Parkovanie v blízkosti priechodu na Ul. J. Stanislava 11

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Andrej 28. januára 2018

Na fotke je bežná situácia na priechode pre chodcov na Ulici Jána Stanislava 11 (pri podniku Maják). Keďže autá sústavne nedodržiavajú minimálnu vzdialenosť na parkovanie od priechodu pre chodcov, situácia je pre vodiča prichádzajúceho po Ulici J. Stanislava neprehľadná - spoza áut môže v okamihu na priechod vybehnúť dieťa a je to.

Nie som zástanca represívnych riešení a nikdy som tuto nevolal mestskú políciu, ktorá tam má tradičné kasírovacie miesto. Navrhujem osadiť buď parkovacie zábrany na cestu, aby sa nedalo v blízkosti priechodu pre chodcov zaparkovať alebo aspoň namaľovať žltú čiaru - viem, je zbytočná, každý si má odmerať vzdialenosť od priechodu a neparkovať tam... ale takto to v praxi nefunguje.

28. január 2018

cestár

Pýtam sa, čo robí správca komuinkácie, prečo autá neodtiahne, veď mu to vyplýva priamo zo zákona a o mestskej polícii je zbytočné sa zmieňovať, neplní si základné povinnosti, draho preplatení bez výsledku a efektu. Pýtam sa, je nám vôbec na niečo, keď je nečinná?
29. január 2018

Andrej

pán cestár - mestská polícia na tom mieste dáva papuče, neodťahuje. nech koná na základe čohokoľvek, papučizované autá zavadzajú rovnako, takže ohlasovanie týchto áut nemá praktický význam.
29. január 2018

Eo

50€ pokuta casto odradi od opakovania sa takeho priestupku:)
30. január 2018

cestár

Andrej, ja som písal o odťahovaní. Som presvedčený, že keby tie vozidla párkrát odtiahli , museli si ísť pre ne a zaplatiť aj vyššiu pokutu, malo by to efekt. Čo sa týka mestskej polície, tu je vidieť jej nekompetentnosť, pretože vozidla mali dať automaticky odtiahnúť. Ďalší problém je v tom, že mesto nemá svoju odťahovku, čo je absurdnosť, tá je prenajatá, zarába si niekto iný, ktorý odváža auta iba z centra, kde má minimálne náklady, čo im tvorí väčšie zisky. Proste je to jeden veľký slušne povedané neporiadok. Takto pracujú naše samosprávy a mestská polícia. Dúfam, že im to pri volbách občania tohto mesta spočítajú. Ja určite áno. Tu je potrebná úplna výmena starých "demokratických" štruktúr, ktoré prezliekajú kabáty s každými novými volbami, len tváre sú stále tie isté. Verím, že aj ten podvodík "nezávislý" už vyšumel a občania pochopili.
30. január 2018

Michal K.

mestska policia nerobi nic automaticky, musite im volat. bez podnetu nepohnu prstom. takze volajte, aj kazdy den.
31. január 2018

AdPo

Schyľuje sa celkom určite k radikálnemu riešeniu parkovania a obyvateľov Dlhých dielov to bude veľmi bolieť. Tento problém sa nedá navždy tlačiť pred sebou sa MiU Karlova Ves to dobre vie. Ale nikto doteraz nemal gule na to, aby urobil poriadok...
06. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. V zmysle § 25 ods. 1 písm. c) zákona č. 8/2009 Zákona o cestnej premávke, ako ste uviedli aj Vy, vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi. Vyznačením zákazu státia na danom úseku by teda vznikla duplicita predpisu. V prípade, že ste svedkom danej situácie, obráťte sa na mestskú políciu, ktorí sú povinní danú situáciu riešiť.

Mgr. Magdaléna Svoreňová
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
www.karlovaves.sk
06. február 2018

Andrej

Ešte to skúsim inak a potom dám pokoj, asi ma vymínuskujete ale čo už.

Tu je fotka z iného pohľadu, tá na ktorej je červený rámik. Tie autá, ktoré tam parkujú - v rámiku - sú aktuálne v poriadku, pretože parkujú v smere jazdy ZA prechodom - paragraf 25 (1) písm. c) "na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi."
Nedá sa nepovedať, že by nezavadzali, zakrývajú polovicu priechodu pre chodcov. Dúfam, že sa nemýlim vo výklade vyhlášky.

Tu by dopravné značenie (vodorovné, zvislé, akékoľvek, nech povedia odborníci) nebolo duplicitné. Dá sa s týmto niečo robiť?

(Druhá fotka je pohľad z opačnej strany, aby bolo vidno ako blízko stojí červené auto vedľa priechodu.)
06. február 2018

Nacbo Ynmynona

Andrej, tá ulica sa podľa aktualizácie javí ako obojsmerka, je to tak? Ak áno, tak tie autá blokujú jazdný pruh a na základe toho tam dostávajú papuče. Preto tam asi ani nenamaľujú žltú čiaru, lebo by bola duplicitná.
06. február 2018

Andrej

Áno je to obojsmerka. Tie autá v červenom rámiku nedostávajú papuče. Mestský oficier povedal, že dávajú papuče iba tým v smere jazdy, teda iba to malé tmavozelené auto na úplne prvej fotke. Nemajú toľko papúč, koľko by potrebovali, tak dávajú iba tie superky najnutnejšie.
06. február 2018

Michal K.

v prvom rade tie auta na fotografii porusuju zakon, pretoze nenechali 3m pre kazdy smer.
07. február 2018

Andrej

To parkovanie šikmo (jedným koncom auta do cesty, druhým na chodník) tam bolo zavedené pravdepodobne oficiálne, sú tam namalované čiary. Posledná čiara je ale dobrých 20 metrov od priechodu. Zvislá značka (parkovanie šikmo) tam nie je.
07. február 2018

AdPo

Celé Dlhé diely sú preplnené podobnými priechodmi. Pozrite ako je to vo vedľajšej ulici na Tománkovej. Parkovacie miesta vyznačené priamo vedľa priechodu pre chodcov. Na tej fotke vidím minimálne dve pokuty. Ale kto zakročí? Nikto na to nemá gule...
07. február 2018

AdPo

A navyše to strieborné auto je evidentne v protismere v jednosmernej ulici....takže o čom sa bavíme? Mestskej polícií by stačilo iba prelustrovať zábery z google street view a vyžiadať si zábery pred cenzúrou EČV a mala by zarobené...čo v na to pani Mgr. Svoreňová?
07. február 2018

L P

Je nemysliteľné, aby vodičovi zakrývali výhľad na CELÝ prechod pre chodcov nejaké autá. Chodím tade denne a som prekvapená, že sa tam ešte nestalo nejaké tragické nešťastie. Z pohľadu vodiča, ktorý prichádza z hlavnej križovatky, môže ísť aj 10km/hod, pokiaľ sa nejaké decko rozbehne smerom k Majáku, vodič ho je schopný vidieť až V POLOVICI prechodu - vďaka zavadzajúcim autám. Zrejme niekto začne konať, až keď sa tam stane nehoda a dostane sa to do médií..
07. február 2018

Andrej

Nezačne sa konať, ani ked sa stane nehoda. Pýtal som sa mestského, ešte na jeseň, že prečo tých neodťahujú, veď zavadzajú. Povedal mi, že môže dať pokutu mne. Lebo vodič, ktorý nemá dostatočný výhľad si má zabezpečiť niekoho, čo mu bude kývať, či môže ísť. wtf.
08. február 2018

AdPo

Pani Mgr. Svoreňová, ako sa k veci staviate, po tom, ako tu pribudli sťažnosti aj na mestskú políciu a jej úmyselnú nečinnosť? Čaká naozaj Miestny úrad Karlova Ves na čele s pani starostkou Čahojovou na nešťastie? Alebo sa konečne zdvihnete zo stoličiek a pôjdete riešiť problém do terénu? Pýtam sa aj zároveň prečo polícia nevyužíva objektívnu zodpovednosť a neposiela pokuty poštou? Netreba všetko zákonite riešiť papučami a odťahovaním áut...
10. február 2018

Admin BA-Karlova Ves

Dobrý deň,
vo štvrtok, 8. februára 2018, som dostal e-mailom doplňujúcu odpoveď od Mgr. Svoreňovej z Miestneho úradu:

"V utorok, 13.2.2017 sa koná operatívna komisia Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, kde predložím návrh vyznačenia žltej čiary/vodorovného značenia V13 (podľa toho, s čím bude krajský dopravný inšpektor súhlasiť). Následne budem obyvateľov Ulice Jána Stanislava informovať o výsledku a o výslednom riešení danej situácie."


Michal Molčányi
administrátor OPS pre Bratislavu - Karlovu Ves
11. február 2018

Michal K.

dobry den,
budu sa riesit aj ostatne problematicke ulice, ale je nutne zadat pre kazdu zvlast podnet?
11. február 2018

Admin KV

Dobrý deň, pán Michal K.,
ak máte záujem riešiť problematické parkovanie aj na ďalších uliciach, vytvorte, prosím, na každú lokalitu samostatný podnet. Ďakujem.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
07. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
návrh na vyznačenie vodorovného dopravného značenia V12b - žltá čiara bol schválený operatívnou komisiou pre určovanie dopravných značiek a zariadení Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy a v najbližších dňoch bude vyznačené.

Mgr. Magdaléna Svoreňová
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
www.karlovaves.sk
07. marec 2018

Andrej

Ďakujeme, tešíme sa.

Príďte rovno s odťahovákom, pol metra od prechodu stojí už niekoľko týždňov auto s vyfučanými kolesami.
07. marec 2018

Michal K.

naco mame zakony a dopravne predpisy? kazdy prechod a krizovatku omalujeme zltou ciarou? kazdy chodnik ostlpikujeme? vsetko bude riesit komisia az po staznostiach obyvatelov? keby si mestska policia plnila povinnosti, tak by to nebolo nutne. keby to u nas fungovalo ako vo viedni, tak by bola zbytocna. tam jeden obycajny kontrolor ide peso, resp. mhd a rozdava automaticky doradu pokuty, ktore pridu postou. u nas treba dvoch policajtov s uniformami, zbranou, vystrojom, autom, papucami. treba podnet obcana, dva vyjazdy, hodinu casu. efektivita nakladov a casu mizerna.
11. máj 2018

Martin

Dobry den, su dva mesiace od schvalenia namalovania zltej ciary, byvam pri majaku, chodim okolo kazdy den ale ciara tam nie je! Situacia je naozaj dlhodobo katastrofalna, prosim robte s tym uz konecne nieco!
11. máj 2018

AdPo

Keď pôjdete niekto okolo MiU v Karlovke, tak im zaklopte na okno, nech sa Čahojová a celý ten jej kartel konečne zobudí...
12. máj 2018

Andrej

Dodávka dopravné značenie sa tam objavila začiatkom mája, vykukli z okna a pravdepodobne uznali, že to nedajú, pretože celý priechod pre chodcov bol ako obyčajne obložený autami.
05. september 2018

Andrej

Dobrý deň Mgr. Svoreňová, chcel by som sa informovať prečo trvá namaľovanie tej schválenej žltej čiary už 6 mesiacov.

Od začiatku školského roku som videl minimálne 3 incidenty na tomto priechode pre chodcov. Pizza rozvoz tadiaľ chodí minimálne 60 a deti vstupujú na priechod pomedzi autá.
19. september 2018

Lucia

Dobrý deň. v marci Vám bol podaný podnet na riešenie tohto priechodu pre chodcov, autá parkujú z každej strany od priechodu len pár cm a bránia prichádzajúcim autám vo výhľade, smerom z hlavnej križovatky vidieť prechod len na 50%. Včera o 18tej hodine som pri priechode venčila psa a na vlastné oči som videla ako auto takmer zrazilo ženu s kočíkom, ktorá vyšla spoza zaparkovaného auta - vodič ju nemal ako vidieť. V marci bol podaný podnet a je september, autá tam naďalej parkujú, dobre že nie priamo na priechode a ohrozujú okolie, dokedy to takto bude? Kým tam nevyhasne život? Autá tade letia vysokými rýchlosťami a je len otázka času, kedy sa stane nešťastie.
Ďalšia vec - ako je možné, že dennodenne tam parkujú na tom priechode autá ani nie pol metra od neho a žiadne papuče nedostanú?
20. september 2018

Michal K.

papuce nedostanu, pretoze nikto nezavola mestsku policiu, len si zanadava. oni nepohnu ani prstom bez podnetu obcana.
20. september 2018

Andrej

Michal - v pondelok tam stáli a cigaretkovali, prechod obložený autami, tak sa pýtam, že ako, tak že nemajú dosť papúč, takže nič.
21. september 2018

Michal K.

naco mame objektivnu zodpovednost? za rychlost to ide a za parkovanie nie? alebo odtiahnut, ked ohrozuju bezpecnost.
21. september 2018

Lucia

p. Svoreňová, 7.marca ste napísali, že žlté čiary boli schválené a že v najbližších dňoch budú vyznačené, prešlo 6 mesiacov a čiary tam nie sú, máte k tomu vysvetlenie?!
21. september 2018

Lucia

To ktorý bezmozeg označil tento podnet za neriešený?? Vám to nie je trápne?!
21. september 2018

Andrej

Je to na webe karlovej vsi je napísané používajto odkaz pre starostu, ale je to iba na to, aby sa tu ludia vybláznili a neotravovali na úrade.
22. september 2018

Admin KV

Dobrý deň, pani Lucia a pán Andrej,

Odkaz pre starostu je projektom neziskovej mimovládnej organizácie Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť. Za chod portálu zodpovedajú administrátori - dobrovoľníci. Na dobrovoľnosti je postavená aj spolupráca s mestskými, obecnými a miestnymi úradmi. Ak samospráva na občianske podnety nereaguje v dostatočnej miere alebo ich dlhodobo nerieši, podnety dostanú status "Neriešený". Takýto status je akoby mínusovým bodom pre samosprávu. Zmeny statusov majú v zodpovednosti jednotliví administrátori portálu. V tomto prípade som zmenil status podnetu na "Neriešený", lebo MiÚ Karlova Ves do 14 dní neodpovedal na moju výzvu na aktualizovanie informácie o priebehu riešenia podnetu. Ak sa táto situácia zmení, podnet môže byť označený iným statusom.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
23. september 2018

Andrej

Ďakujem pán Michal za odpoveď. Je to dosť frustrujúce, pretože cez portál nie je spätná väzba, či niekto na úrade tieto správy vôbec číta. Očakával by som aspoň keby odpísali, že "riešime", "zabudli sme, vyriešime do mesiaca" alebo že čakajú, kým sa nazbiera toho značenia viac naraz alebo robia výberové konanie alebo neviem. Takýchto neriešených podnetov je veľa, mnohokrát sú to veci dosť sporné a asi na úrade nechcú dávať oficiálne stanovisko ale na druhej strane to vyzerá ako ignorácia. No v Ružinove mám ešte horšiu skúsenosť.
25. september 2018

Andrej

čiara je.

to sme sa narumádzgali, ďakujeme.
časom budeme asi rumádzgať o spomalovači na tomto mieste.
25. september 2018

Michal K.

a o dalsie zlte ciary pred prechodmi, stlpiky na chodnikoch a podobne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania