Rozjazdené blato pri Trnavskom mýte (Istropolise)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený

Žiadame o úpravu trávnika, ktorý zničili tade prechádzajúce autá.

11. január 2018

cestár

Vážení občania, akí ste nezdvoril. . Tento chlapisko Ivo Nearovnal, sa tak snaží, robí čo môže a Vy mu nenecháte ani chvíločku na nadýchnutie. Keď sa preberie, určuite Vás to prislúbi, ako doteraz. Ako sledujem, pomaly, chaval bohu, čím ďalej mu verí čím ďalej tím viac mu veria oklamaní občania.
12. január 2018

Andrej

Pane Cestar, bolo by fajn ak by Vase komentare nejak prispievali k rieseniu podnetov a nie na chatovanie...Ivo Nesrovnal nema s tymto nic spolocne...Skor obcania, ignorujuci okoloiduci,mestska policia a mestska cast a potom zakon ,ktory povoluje parkovanie na chodniku...
12. január 2018

cestár

Andrej, ja nemám ako riešiť nedostatky samosprávy. Nie som ani zamestnancom magistrátu ani nejakej MČ. Tento portál vznikol práve preto, aby mohli občania upozorniť na nedostatky a nezáujem jednotlivých samospráv na ich následné riešenia. Je smutné, že dane platíme ako murovatí, a výsledok? Špina v celom meste, nesvietiace verejné osvetlenie, totálny nezáujem, však sme boli zvolení na 4 roky, a potom predstúpime pred občanov s demagogickou predvolebnou kampaňov. Ja nechodím pred kamery, ja nedávam vyhlásenia do novín. Chváliť sa s tým, čo by mala byť samozrejmosť, to je niečo otrasné až trestu hodné. Len sa pozrite čo všetko nasluboval: hlavná stanica, totálne zbabraná rekonštrukcia cesty na moste SNP ešte aj s preťažením, totálne zbabraná rekonštrukcia električkovej trate na Špitálskej, parkovacia politika v nedohladne. A aká celomestská parkovacia politika, keď si majú podmienky stanovovať vo svojich VZN jednotlivé mestké časti, ktorých je 17. Tá neschopnosť je do oči bijúca. A čo výstavba nahradných bytov, už je 6 rokov platný zákon a výsledok, že občania zaplatia rozdiel v nájomnom asi 3 mil. € a následne zničil parkovacie miesta Dúbravčanom, kde mohli parkovať. A to Trnavské mýto, možno tadiaľ mohli prejsť aj nekaké vozidlá dodávateľov. O zákone povolujúcom parkovanie na chodníku sa ani nebavme. Veď same samosprávy ho porušujú, vo väčšine prípadov tam nie je 1,5m pre chodcov, výhladové pomery v križovatkách parkujúcich vozidie. Záverom Vám doporučujem si prečítať blog odborníka pána Legénya, o pripravovanej súťaži na verejné obstarávanie. To Vás a mnoho iných pochybovačov asi preberie. Želám veľa úspechov.
30. apríl 2021

Miriam

Aké je teda, prosím, status quo?
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

priestor sa nachádza na súkromnej parcele.
Podnet preposielame na mestskú časť Nové Mesto, ktorá je oprávnená vyzvať vlastníka na nápravu.

S pozdravom
Kto? Mestská časť Nové Mesto

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
03. máj 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnet preveríme.

Kancelária starostu
11. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Aktuálny stav bol preverený. Na mieste vyjazdených koľají je už tráva. Podnet je vyriešený.

Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania príslušným na vybavenie je stále hlavné mesto. Ide totiž o zeleň verejnú ale na súkromnom pozemku. A to žiaľ hlavné mesto nevyriešilo odo dňa, kedy bol zmenený zákon o obecnom zriadený, kde pribudla definícia verejného priestranstva, z ktorej by mala vychádzať aj definícia verejnej zelene. Navyše verejná zeleň je už čiastočne definovaná aj v zákone č. 543/2002 Z.z..
A keďže starostlivosť o verejnú zeleň na súkromných pozemkoch nie je v zmysle Štatútu hlavného mesta ani VZN hlavného mesta o starostlivosti o verejnú zeleň v kompetencii mestských častí, je nutné vrátiť späť predmetný podnet na hlavné mesto.

Kancelária starostu
11. máj 2021

Miriam

Ok, ďakujeme!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania