Prepadnutá diera v chodníku (kanalizácia)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Pšenica 30. januára 2018

Na Kukučínovej ulici neďaleko OD Slimák je už cca mesiac pred jednou z garáží prepadnutý chodník, zrejme z dôvodu poškodenia kanalizačného potrubia v zemi. Z diery sa šíri zápach kanalizácie a stúpa jemná para. Voda podmyla celé podložie. Miesto je len provizórne zabezpečené a už mesiac sa s tým nič nedeje. Ľutujem toho chudáka, ktorý má garáž, do ktorej sa už mesiac nevie dostať, keďže nikomu nevadí, že tento problém ešte nie je odstránený. Navyše do diery môže za tmy aj niekto nešťastne spadnúť, potom som zvedavý, ako si budú zodpovední prehadzovať vinu...

31. január 2018

cestár

Vážený pán Peter Pšenica, viete kde je problém? Možno sa usmejete, ale v správcovi komunikácie - t.j. na hlavnom meste. Kukučínová je miestna komuinkácia II. triedy, súčasťou ktorej je aj prilahlý chodník, čo znamená, že je v správe hlavného mesta. Čo robia tí "odborníci" podosadzovaní pánom primátorom Nesrovnalom, nič, smejú sa nám občanom-voličom do očí, lebo majú na 4 roky zabezpečené teplé miestečka. A ak konečne niečo robia, stále sa na niečo a niekoho vyhovárajú, sú totálne nepružní, nevedia okamžite reagovať na vzniknuté situácie, čoho jedným z dôkazov je aj samotný odkaz pre starostu, ktorý maximálne ignorujú, čo je vidieť na štatistikách. Odborníkov povyhadzoval a výsledok vidíme všetci. Špina v celom meste, v havarijnom stave verejné osvetlenie na území dediny menom Bratislava, tak zvané rekonštrukcie ciest vidíme na vlastné oči, rekonštrukcia mosta SNP-otras, nové kryvé povrchy so stojacimi vodami a bonbónikom je rekonštrukcia električkovej trate na Špitálskej sú toho jasným a do oči bijúcim výsledkom ich tvorivej a odbornej práce pre občanov Bratislavy. Toto si preplácami z naších daní. Áno, primárna podstata je pravdepodobne v porušení kanalizácie, ale problém je v zjazdnosti komunikácie a hlavne v totálnom ohrození chodcov a detí. Pýtam sa, čo robia "odborníci" na hlavnom meste pod vedením "nezávislého" pána primátora? Kto tam dal tú úbohú jednu Z4b. Nechce sa mi veriť, že by o probléme nevedeli, lebo určite im to nahlásili vodiči dopravného podniku alebo samotní občania a je viac ako pravdepodobné, že niekto z vlastníkov garáži. Toto, ča sa v súčasnosti deje na hlavnom meste to je totálny chaos a neodbornosť až arogancia. Tu už končia veškeré srandičky, tu už nečinnosťou zodpovedných je možný predpoklad vzniku ohrozovania zdravia občanov a škodám na majetku.
31. január 2018

Peter Pšenica

Plne súhlasím a vôbec sa nesmejem, lebo tu už nie je nič na smiech, dokonca ani na plač, ale skôr na kriminál. Máte úplnú pravdu, Nesrovnal a jeho "tím" je úplná katastrofa, vie sa tak akurát fotografovať pri každej príležitosti a prezentovať svoje úbohosti a samozrejmosti, ktoré nazýva "úspechmi". Jediné, čo mu ide veľmi dobre, je sebaprezentácia. To ale nesmie byť dôvod na to, aby sme prestali na nečinnosť a bordel v tomto meste upozorňovať, aby sa aj ostatným otvorili oči a po ďalších voľbách sa už situácia nezopakovala. Svoj podnet som označil ako prepadnutý chodník a kanalizáciu preto, lebo zrejme treba začať opravou tej kanalizácie, samotné zalátanie chodníka nepomôže, lebo unikajúca voda z kanalizácie to znova podmyje.
01. február 2018

Eo

spravca zjavne o tom vie ked je tam dopravne znacenie ale uz nema dostatocne IQ na to aby pochopil ze je treba prekryt celu jamu riadnym kovovym platom aby umoznil nadalej uzivat garaz a aj chodnik, ked sa tam nejake dieta zabije tak mu zelam prijemne sedenie v justicaku.
01. február 2018

cestár

Pán Peter Pšenica áno, máte pravdu, toto je už zrelé na kriminál. Plne s Vašim príspevkom súhlasím a som rád, že sa už občania začínajú zaujimať o veci verejné, pretože to sú naše peniaze. Toto vládnutie je ukážkou chaosu, neodbornosti a arogancie moci. Eo, taktiež absolútny súhlas. Určite vie, ale toto je ukážkou absolútnej neschopnosti všetký vedúcich čo majú kompetenciu s komunikačnou sieťou, vrátane riaditeľa magistrátu, ktorý zodpovedá za činnosť týchto amatérov.
23. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Prepad na Kukučínovej ulici evidujeme a bol označený prenosným dopravným značením. Preverujeme správcu poškodenej siete. Bez opravy poškodenej siete nie je možné opraviť povrch komunikácie.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. november 2018

Michal

Dobry den,
je mozne, ze v Bratislave je rok 1.5 metra hlboka jama na ceste a nic sa s tym nerobi?
Rozumiem, ze oprava poskodenej siete moze trvat dlhsie, ale nemyslite, ze by bolo vhodne tu dieru aspon zakryt? To sa naozaj musi niekomu nieco stat, aby sa s tym pohlo?
17. december 2018

Michal

Dobry den,
mohol by niekto poskytnut aktualizaciu riesenia?

Dakujem.
17. december 2018

Peter Pšenica

Denne chodím okolo tejto diery, ktorá sa už poriadne zväčšila a divím sa, že tam ešte nikto nespadol. Aj okolitý chodník je úplne podmytý a očakávam, že sa čoskoro ďalej prepadne. Poslal som výzvu e-mailom na Magistrát, dúfam, že sa tam s novým vedením dostanú aj noví a schopnejší ľudia na pozície vedúcich jednotlivých oddelení a že tá katastrofa menom Nesrovnal a jeho a pritakávači bude navždy minulosťou...
18. december 2018

Peter Pšenica

Dostal som odpoveď od Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, ktorej môj podnet zrejme preposlal Magistrát. Čo dodať na túto neschopnosť, azda len to, že nech mi nikto nevyvracia, že tvrdenie "toto je možné len na Slovensku" je plne oprávnené:

Spoločnosť poverená doriešením situácie bola požiadaná o lepšie zabezpečenie prepadu na kanalizácii. Kanalizácia je už dlhšiu dobu objednaná na opravu. No zatiaľ ju poverená spoločnosť nestihla opraviť.

Prajeme Vám príjemný deň a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

V prípade akýchkoľvek otázok môžete využiť aj služby nášho Call centra (0850 123 122) v pracovných dňoch od 7:00 do 16:00 hodiny.

S pozdravom

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s.
Prešovská 48, 826 46 Bratislava
tel.:0850 123 122
fax: +421 2 48 253 510
e-mail: [email protected]
http://www.bvsas.sk
24. december 2018

Michal

Dobry den,
dakujeme za zakrytie diery. Skoda, ze to trvalo dlhsie, ale dobra praca.

Dakujeme.
24. december 2018

Peter Pšenica

Hmmm, považovať zakrytie diery po vyše roku absolútnej neschopnosti za heroický výkon nie je veľmi namieste. Je smutné, že rovnako u vlastníka poškodeného potrubia ako aj na Magistráte sú platení ľudia, ktorí majú takéto veci na starosti a po vyše roku sa zmôžu akurát na to, že stále väčšiu dieru prekryjú len väčším poklopom a aj to iba po opakovaných urgenciách zo strany mňa a možno ďalších ľudí. Prepáčte Michal, ale toto nie je ani riešenie, ani to netrvalo iba "dlhšie" a ani to nie je "dobrá práca". Je to výkvet absolútnej neschopnosti a neochoty čokoľvek riešiť, radšej sa vyhovoríme jedna organizácia na druhú a diera sa zatiaľ zväčšuje. Buďte si istý, že 20 km západne, za hranicou, by za takúto neschopnosť zodpovedného pracovníka padali minimálne pohyblivé zložky platu...
24. december 2018

Michal

Dobry den,
nepochybne s vami musim suhlasit. Avsak pochvalit niekoho za vybavenie problemu podla mna nie je nikdy na skodu. Nikdy som pre statnu spravu nepracoval a nemam ani tusenie, co vsetko musi uradnik vybavit preto, aby sa tam mohla platna polozit.
Rovnako mate pravdu, ze podnety sa v Rakusku riesia inak. Tiez ale treba povedat aj to, ze v Rakusku sa ludia nechovaju ako ignoranti a egoisti (neparkuju na chodnikoch, nemaju bordel pri odpadkovych stojiskach, separuju odpad atd...). Keby sa kazdy jeden obcan spraval slusne, necitili by sme sa tu ako v chlievi. Nefunkcnost magistratu a statnej spravy je len ciastkovym (mensinovym) problemom.
24. december 2018

Peter Pšenica

Zdravím Vás Michal, prekrytie platňou ja totiž nepovažujem za "vybavenie problému", ako píšete. Pre mňa by bolo vybavením problému to, keby konečne kompetentná organizácia (asi BVS) opravila poškodené potrubie a Magistrát chodník opravil. Nemyslím si, že očakávať toto po viac ako roku je niečo nadmieru náročné. Položenie platne je len snaha Magistrátu zabrániť tomu, aby tam niekto nespadol, lebo pred súdom by asi vyhováračky typu "ešte to nestihli opraviť" neobstáli a vlastník chodníka by platil mastné odškodné. A so správaním ľudí máte pravdu, ale nemá to nič spoločné s tým, že aj za riešenie takýchto problémov je niekto na Magistráte platený a zjavne si nerobí svoju prácu, keď dieru v chodníku nie sú schopní opraviť za vyše roka. Bohužiaľ, nemám ilúzie o výkonnosti našich pracovníkov a firiem. Neriešim preto také veci, že oprava Pionierskej ulice trvala nepochopiteľných 9 týždňov, počas ktorých sa tvorili zbytočné zápchy na Račianskej a že podobná oprava by v Rakúsku trvala maximálne 2 týždne a na novom chodníku pred knižnicou na Pionierskej by nestáli kaluže vody... Ale to, aby sa rok niekto vyhováral jeden na druhého a nevedel opraviť poškodené potrubie a následne chodník, to je už príliš aj na moju toleranciu človeka odchovaného v tomto štáte...
29. január 2019

Fero Prokes

Kukučínova-cesta-znečistená

Na kukucinovej pri slimaku je uz pol roka dier pred garazou z ktorej smrdel kanal. Dnes odtial vytekaju splasky az na konecnu autobusov. Dieru najprv niekto oznacil. Potom tam niekto polozil ocelovu dosku. Ale stale gam moze niekto padnut. A ten dnesny bordel...
24. marec 2019

Martin Uváček

Diera tam je stále aj v marci 2019.
25. marec 2019

Peter Pšenica

Presne tak, diera sa neustále zväčšuje a BVS absolútne kašle na to, aby s tým niečo urobili. Pred pár mesiacmi tam dali aj svetlá označujúce prekážku, takže ak dlhšie svieti slnko, pekne na oranžovo to bliká, a to je tak asi jediné riešenie, ktoré v tomto štáte a v tomto meste dokážu kompetentní urobiť... Po 16 mesiacoch !
07. august 2019

Michal

Dobry den,
dnes som isiel okolo a z diery opat vytekaju splasky az po zastavku autobusov.
Nehnevajte sa, ale je naozaj smutne, ze sa to za jeden a pol roka od nahlasenia neopravilo. To je uz aj na mna vela.
Vidim, ze by za to malo byt zodpovedne InfraServices, ale to nas naozaj uz nezaujima. Najmite na to externu firmu a poslite im fakturu, mne je to jedno.

Vedeli by ste prosim pourgovat magistrat? Vyzera to tam ako na Luniku...

Dakujem.
07. august 2019

Peter Pšenica

Súhlasím, toto je vrchol bordelu v tomto štáte, s ktorým nikto nevie (a nechce) pohnúť. Ja osobne búšim do BVS celé mesiace, ale vedia akurát odpisovať takéto nič nehovoriace a trápne stanoviská (toto som dostal pred pár minútami):

Dobrý deň,
v zmysle Vášho podnetu Vám zasielame vyjadrenie zhotoviteľa opravy na Kukučínovej ul., v znení: „Podľa vyjadrenia dodávateľa, ktorý pre nás realizuje opravu kanalizácie na Kukučínovej ulici, vznikol prestoj z dôvodu zmeny v technickom riešení opravy ako aj doobjednávaním šácht, ktoré v pôvodne plánovanom riešení neboli zahrnuté. Práce budú pokračovať čo najskôr podľa schváleného postupu.“

Prajeme Vám príjemný deň a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

V prípade akýchkoľvek otázok môžete využiť aj služby nášho call centra (0850 123 122) v pracovných dňoch od 7:00 do 16:00 hodiny.

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s.
Prešovská 48, 826 46 Bratislava
tel.:0850 123 122
fax: +421 2 48 253 510
e-mail: [email protected]
http://www.bvsas.sk

Tak po takýchto skúsenostiach sa určite "teším na ďalšiu spoluprácu"...
08. august 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentár bol upravený, prosíme užívatelov o dodržiavanie pravidiel slušnej diskusie. Podnet sme zároveň preposlali zodpovednej inštitúcii.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta a mrzí nás, že tento stav pretrváva. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

zasielame Vám vyjadrenie kompetentného pracovníka:

Na Kukučínovej ul. prebieha oprava kanalizačného potrubia ktorú realizuje pre BVS dcérska spoločnosť Infraservices. Diera pred garážou je zabezpečená dopravným značením a podľa dostupných informácií garáž nie je používaná.

Vyjadrenie INS:

Podľa vyjadrenia dodávateľa ktorý pre nás realizuje opravu kanalizácie na Kukučínovej ulici vznikol prestoj z dôvodu zmeny v technickom riešení opravy ako aj doobjednávaním šácht ktoré v pôvodne plánovanom riešení neboli zahrnuté. Práce budú pokračovať čo najskôr podľa schváleného postupu.

S pozdravom

Zuzana Vargová
Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s.
26. november 2019

Martin Uváček

Konečne opravené. Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania