takto dlho, kedze ide ocividne o havarijny stav budovy v absolutnom centre mesta. Moja poznamka vzisla z dochadzajucej trpezlivosti s neriesenim mnohych podobnych problemov v Starom meste. Je najvyssi cas, aby centrum Bratislavy prestalo vyzerat zahambujuco.
17. január 2018

Juraj Stodolák

Mimochodom, aj k oprave tych schodov sa vyzaduje stanovisko magistratu?
19. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Rudnayovo námestie je v správe mestskej časti Staré Mesto.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. január 2018

Juraj Stodolák

Jaaj to je ale horuci zemiak:( Prestante sa vyhovarat jeden na druheho a konecne nieco robte! Nech aspon pred tymi turistami nevyzerame ako totalni neschopaci.
19. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pokiaľ ide o schody, tie patria k Dómu, z logiky veci a vlastníckych vzťahov je to otázka na vlastníka Dómu, rovnako v prípade susedného domu, ktorý má svojho vlastníka, ktorým nie je mesto ani mestská časť. Mestská časť nemôže opraviť schody dómu, pretože by išlo o investíciu do cudzieho majetku, čo je v rozpore so zákonom.
Chápme sa, prosím, čo sleduje tento podnet? Schody vedúce z Rudnayovho námestia vedúce k priestranstvu pri dóme sú v správe mestskej časti - o tie sa aj staráme, o čom svedčia viaceré vyriešené podnety. Schody vedúce priamo do dómu sú však už súčasťou stavby dómu, takže zodpovednosť za riešenie tohto podnetu treba adresovať na vlastníka schodov. Ďakujem za pochopenie.

Radoslav Števčík, starosta Starého Mesta
19. január 2018

Juraj Stodolák

Pan starosta, ja celkom dobre chapem tieto majetkovopravne vztahy. To ale nemoze byt dovod na to, aby sa s tym roky nic nerobilo. Nie je mi jasne, ako je mozne, ze v okolitych metropolach sa dokazali vysporiadat aj s cirkevnymi majetkami a tazko by ste tam hladali podobne zanedbane miesto v uzsom centre mesta. Prave naopak, kostoly a ich okolie su krasne opravene a su pychou tychto miest. Pokial viem, vlastnictvo zavazuje. Ak cirkev nie je schopna zabezpecit udrzbu a opravu svojho majetku v hostorickom centre,ktory je v dezolatnom stave, musi existovat sposob, ktory by samosprava mohla vyuzit. A to tu radsej ani nespominam stav, v akom je cela kapitulska ulica. Taketo miesta v roku 2018 proste musia vyzerat kulturne a vy ako starosta budete pre verejnost vzdy spoluzodpovedny.
30. apríl 2019

Martin

Rudnayovo námestie-cesta-výtlk

Na Rudnayovom námestí vedľa Dómu sv. Martina je rozbitá dlažba.
12. máj 2019

Martin

Chátrajúce schodisko na Rudnayovom námestí a veľké množstvo zámkov na zábradlí. Kedy budú zámky odstránené a schody zrekonštruované?
12. máj 2019

Juraj Stodolák

Áno, to sú presne tie schody, o ktoré sa podľa bývalého starostu mestská časť tak príklade stará.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania