Burinové záhony v parku na Račianskom mýte

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 06. júla 2013

V okolí fontány na Račianskom mýte prerástla burina ružové záhony, čo sa deje pravidelne. Tento rok už raz záhony okopávali, ale týždeň potom už opäť boli zarastené burinou, nakoľko ich neokopávali poriadne a len zosekávali vrch buriny, kým korene zostávali v zemi. Pokiaľ viem, existujú aj postreky na burinu, ktoré neubližujú ružiam. Bolo by vhodné buď poriadne a pravidelne začať okopávať tieto záhony, alebo použiť trvácnejšiu metódu postreku, nakoľko celá investícia do nových ruží a výmeny hliny na jar tohto roka bola zbytočná, ak sa majú návštevníci parku pozerať len na burinu, ktorá deťom prerastá cez hlavu.

06. júl 2013

K

Presne o tom to je. ´Plánuje sa veľkolepá rekonštrukcia parku vrátane nejakej otáčavej "plazy" (viď napr. :http://bratislava.sme.sk/c/6770039/centrum-bratislavskeho-racianskeho-myta-sa-ma-otacat.html). Veľmi ľahko sa môže stať, že sa do rekonštrukcie parku vrazí množstvo peňazí, ale keď ten park bude tak úboho udržiavaný ako je teraz pred rekonštrukciou, budú to len zbytočne vyhodené peniaze. Myslím, že súčasný park vôbec netreba rekonštruovať vo veľkom štýle. Je potrebné ho pravidelne často a kvalitne udržiavať.Ale to sa v našom meste nedarí nikde, Celé mesto je zaburinené, rozbité chodníky, cesty, nepokosená zeleń, neošetrené stromy, hrdzavé všetko kovové, ..., ..., ...
08. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Pracovníci nášho oddelenia životného prostredia danú vec okamžite riešili, oslovili EKO-podnik VPS, aby zabezpečili nápravu. Keďže v rámci harmonogramu kosenia majú naplánované predmetné miesto v tomto týždni, začali sa okamžite práce na odburinení.

S pozdravom

Ján Borčin,
oddelenie komunikácie
MČ BA NM
11. júl 2013

to je jedno

Ešte by som k tomu pridal, že by sa z lokality okolo fontány a priľahlých lavičiek mohli presunúť bezdomovci a miestni rómovia, aby sa tam ľudia "nebáli" zdržovať, resp. aby ich títo ľudia neobťažovali žiadosťami o cigarety, peniaze a podobne...
01. august 2013

Marek Tettinger

Pekný deň,
burina bola v termíne odstránená.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
01. august 2013

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
burina bola v termíne odstránená.
S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
28. jún 2021

Dominika

J. Cígera-Hronského-trávnatá plocha-nepokosená

O ruze na racianskom myte sa kazdy rok krasne staralo, chodili zahradnici, ktori ich pozastrohavali a podi pod nimi upravili, zbavili buriny a pod.. tento rok (nie som si ista ci uz aj minuly rok nahodou) sa o tento priestor s ruzami nimto nestara.. co sa deje ? Uz to nevyzera ako rozarium, ale ako burinarium..
28. jún 2021

Ľubica K.

J. Cígera-Hronského-Zeleň a životné prostredie-iné

Smutné ruže. V ružovom parku na Račianskom mýte ruže už nie je ani vidieť. Sú zaburinené, zanedbané.
28. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

z dôvodu popakujúcich sa podnetov sme museli pristúpiť k ich zlúčeniu, zároveň sme novú aktualizáciu zaslali samospráve.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
23. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky inšpektora verejného poriadku by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania