Vyznačiť cyklopruh O6 na Budatínskej a Lietavskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Michal T 23. januára 2018

Na Budatinskej a Lietavskej ma byt podla strategickych dokumentov Magistratu aj MC Petrzalka (vid prilozene fotky) vyznaceny cyklopruh - v kazdom smere cesty ma byt 1 pruh auta a 1 pruh parkovanie+cyklopruh.

Parkovanie je uz dnes bezne na podstatnej casti tychto ulic (vid prilozene fotky). Vdaka spravnemu vyznaceniu tak 1) bude existujuce parkovanie oficialne 2) pribudnu nove parkovacie miesta (tam kde sa dnes este neparkuje) a 3) spolu s nasledujucim podnetom sa pre cyklistov vytvori prepojenie celej juznej Petrzalky:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/47933/postavit-cyklocestu-o6-z-budatinskej-na-kopciansku

23. január 2018

Matej

Vzhľadom na havarijný stav Budatínskej ulice (výtlky, prepadnutá vozovka) by som s tým počkal až na generálnu rekonštrukciu tejto ulice, lebo inak to budú vyhodené peniaze.
23. január 2018

Michal T

Matej v podstate suhlasim.

Minuly rok sa opravovala kompletna Smolenicka ulica a chodniky na Sintavskej, Lietavskej atd. a podla reakcie Magistratu na tento podnet sa ma v roku 2018 robit na Budatinskej bezbarierova uprava chodnikov. Je teda podla mna velka sanca, ze sa bude opravovat aj cesta na Budatinskej, len zatial mi na to neodpovedali:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/38811/nedokonceny-bezbarierovy-prechod-budatinska

Na druhej strane, ak by sa malo teraz cakat 5-10 rokov na opravu cesty, tak radsej nech sa to hned vyznaci.
29. január 2018

cestár

Vážení, pýtam sa. Nebolo by bezpečnejšie vyznačiť cyklopruh od chodníka prípadne zelene? Potom parkovacie miesta a potom prejazdný jazdný pruh. Cyklista bude takto ohrozovaný z jednej strany parkujúcimi vozidlami a z druhej strany jazdiacimi vozidlami a hlavne MHD.
29. január 2018

Nacbo Ynmynona

Súhlasím s cestárom. Cyklopruh by mal byť pri kraji, aby ho nekrižovali parkujúce autá. Napríklad na Košickej je to riešené zle" najskôr parkovanie, potom cyklopruh a nakoniec pruh pre autá. Parkujúce auto najskôr zastane v cyklopruhu a potom z cyklopruhu cúva na parkovacie miesto. Počas celého tohoto manévru blokuje cyklopruh a cúvaním ohrozuje cyklistov.
31. január 2018

Michal T

Cestar suhlasim, aj ja som velkym zastancom cyklopruhu VPRAVO od zaparkovanych aut. Preto som o.i. na prvej mapke (tretia fotka) uviedol obe moznosti, ako by sa dal cyklopruh realizovat. Cyklopruh vpravo ma vela vyhod:
+ ovela bezpecnejsie
+ prijemnejsie
+ ovela priatelnejsie pre deti a dalsie skupiny cyklistov a tym padom ovela vacsi narast poctu cyklistov
+ ...
Cyklokoalicia o tom napisala super clanok: https://cyklokoalicia.sk/2013/10/cyklopruhy-vpravo-alebo-vlavo-od-parkujucich-automobilov/

Konkretne na Budatinskej a Lietavskej by vsak bolo treba vyriesit tieto nevyhody/problemy:
- krajnica tu je v hroznom stave, takze by to davalo vyznam az po oprave celej ulice
- napravo od aut zostane 1,75 metra (1m cyklopruh + 0,75m bezpecnostny odstup), takze bude problem s udrziavanim tohto cyklopruhu (zimne cistenie, zametanie krajnice, ...)

Ak sa bude cyklopruh realizovat na uz opravenej ulici, som osobne za cyklopruh VPRAVO od zaparkovanych aut.
01. február 2018

Michal

Veľmi dobrý podnet. Súhlasím s oboma variantami cyklotrás, keďže je tam priestoru naozaj dosť - zatiaľ. Treba ich hlavne vybudovať čím skôr, kým ešte ulice nie sú preplnené parkujúcimi autami, a kým tam neschvália šikmé alebo dvojradové parkovanie na úkor zvyšku chodníka a krajného pruhu. Nechápem, prečo sa to nespravilo minulý rok. Veď magistrát za minulý rok na cyklotrasy nevyčerpal ani prostriedky, ktoré sám schválil a vyčlenil na výstavbu cyklotrás, nehovoriac o možnosti čerpania prostriedkov EÚ.
13. február 2018

Ján Kučera

super podnet aj dobre spracovany, to by sa malo spravit hned. jedina vec je uz nevolit bajana.
28. august 2018

Michal Frťala

Ziadne cyklopruhy tam netreba. Cyklisti mozu predsa jazdit aj po ceste tak ako dlhe roky. Az tolko ich tam nejazdi aby mali vlastne pruhy, ktore aj tak nebudu viest vlastne nikam. Je to cele blbost a este je to aj nebezpecne. Situaciu to len zhorsi.
22. jún 2021

Michal

Hallo?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.