Aktualizovať podnet
Poškodenie mostné zábradlie na Rybničnej ulici

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Poškodenie mostné zábradlie na Rybničnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Ladislav Mráz 07. februára 2018

Dňa 06.02.2018 došlo v lokalite Rybničnej ulice k výrubu stromov , pričom jeden zo stromov svojim pádom zdemoloval , zničil mostné zábradlie . Došlo k poškodeniu nosnej nožičky a vrchnej časti - madla . Celé zábradlie je nahnuté .

08. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
10. február 2018

cestár

Pokiaľ viem, Rybničná je v správe hlavného mesta a nie MČ. Prosím Vás nezávadzajte, nekryte neschopnosť hlavného mesta. Nech pán primátor Nesrovnal so svojími odborníkmi sa unúva odpovedať na podnety nespokojných občanov a nech sa neschopní komunálni politici, ktorí si žijú nadštandartne z daní bratislavčanov, nech sa konečne rozhýbu.
12. február 2018

Odkazprestarostu.sk

Prosíme diskutujúcich, aby sa zdržali neopodstatnených osobných útokov na zástupcov samosprávy. Niektoré príspevky boli upravené. Ďakujeme za porozumenie,

Ján Hefty
www.odkazprestarostu.sk
12. február 2018

Ladislav Mráz

Je to smutné , ale príspevok , ktorý sa Vám nepáči je názor viacerých ľudí na prácu zástupcov samosprávy. ( Neberte to ako útok , ale hodnotenie , ktoré sa dá zmeniť odvedenou prácou ) V danej lokalite samospráva zanedbáva celú časť : kanalizácia , voda , parkovanie , cesty , chodníky , prechody pre chodcov , osvetlenie. Obyvatelia vynakladajú maximálne úsilie , ale všetky plány v rozvoji lokality stroskotajú pri komunikácií so samosprávou. Každému je jasné , že každá pokladnička má svoje dno a limit. Problémy sa snažíme vyriešiť samostatne a nezaťažovať mesto , len niekedy je účasť samosprávy , mesta , Mč nutná. Rozvoj , ktorý prebieha v oblasti výstavby je prínos pre celú lokalitu . Len obytaľia utrpeli stratou parkovacích miest. Napríklad pri dome na Rybničná 61/B je na pevnej ploche len 8 max. parkovacích miest pre 200 bytov . Ostatné auta parkujú v blate. Kľudne sa stretnime a ukážem Vám fotky a videá vozidiel , ktoré sú ako zo staveniska. Ja osobne mám 6 mesačné vozidlo . Chodci prechádzajú nevybudovanou infraštrukturou v blate do podnikov , firiem . Naposledy na nevybudovanom chodníku došlo k zrážke vozidla s chodcom v mesiaci december 2017 . Napojenie kanalizácie a vody je na dobrej vôli developera. Či bude , alebo nie je na rokovaniach . Nič nechcem len , aby ste obrátili zrak aj do našej ulice a pomohli spoločenstvám vlastnikov bytov , ktorý chcú mať rovnakú ulicu ako máte vy .
27. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Ladislav
reagujeme na Váš podnet „Poškodenie mostného zábradlia na Rybničnej ulici“. Výrub stromov na ul. Rybničnej v súčasnej dobe zabezpečuje Slovenský vodohospodársky podnik, Š.p. Bratislava, Správa vnútorných vôd Šamorín (ďalej len „ SVP“) ako správca vodného toku Vajnorský potok. Podľa informácie od SVP pri výrube stromov ich pracovníkmi nebolo hlásené žiadne poškodenie majetku. Zábradlie býva permanentne poškodzované neznámymi osobami, za posledný rok ho prichytávali do zeme minimálne 3 krát a pravidelne na ňom robia obnovu náteru. Opravu zábradlia SVP zabezpečí v dohľadnej dobe a to v prípade dostupnosti materiálu a schopnosti ho opraviť.

Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
27. február 2018

Ladislav Mráz

Dobrý deň, pani Hrčková
Môj podnet , ktorý som zaslal na prešetrenie kde došlo k poškodeniu mostného zábradlia , bol zaslaný v deň vzniku tejto udalosti. Rovnako pretrvávajúci stav , ktorý je po výrube kde okolie je zahádzané bordelom zo stromov , ktoré boli spílené. To , že zamestnanci nenáhlasili poškodenie mosta ja riešiť nebudem . Výhovorka , že zábradlie býva poškodzované neznámymi osobami je len alibizmus . Videli ste vlastne fotodokumentáciu čo som poslal ??? Videli ste na nožičkách čo opisujete značnú koróziu ? Videli ste ten náter čo spomínate ? Kedy 3x MINIMÁLNE ho opravovali ? Čítate o Rybničnej a hneď označujete ľudí za asociálov !!! Dávno sa zmenila štruktúra vlastníkov , sme ľudia ktorým záleží kde bývame . Prídite sa kľudne pozrieť do lokality aj vo večerných hodinách , je to lokalita , kde bývajú slušný ľudia a nie ničitelia okolia. Môj podnet bol podaný a som rád , že aj keď takto trpko bude zabradlie opravené aj keď neviem čo znamená dostupnosť materiálu a schopnosť ho opraviť , keď v lokalite kde je ohrozujúce zábradlie je škola , deti a po chodníku prechádzajú ľudia .
27. február 2018

Ladislav

27. február 2018

Ladislav Mráz

Ešte na doplnenie pani Ing.Hrčková som poslal náhodnú fotku , ktorá vznikla pri dokumentovaní parkoviska , kde vidno strom pred spílením a dôkaz , že fotka je nová Vám poslúži benzínová pumpa , ktorá je v prevádzke od polovice januára 2018 . Škoda na zabradlí vznikla presne dňa 06.02.2018 . Ak čerpacia stanica má kamerový systém aj na zadnej časti budovy , tak už sa nejedná o nezmámeho škodcu , ale budete vedieť identifikovať prípad a spôsob škody. Pokiaľ je fotka malá , musel som vystrihuť parkujúce vozidlá , ale celú fotku Vám viem preukázať . Opakujem , že okolo nebezpečného zábradlia chodia aj žiaci z blízkeho učilišťa a pri potoku sa hrávajú deti . Dospelý človek nevyvinie takú silu , aby ohol zábradlie aj keby jedol tonu špenátu za deň. K demolácií celého mostného zábradlia došlo pádom z hora , na fotke vidíte ohyb z hornej časti nadol . Verím , že mostné zábradlie bude čoskoro opravené , aby nešpatilo našu časť a nevznikol žiadný úraz .
28. február 2018

Ladislav

Posielam foto dokumentáciu k poškodenému zábradliu , kde je vidno smer vynutého tlaku na materiál . Zábradlie nebolo ošetrované a ani nebola v blízkej minulosti vytvorená povrchová úprava materiálu náterom. K poškodeniu došlo dňa 06.02.2018 v blízkosti na zadnej strane benzínovej pumpy počet kamier 3 . Prvé fotky odoslané v podnete boli vytvorené v ten deň 06.02.2018 utorok o 14,50 hod.
28. február 2018

Ladislav

Fotografia po výrube na pníku ukazuje smer ktorým bol nasmerovaný pád stromu .Vykonanie
stínky, určenie smeru stínky a pádu stromu . Stínka bola vykonaná dňa 06.02.2018
09. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Ladislav,
na podnet týkajúci sa poškodenia zábradlia pri výrube drevín na Rybničnej sme dostali ďalšie oznámenie Slovenského Hospodárskeho podniku, ktoré uverejňujeme. Slovenský vodohospodárky podnik, š.p. Bratislava, Správa vnútorných vôd Šamorín dňa 08.03.2017 oznámil pokračovanie prác na Vajnorskom potoku pri Rybničnej ulici. Predpoklad je, že nasledujúce 2 dni tam budú vykonávať zrezanie stromov odvetvenie a odvoz. Na zábradlie je zakúpený spojovací materiál, keď budú vhodné poveternostné podmienky, tak uskutočnia opravu zábradlia.
S úctou


Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
12. marec 2018

Ladislav

Dobrý deň,
V piatok 09.03.2018 došlo k oprave mostného zábradlia . Chem Vás ešte požiadať , aby ste zaslali môj návrh pre Slovenský vodohospodársky podnik, Š.p. Bratislava, Správa vnútorných vôd Šamorín a ten znie: Ak obe zábradlia zabezpečia novým náterom ( ošetriť od hrdze , základná farba a bielo - červený náter ) prispejem finančne aj ja . Záleží mi na vzhľade a obraze našej časti. Pokiaľ bude súhlasiť správca , nechajte mi tu odkaz a ja prídem osobne na Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy vo Vajnoroch a nechám tam u Vás finančný príspevok .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania