Vrecia so smeťami

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Ján Šimek 08. januára 2018

Dobrý deň,
v roku 2016 sa pri reštaurácii Bistro Saigon na Cyprichovej 3 objavili 2 modré vrecia plné odpadkov. Ležali tam pri stene niekoľko mesiacov, až kým som ich ja osobne neodtiahol ku kope odpadu, ktoré sa organizovane nahromadili pri jarnom upratovaní v okolí Peknej cesty. Následne spolu so všetkým odpadom aj organickým boli tieto vrecia odvezené.
Na druhej fotografii zhotovenej dnes opäť vidieť rovnaký problém. Niekto jednoducho svoj odpad vyniesol do parku ku stromom. Zvláštne, že je to opäť pri reštaurácii Bistro Saigon a opäť v rovnakých vreciach.
Obsah som neskúmal a nechcem nikomu krivdiť, ale nie je to odpad z tej reštaurácie? Alebo z Družba Pub? Má k tomu niekto informácie? Mohla by to polícia alebo niekto prešetriť? Kto to odprace?

Ďakujem za vyriešenie podnetu.

11. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vrecia sme odviezli. V jednom bolo lístie a v druhom vreci zmesový komunálny odpad. Väčšinou obaly z reštauračného menu a litrové plástové fľaše od piva. Predpokladáme, že niekto iniciatívne vyzbieral okolie a vyhrabal lístie a predpokladal, že odvoz zabezpečíme.Ďakujeme za podnet.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania