Kolízia na prechodoch pre chodcov.

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Jozef P. 02. februára 2018

Dobrý deň,

Pri budove Panorama city v Bratislave sa menil prechod pre chodcov a v súčasnosti nie je bezpečne použiteľný ani jeden.

Starý prechod (aj s vyznačením pre zrakovo postihnutých) je zamaľovaný a na konci osadený betónový blok. Druhý prechod je počas dňa neustále obsadený osobnými a nákladnými autami.

Takže chodci prechádzajú tento priestor len po ceste :-(

Prosím o vyriešenie, realizáciu čo najmenej kolízneho a bezpečného prechodu pre chodcov. (obnovenie starého prechodu, parkovanie zásobovacích áut na ceste, iné )

Ďakujem
Jozef

02. február 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali priamo Panorama City.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
02. február 2018

cestár

Uvedený podnet by bolo potrebné preposlať aj na hlavné mesto, pretože tieto zmeny mali byť odsúhlasené v komisii dopravy pri magistráte za účasti krajského dopravného inšpektorátu.
04. február 2018

Michal T

Super, hlavne ze je to cele novo postavene - a na chodcov sa akosi zabudlo, hlavne ze auta si parkuju na chodniku. Mali by si dorpavni inzinieri sadnut na tyzden do vozicka.
08. február 2018

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Jozef,

ďakujeme za Váš podnet a Vami opisovanú situáciu už riešime. Bezpečnosť chodcov je našou prioritou, aj preto sme pôvodný priechod pre chodcov zrušili. Jednalo sa totiž o kolízne miesto s vychádzajúcimi autami z garáže. Nahradili sme ho bezpečným chodníkom popri budove na opačnej strane, ale ten je – ako ste si aj Vy všimli - vo väčšine prípadov blokovaný autami, ktoré tam parkujú. Z tohto dôvodu tam v krátkom čase osadíme zákazovú dopravnú značku „Zákaz státia“, aby boli jasne definovaní užívatelia tohto priestoru, teda chodci.

S pozdravom,

Panorama City
12. február 2018

Jozef P.

Dobry den,

podobne kolizny prechod je aj pri parkovisku do Eurovea, tam ale nenutia chodit chodcov okolo ale namontovali retardery pred prechodom a prechod nechali na povodnom mieste.

Prejdite si to pesi, pocitajte ludi a uvidite, ze vyrazna vacsina ludi chodi po zamalovanom prechode.

Nie je retarder lepsie riesenie ?


Vdaka
Jozef
19. február 2018

Michal T

Presne ako pise Jozef P., co keby ste radsej poriadne spravili prirodzene pesie trasy (teda zachovat povodny priechod a dorobit retardery) ako zase robit pre chodcov nezmyselne obchadzky? Sa zobudte, je rok 2018 ... A navyse v uplne novo postavenom projekte to navrhnete takto nezmyselne a na akoze napravu vymyslite este horsie opatrenie (facepalm)
22. marec 2018

Jozef P.

Dobry den,

tento podnet nie je vobec rieseny. Prechod je stale zataraseny betonom a zamalovany. A cesta cez ktoru maju chodit chodci je neustale vyuzivana na obsluhu budovy.

Naozaj sa caka, kym tam niekoho zrazi auto ?

Dakujem
Jozef
23. marec 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme Panorama City opätovne zaslali.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
26. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Jozef,

bohužiaľ, zásahy do cestnej premávky vo forme dopravného značenia – či už vodorovného alebo zvislého, si v súvislosti s platnou legislatívou vyžadujú dlhší čas. Na základe aj Vášho podnetu spracovala inžinierka dopravy projekt, ktorý bolo potrebné prerokovať a pripomienkovať dopravnou komisiou. Po zapracovaní pripomienok začal povoľovací proces. Až následne budeme môcť pristúpiť k realizácii sľúbenej úpravy.

Z uvedeného vyplýva, že riešenie si vyžaduje ešte nejaký čas, aby sme ho mohli realizovať.

S pozdravom,

Panorama City
24. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Jozef,

po prerokovaní predloženého návrhu vyznačenia priechodu pre chodcov a obmedzenia parkovania automobilov s dopravnou komisiou sme sa aj napriek našej snahe na riešení nedohodli. Budeme intenzívne hľadať iné, pre všetkých prijateľné, riešenie. O ďalšom priebehu budeme obyvateľov opäť informovať.

S pozdravom,

Panorama City
10. august 2020

legnaw

dnesny stav

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania