Parkovanie pri stavbe MamaPapa na Nejedlého

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
čierna mačka 16. januára 2018

Pri stavbe MamaPapa na Nejedlého ulici parkujú osobné autá, aj dodávky zo stavby priamo pred výjazdom z podzemných garáží a bránia tak výhľadu pri výjazde z garáže na cestu. Okrem toho vozidlá zo stavby parkujú vo výjazde z Nejedlého na ulicu Na vrátkach tak, že zabraňujú výhľadu do križovatky (viď fotka z 15.1.2018). Osobne mám už aj skúsenosť s kolíznou situáciou pri výjazde Na vrátky kvôli autu, ktoré stálo v križovatke. Mestská polícia pri telefonickom oznámení (viacnásobnom!) vyžaduje všetky EČV a typy vozidiel, čo je absurdné - stojí ich tam väčšinou viac, nemôžem každý deň nahlasovať všetky autá a okrem toho sa obávam slovných (a iných) útokov pracovníkov stavby. Prečo neexistuje orgán (MP, Štátna polícia, MiÚ), ktorý by vedel zabezpečiť poriadok?

16. január 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za upozornenie. Požiadame priamo z miestneho úradu mestskú políciu o aktívnejší dohľad kritickej oblasti a v prípade porušovania dopravných predpisov riešenie na mieste.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
16. január 2018

čierna mačka

Ďakujem. Vzhľadom na to, že bývam v tejto lokalite, uvidíme, či sa situácia zlepší.
16. január 2018

Martin

Dobrý deň, s týmto s Vami súhlasím.
Ale naozaj treba volať MP zakaždým, a kľudne aj 158.
Ja volávam, a MP to nejako nerieši (netreba sa báť, nemyslím si, že robotník zo stavby by vedel ako Vás vypátrať a fízli nemôžu im poskytnúť Vaše údaje) . Momentálne autá už stoja vo dvoch radoch pri ceste, v križovatke a pod. a pozdĺž celého chodníka, až po prvý retardér. Takisto smerom ku ubytovni, kde je zničená zeleň.
17. január 2018

Anonymný užívateľ

Parkovanie v zákrutách je v Dúbravke už tradične neriešené!
Stačí sa ísť pozrieť na anarchiu na križovatke Homolova- Cabanova!!
17. január 2018

čierna mačka

Dnes 17.01.2018 znova stáli autá pred výjazdom z garáží. Jedného z parkujúcich s EČV TT... (stál priamo pred výjazdom) som upozornila, nech svoje auto preparkuje inde - odpoveď bola: "Ale já tu pracujem...". Je nemožné volať na MP denne a denne fotiť autá týchto drzých ľudí, pretože aj ja musím chodiť do práce a nemám čas každé ráno riešiť niečo, čo by MP mohla kontrolovať v rámci svojich obchôdzok. Okrem toho predpokladám, že by sa našlo odôvodnenie, že takéto parkovanie vlastne nie je proti žiadnemu predpisu. To, že zavadzajú pred výjazdom a že nevidíme do križovatky, je predsa náš problém. Na Slovensku je to tak...
17. január 2018

Anonymný užívateľ

Pokiaľ bude zákon Zákon č. 8/2009 Z. z. definovať chodník:
§ 2 Vymedzenie základných pojmov,g) chodníkom komunikácia alebo časť cesty určená pre chodcov, ktorá je spravidla oddelená od vozovky výškovo alebo iným spôsobom, ... tak sa bude na chodníkoch parkovať hlava-nehlava.
Zákaz parkovania na chodníkoch by malo byť identické s § 25 (1) Vodič nesmie zastaviť a stáť ...
17. január 2018

Martin

Samospráva a MP asi veľmi nefunguje, keďže dnes ráno tam stoja autá znova. No nič, proste automatické odpovede samospráv!
17. január 2018

Martin

Aj keď musím uznať, že som za to nech autá radšej robia prekážku iným autám. Ale tieto nedodržujú ani 1,5m na chodníku!
26. január 2018

Ibolya

Prečítala som si komentáre k tejto problematike a vôbec sa ničomu nečudujem. Skutočne je to u nás tak, že polícia nič neurobí. Ja som mnohokrát oznámila polícii parkovanie na nepovolenom mieste a reakcia bola taká, že auto má povolenie tam parkovať. Nuž polícia je už aj ostrozraká a dovidí aj cez tri ulice. Na moju námietku, že tam nie je povolené parkovanie sľúbili, že prídu. 30 - 45 min. som čakala a keď som sa nedočkala tak som volala znova a povedali že boli sa pozrieť a je to v poriadku. Na moju oponentúru že tu stojím a nikto tu nebol začal doslova habkať. Takže, takto pracuje dúbravská polícia. Naozaj neviem načo sú. Skutočne by som sa hanbila keby som patrila do policajnej zložky.
24. máj 2018

čierna mačka

Nerešpektovanie dopravného obmedzenia na Nejedlého 20

Vozidlá dodávateľov zo stavby MamaPapa na Nejedlého ulici opakovane nerešpektujú dopravné obmedzenie (zákaz pre vozidlá s hmotnosťou nad 2,5 t) a okrem toho parkujú na moste, ktorý okrem obmedzenia nosnosti je aj súkromným majetkom, a to tak, že drzo zablokujú jeden celý jazdný pruh (auto na odvoz odpadu by vedľa nich neprešlo). Naposledy (23.5.2018) takto stál napr. Peugeot Boxer (aj najmenší Boxer má viac ako 2,5 tony!), ďalšie podobné auto a ešte aj osobné auto s poľským EČV. Mestská polícia tento stav odmietla riešiť, lebo vraj nemá oprávnenie kontrolovať technický preukaz a hmotnosť vozidla. Situácia sa opakuje každý deň a vodiči na upozornenie reagujú agresívne a drzo. Nájde sa zodpovedná inštitúcia, ktorá dokáže túto situáciu riešiť? Možnosti občana a vlastníka sú prakticky nulové.
29. júl 2019

Obcan

Tato divocina nikomu nevadi denno denne?
29. júl 2019

SelfMan

Coby nie, avsak niektori inteligentni obcania sa vobec nezamyslaju nad tym, ze tam brania vo vyhlade.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania