Umiestnenie dopravného zrkadla na Trhovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Blanka 29. januára 2018

Pisem v mene zastupcov a vlastnikov bytoveho domu Rustica na Saratovskej 6 A-E, Bratislava - Dubravka, jedna sa o vychod z garazi bytoveho domu na Trhovej ulici. Auta parkuju na Trhovej a je velmi zla az ziadna viditelnost pri vychadzani aut z garazi bytoveho domu Rustica. Dovolujeme si poziadat o umiestenie dopravneho zrkadla oproti vychodu z garazi.
Taktiez navrhujeme o umiestnenie spomalovaca na prechod pre chodcov na Trhovej ulici.
Dakujeme
S pozdravom
Ing. Buchova, zastupkyna vlastnikov Rustica

30. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pracovníci oddelenia pripravia podklady do dopravnej komisie magistrátu a po prerokovaní a schválení aj doppravným inšpektorárom PZ, zabezpečíme realizáciu požadovaných dopravných zariadení.


Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
23. máj 2018

Blanka

Dobry den
Dovolujem si Vas poziadat o informaciu ohladom ziadosti vlastnikov bytovehodomu Rustica o umiestenie dopravneho zrkadla oproti vychodu z garazi a spomalovaca na Trhovej ulici . Od januara 2018 nemame ziadnu odpoved z miestnej samospravy.
Dakujem
28. február 2019

Odpoveď samosprávy

Je mi ľúto, ale dopravná komisia na magistráte nedoporučila osadenie zrkadla. Zrkadlo nie je možné osadiť.

Podľa jej vyjadrenia pri výjazde z garáže je dostatočný rozhľadový trojuholník, nakoľko vpravo pozdĺž budovy "Rustika" je osadená značka "Zákaz zastavenia" , zdvojená žltou čiarou v dĺžke cca 80 m a vľavo sa nachádza riadne vyznačený priechod pre chodcov a za ním v zmysle vyhlášky sa nesmie stáť min. vo vzdialenosti 5 m. A navyše výjazd z garáže je situovaný cca 6 m od hrany jazdného pruhu, čo umožňuje dostatočný rozhľad v jednom či druhom smere.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
14. marec 2019

Blanka

Dobry den pan Bagar
S uvedenym stanoviskom nesuhlasime. Bolo by vhodne preskumat situaciu v rannej spicke. Vozidla parkuju pred prechodom pre chodcov , i ked je osadena znacka "Zakaz zastavenia" a je znizena viditelnost z lavej strany na Trhovej ulici. Vozidlo, ktore vychadza z bytoveho domu Rustica, musi vojst do vozovky, t.j na Trhovu ulicu a az potom je mozno vyjst z garaze.
Buchova, zastupkyna vlastnikov Rustica
18. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Pani Buchová asi ste ma nepochopili. Toto nie je stanovisko mestskej časti ale dopravnej komisie magistrátu, ktorej členmi sú aj zástupcovia dopravného inšpektorátu (t.j. dopravní policajti). Táto komisia rozhoduje o dopravnom značení v Bratislave a jej stanoviská sú záväzné pre všetkých. Pokiaľ Vám parkujú autá v zákaze, tak treba volať mestskú políciu, ktorá je oprávnená priestupky riešiť na mieste.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.