Chýbajúca zastávka MHD

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Dávid Jaš 02. júla 2013

Dnes sa počas mojej cesty autobusom (linka č. 11 smer Šalgovík) prejavila veľmi nezvyklá ochota vodiča MHD (autobus č.364 o cca.10:40), ktorý po prosbe cestujúcich zastavil autobus mimo zastávky pri vstupe na čerpaciu stanicu Lukoil (viď. foto) a umožnil im vystúpiť. S takýmto ochotným činom vodiča MHD som sa v Prešove ešte nestretol. Problémom je, že zastávka Vyšné Lúky je zriadená len v smere do mesta, a tak vzniká veľký vzdialenostný interval medzi zastávkami Nižné Lúky a Laca Novomeského. Myslím, že zriadenie zastávky Vyšné Lúky v smere na Sekčov by značne zefektívnilo cestovanie domov obyvateľom ulíc Jurkovičova a ďalších okolitých ulíc, ktorí by mohli cestovať aj linkami 11 a 44 (bez toho, aby prosili vodiča, aby im ochotne zastavil aj mimo zastávky).

04. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
12. júl 2013

Odpoveď samosprávy


Odpovedáme Vám na Váš podnet vo veci chýbajúcej zastávky MHD na ulici Pod Táborom v smere na Sídlisko Sekčov.

Zriadenie zastávky MHD na ulici Pod Táborom pre zastavovanie liniek MHD č. 11,12 a 44 v smere od centra mesta na ulicu Arm. gen. Svobodu oproti existujúcej jednostrannej zastávke MHD „Vyšné Lúky“, zo sídliska Sekčov v smere do centra mesta je možné za predpokladu dobudovania nástupnej plochy na krajnici a cestnej zeleni miestnej komunikácie na ulici Pod Táborom s priľahlým chodníkom a vyriešením odvodnenia cestného telesa. Pretože vybudovanie takejto odstavnej plochy je stavbou, je potrebné jej zaradenie do plánu investičnej výstavby s krytím finančných prostriedkov, ktoré odsúhlasuje Mestské zastupiteľstvo v Prešove. Vzhľadom k tomu, že plocha, na ktorej je potrebné odstavnú plochu vybudovať, sa nachádza na pozemkoch, ktoré nie sú majetkom mesta, je potrebné k stavebnému konaniu pozemky aj majetkovoprávne usporiadať.
Vaša žiadosť preto bola odstúpená na Sekciu strategického rozvoja, oddelenie investičnej výstavby MsÚ v Prešove .

Vážime si pozornosť, ktorú ako občan

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania