Výstavba pred Kuchajdou - devastácia zelene a vzhľadu mesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Andrej 13. januára 2018

Myslel som ,ze mestska cast bola proti vystavbe a teraz sa dozvedam ,ze stavat sa zacina tento rok...Ved toto snad nikto nepovazuje za dobru vec pre nasu mestsku cast a mesto.Priserna velka stavba ma znicit park a podporit architekturny chaos v okoli? Naco dalsich ludi sem stahovat? Toto schalil mestsky architect a zapada to do uzemneho planu?

14. január 2018

shaggy

"Naco dalsich ludi sem stahovat?"
Podla gramatiky tiež nebudeš rodený Bratislavčan. A ty už svoje bývanie máš, tak ti je dobre, ostatní ťa nezaujímajú, však? Keď majú stopnúť túto stavbu, tak by mali zbúrať aj tvoj dom, ten tiež svojho času zničili zeleň. Tak to bude fér.
15. január 2018

cestár

shaggy, Andrej má úplnú pravdu. Už teraz je v okolí Vajnorskej dopravný chaos. Dopravnú situáciu už teraz komplikuje NTC a o chaose s parkovaním ani nehovorím. Viete si predstaviť, čo nastane po dobudovaní futbalového štadióna? Koľko bytov je v Bratislave volných? Pozrite sa, čo všetko vyrastá na Račianskej medzi Kukučínovou, aká je rozsiahla výstavba na konci Pertžalky a tu, kde je kúsok zelene ideme zlikvidovať, aby sa niekto finančne zahojil.
15. január 2018

Andrej

nehovoriac pri vyhlade na kolibu a okolite byvale vinice...+ sukromne ulice
15. január 2018

Martin

Mimo toho, že ta vizoška je hrozná..ale, že fakt zlá :D... kde sa majú ľudia sťahovať? Jasné, neriešime MHD a parkovanie, tak zakážeme parkovať, ja som si byt už v BA kúpil/zdelil a po mne potopa...tam už dávno na Tomášikovej mala byť električka, ktorá by spájala Ružinovskú s ŽST NM a po meste vyrásť kopec platených parkovacích domov ( parkovanie na chodníku zakázať)
15. január 2018

cestár

Martin, súhlasím, len sa chcem spýtať, s kúpeným/zdeneným bytom je jeho súčasťou aj parkovacie miesto? K Tomašikovej len toľko, stav bude ešte horší po dostavaní komplexu budov na Tomašikovej -Trnavskej. Parkovacie domy asi nie je kde postaviť, lebo všetky lukratívne pozemky páni mesta rozpredali.
16. január 2018

Martin

Veď nie je, teda k bytom veľmi málokedy, čo sa týka paneláku. Čo sa týka novostavieb, pri tých dražších je povinnosť si kúpiť min. jedno parkovacie miesto (niekedy) pri niektorých nie je. A síce budovy majú podľa STN parkovacie miesta, ale prázdne (viď Rosum na bajkalskej), alebo umelo podhodnotia počet pracujúcich.

Parkovacie domy pozdĺž Ružinovskej by sa aj nejaké miesta našli, ale za A - ľudia by to mali ďalej ku autu to by neprežili, B museli by platiť, to si človek pri prevádzke auta nemôže dovoliť (ironónia za predpokladu, že by nenastavili parkovné na 100€ mesačne - si myslím, ak vieme stavať a opravovať dialnice, čo sú niekoľkonásobne vyššie pálky, tak parkovné ročné by takisto nemalo rpesiahnuť nejakých 50€/rok) a za C - nik nechce mať pod oknom parkovací dom, každí ho chce, ale nie pred svojou bytovkou, ale zase nie ani ďaleko, ideálne u suseda)
Inak parkovacie domy vedia byť aj pekné:
http://www.buildingbutler.com/bd/Ljubljana/parking/2856
a dajú sa nechať aj zarásť trávou a pod.
17. január 2018

Andrej

Pan Shaggy, ano ja som narodeny v BA,ale pisem v rychlosti...Presne- ja uz mam zabezpecene tieto veci,ale tie budovy tu stoja este ked v BA nebolo pomaly nic :) a naozaj moj zaujem je v prvom rade udrzanie este ako takej kvality zivota a zivotneho prostredia v nasom meste. Ako sa nam tu bude zit, ked zmizne zelen a aj taketo mozno menej kultivovane travnate plochy ale velmi prirodzene pre nasu krajinu? Je lepsie podla vas to tu zahustit na maximum. Vsetko ma svoj limit a aj toto mesto ho ma...
07. marec 2018

Andrej

Dnes som videl vozidlo vrtat diery do zeme na tomto pozemku.Uz sa zacina s likvidaciou priestranstva alebo sa riesia dopady na zivotne prostredie?
07. marec 2018

Andrej

Padnu za obet novym majitelom aj vsetky stromy na tejto ploche alebo budu nejako zaclenene do ich uzasneho projektu?
19. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Bohužiaľ sa k nám dostal až dnes 03/2018 od jeho zadania. Požiadali sme administratívne o zmenu MČ BANM. Podnet bol ihneď zaslaný na vybavenie.

Kancelária starostu
23. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Plocha pred stanicou je územným plánom hlavného mesta určený na zástavbu. Pred niekoľkými rokmi vlastník projektu žiadal o povolenie, ktoré mu bolo zamietnuté. Pôvodný zámer bol väčší, išlo o masív, ktorý zakrýval stanicu. Predmetný návrh polyfunkčného objektu Tomášikova bol vrátený na dopracovanie v zmysle navrhovaných požiadaviek. V tejto chvíli mestská časť študuje nový projekt, ako aj to, ako sa investor vysporiadal s požiadavkami. Zároveň bola vznesená nová požiadavka - vplyvy stavby na kvalitu podzemných vôd.



Kancelária starostu
29. marec 2018

Andrej

Dakujem za odpoved!
29. marec 2018

Andrej

Dakujem za odpoved!
03. júl 2021

Martin

Na https://www.yimba.sk/semiramis sa píše "PARKOVACIE MIESTA (PODZEMNÉ / NADZEMNÉ) 474". Uvidíme až po dokončení, či to bude stačiť ...
Ani mňa neteší, keď každý kúsok zeme samospráva nechá znetvoriť betónom ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania