Ostrovček pre cyklistov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal 10. januára 2018

Chcel by som poprosiť Magistrát o vyznačenie vyčkávacieho ostrovčeka pre cyklistov na križovatke Mickiewiczova – Ulica 29. Augusta, v smere z Kollárovho námestia na Americké námestie. Keďže cyklisti idúci rovno po Mickiewiczovej ulici musia dávať prednosť autám prichádzajúcim sprava, často dochádza k nebezpečnej situácii, kedy sa cyklisti rozbehnú súbežne s autami odbočujúcimi vpravo na Ulicu 29. Augusta, pričom im krížia jazdnú dráhu. Niektorí vodiči zrejme vychádzajú z predpokladu, že majú prednosť, lebo idú po hlavnej ceste, ale zabúdajú že pri odbočovaní musia dať prednosť cyklistovi idúcemu rovno. Tento problém by sa výrazne eliminoval vyznačením ostrovčeka pre cyklistov, ktorý by bránil vodičom, aby sa pred križovatkou postavili tesne vedľa cyklistov.

Ďakujem.

22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti. Dnes sa snažíme o jej zlepšenie a v rámci toho sa vraciame aj k starším podnetom.
V súčasnosti nemáme možnosti takéto miesto vyznačiť. Tzv. bikebox je možné vyznačiť len pri svetelne riadených križovatkách. V prípade, že by sa legislatíva zmenila návrh na umiestnenie v budúcnosti prehodnotíme.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania