Územný plán Vlárska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Mária 08. februára 2018

Sľuby o územných plánoch sú tu od roku 2014 s prihliadnutím na záujmy ľudí a nevyhovieť tak developerom (obr. z propagačného letáčika). V roku 2015 Vás u územný plán pre Vlársku požiadalo asi 35 ľudí, v roku 2016 a 2017 sa dokonca dostali do rozpočtu mesta. Za toľké roky nič. Kedy sa bude územný plán zóny Vlárska naozaj obstarávať????? Má to vôbec ešte zmysel, ked ste za tieto roky dovolili výstavbu BD Vlárska a už svchalujete úzmené konanie pre bytovku Medici, či už sa realizuje utajovaná výstavba záhadných parkovísk???????

09. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol zaslaný na vybavenie.

Jana Plevová
13. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

územný plán zóny spresňuje územný plán hlavného mesta. Neznamená, že z pozemku na výstavbu bytového domu urobíme zeleň. Mestská časť aktuálne spracuváva ÚPZ Jelšová, Biely kríž, Mierová kolónia, Dimitrovka, Kamenné sady, Hornomlynská dolina.
Veríme, že v tomto roku sa pustíme aj do ÚPZ Vlárska a Zátišie.

Pokiaľ ide o spomínané výstavby:
BD Vlárska bol verejne odprezentovaný, prešiel skúmaním nezávislých architektov, investor vyhovel požiadavke ľudí na vybudovanie nového ihriska, rekonštrukciu chodníka, vytvorenie parku Rozvodná/Vlárska a buduje dostatočné množstvo parkovacích miest. Na rozdiel od novopostavených bytových domov vybudovaných len pár rokov predtým. Projekt Medici je deväť bytov.
Parkovisko si stavia nemocnica na svojom pozemku.

S úctou


Kancelária starostu
15. marec 2018

Mária

Važená kancelária starostu (anonymná), otázkou nebolo akým záujmovým skupinkám ste obstarali úzmený plán, ale prečo ste už 4 roky neboli schopný obstarať plán pre Vlársku. A či je ešte čo obstarávať, ked ste začali už všetky úzmené konania, ktorých sa to malo dotknúť. Zadalšie pravdepodobne kanelária starostu sa nezúčastnila na stretnutí obyvateľov pre výstavbu BD Vlárskej nakoľko väčšina pripomienok občanov bola pochovaná pod čiernu zem (zápisnica je v prílohe aby ste vedeli čo sa tam naozaj riešilo), ako napr. žiadali zastavanosť pozemkov v súlade s územným plánom BA, výškovosť budovy s ÚP BA, či zapracovať pripomenky občanov do dopravnej štúdie alebo aby nebola devastovaná zeleň za zástavkou MHD, tu bola v poslednom čase viac krát volaná mestská aj štátna polícia či kontrolné stavebné orgány....ale po úplate 75 tisí asi kancelária starostu o ničom nevie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania