Odpadky (znečistenie) na verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Peter Fedor 04. februára 2018

Sústavné a dlhotrvajúce znečistenie verejných priestranstiev najmä pozdĺž ulice Budatínska 15 až 25, ako aj ďalších okolitých priestorov. Pravdepodobná príčina je pravidelné rozfukovanie odpadu pochádzajúce zo smetných kontajnerov, ktoré sú neustále preplnené z dôvodu dlhých intervalov medzi ich vyprázdňovaním. Ako je možné vidieť z fotografií, znečistenie sa nachádza najmä pri predmetných odpadkových kontajneroch, avšak nachádza sa pozdĺž celého parkovacieho priestoru na zmienenej ulici. Ide o dlhotrvajúci problém - znečistenie sa tu nachádza minimálne od decembra 2017 a doteraz nebolo ani 1x odstránené.

V zmysle § 3 VZN č.2/2004 žiadame o bezodkladné odstránenie znečistenia. Prosíme, o zverejnenie lehoty (dátumu) na odstránenie znečistenia. Ďakujeme vopred za ochotu.

04. február 2018

Martin

Len doplním, že jednorázové vyčistenie tomu pomôže nanajvýš tak na pár dní, potom to bude v rovnakom stave. Mestská časť nech sa v prvom rade zamieria na príčinu a nie následok. Lebo tipujem, že to možno síce niekto vyzbiera, podnet bude označený za vyriešený a o 3 dni sa sem môže dať zas.
07. február 2018

Michal T

Vcera sa tu uviedli do prevadzky polopodzemne kontajnery, ktore nahradia stare 1100l plastove kontajnery (ktore maju byt podla odpovede OLO na moj email dnes odvezene). Pevne teda dufam, ze do buducna nebudu ludia davat ziadne smeti mimo samotnych polopodzemnych kontajnerov a teda nebudu rozfukane po okoli 200 metrov kazdym smerom.

Riesim inak toto miesto s rozfukanymi smetami uz vyse roka, hovorili sme aj so zastupcom vlastnikov jedneho z domov o projekte, viac krat sme to aj cistili so Zelenou hliadkou a inymi dobrovolnikmi a konecne sa spustili nove polopodzemne kontajnery. (Ktore sa inak stavali asi 3 mesiace stylom 1 den sa stavia a 7 dni oddychuje a po dokonceni to bolo skoro 2 mesiace zapaskovane len preto, ze bolo treba osadit znacku zakaz zastavenia - na ktoru bolo treba povolenie - na co nikto dopredu nemyslel...)
18. február 2018

Michal T

Vcera sme s dobrovolnikmi zo Zelenej hliadky a Bratislavskych sluzieb docistili skoro cele okolie:
https://www.facebook.com/bratislavasluzby/posts/1201292960004510

Cez tyzden by mala byt kopa smeti odvezena a jednu malu cast ihriska este dozbierame asi buduci vikend.

Podnet mozete oznacit za vyrieseny.
18. február 2018

Peter Fedor

Vážený pán Tkáčik,

v mene celého okolia Budatínskej ulice sa Vám chcem poďakovať za Váš občiansky aktivizmus. To, čo (spoločne so Zelenou hliadkou) robíte pre Bratislavu, je neoceniteľná služba spoločnosti. Trošku ma však mrzí, že sa k danému problému nevyjadrila, resp. nezasiahla priamo mestská časť, ktorá je primárnou inštitúciou starajúcou sa o čistotu Petržalky (opravte ma, ak tomu tak nie je). Neviem, či ste sa s nimi nejako pri zbere odpadkov koordinovali, alebo ste to celé naplánovali samostatne, avšak čakal by som aspoň nejakú odozvu na môj podnet zo strany MČ. Dobrovoľníci predsa nemôžu nahrádzať vo voľnom čase povinnosti verejných orgánov, resp. príslušných vlastníkov/správcov nehnuteľností.

Ako však hovorím, nemám bližšie informácie, takže možno sa mýlim, len ma mrzí, že ste sa museli Vy a dobrovoľníci ukrátiť o svoj voľný čas. V každom prípade, ešte raz Vám a ostatným ďakujeme.

Zdraví,

PF

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania