Obmedzenie užívateľov petržalskej hrádze

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
hedviga 16. januára 2018

Pri bufete za čističkou je osadené dopravné značenie, ktoré v tomto mieste "zrušilo" medzinárodnú cyklotrasu - viď dopravnú značku "zosadni z bicykla a koniec cesty pre cyklistov. Športovci - korčuliari, bežci, cyklisti majú dávať prednosť "vozidlám stavby".
Ten kto schválil toto dopravné značenie uprednostnil súkromný záujem pred záujmom verejným - kto to bol?
Pre akú stavbu? Z akého dôvodu?
Samozrejme, že takéto dopravné značenie vyhovuje stovkám majiteľov najmä SUV, ktorí takto môžu beztrestne ohrozovať užívateľov hrádze pri prejazde cez ňu alebo aj jazdou po hrádzi, čo je úplne bežné.

17. január 2018

Netro

diaľničný most D4
18. január 2018

Tomáš Mozares

Zosadni z bicykla je znacka, ktoru uz exprimator Vtacnik odporucal nepouzivat. Vraciame sa spatky.
18. január 2018

Michal

Pridávam sa k podnetu. Poprosím kompetentných o vysvetlenie osadenia značky "Cyklista, zosadni z bicykla". Cyklotrasa totiž nie je zakončená chodníkom pre chodcov a podľa §55, cyklisti smú pokračovať v jazde pri pravom okraji vozovky. Toto arogantné značenie môže viesť jedine k tomu, že aj tí najohľaduplnejší cyklisti sa tu naučia porušovať predpisy a potom sa čudujeme, že tak robia v cestnej premávke. Ešte šťastie, že zahraniční cyklisti tomu príkazu nerozumejú.
05. február 2018

Zofia Radkova

Pribudlo tam zabradlie uplne prehradzujuce chodnik. Za par minut pocas co som to sledovala, tadial isli 4 cyklisti, vsetci to zabradlie obisli po trave. Dvaja vulgarne zahresili. Z bicykla nezosadol nikto. Dokonca aj bezec to obehol zboku.
05. február 2018

Michal

To vyzerá skôr na pokus o pomstu a provokáciu, než na zmysluplné bezpečnostné opatrenie.

Logickým bezpečnostným riešením v kultivovanej krajine by bolo osadenie medzinárodne-zrozumiteľného značenia obmedzujúce maximálnu rýchlosť doplnené vhodnými retardérmi a na konci značenie „daj prednosť v jazde“ alebo stopka. Všetky tieto značky dobre poznajú už aj osemročné deti v celej EÚ. Nakoľko ide o medzinárodnú cyklotrasu, nápisy POZOR ZÁBRANA a ZOSADNI Z BICYKLA sú pre užívateľov nezrozumiteľné a teda nebezpečné. Za to, že turista nerozumie slovensky, nemôžeme ho trestať úrazom.

Je tu však aj iný problém. Vďaka cyklistickým aktivistom už papaláši nemôžu nelegálne jazdiť po hrádzi, tak ako doteraz.

Nemôžeme sa preto čudovať takejto odvete. Kto je ale víťazom a kto porazeným? Cyklisti, ktorí doteraz jazdili oficiálnou cyklotrasou budú motivovaní jazdiť po hornej hrádzi a ešte viac zavadzať papalášom vlastniacim hausbóty. Je to naozaj to, čo potrebujeme k lepšiemu životu?
09. február 2018

Martin

To je možné len na Slovensku, keď arogantní majitelia čiernych stavieb, ktoré hyzdia Jarovecké rameno a ničia prírodu majú prednosť pred cyklistami a slušnými ľuďmi. To zábradlie tam musela dať osadiť jedine chorá hlava. Opäť si robíme medzinárodnú hanbu a potvrdzujeme, že sme banánová republika.
10. február 2018

Michal

Maďari nemajú problém viesť cyklopriechod cez diaľnicu, kde chodia nákladiaky vysokou rýchlosťou:

https://www.google.sk/maps/@47.9059573,17.1850835,3a,67.2y,334.13h,73.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPVptiGvAf3f2wOMfSrc5JA!2e0!7i13312!8i6656?hl=sk

Dajú tam len STOPku namiesto zátarasy a nežiadajú, aby cyklisti zosadli z bicykla.

U nás dajú “Zosadni z bicykla” aj pri tak bezvýznamnej ceste ako je medzi Dolnozemskou a hrádzou pri čističke. Aj tam síce jazdia nákladné vozidlá, ale je ich 1000x menej ako cyklistov, ktorí tadiaľ ilegálne "prejazdievajú" bez zosadnutia. Samozrejme, jazdievajú tam aj rodinky s deťmi, ktoré tak od rodičov dostávajú pekný príklad do života, že dopravné predpisy treba ignorovať. Ale ako môžeme od ľudí s priemernou inteligenciou očakávať, že zosadnú, keď na to nevidia žiaden racionálny dôvod, keďže žiaden vlastne ani neexistuje?

S plnou vážnosťou sa pýtam: Čo je väčšou spoločenskou hrozbou? Ak z času na čas zahynie cyklista vlastnou vinou, alebo keď dovolíme kompetentným, aby systematicky navádzali cyklistov k tomu, aby ignorovali dopravné predpisy?
29. júl 2019

hedviga

Tak toto je vtipné...
19. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.