Aktualizovať podnet
Chybajuci prechod pre chodcov

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Chybajuci prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter 11. februára 2018

Pri prechádzaní cez cestu na ulici Istrijská dochádza k ohrozovaniu chodcov prestupujúcich na iné autobusy do protismeru nakoľko medzi zastávkami MHD chýba prechod pre chodcov. Prosím o preposlanie tohto podentu na Magistrát alebo komukoľvek zodpovednému za túto cestu, kto ju má v správe a riešenie tohto problému mestským poslancom. Autá tu nespomaľujú a často sa stáva, že ľudia, ktorí vystúpia musia prebehovať a utekať na autobus v protismere. Ďakujem.

02. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou. Hlavné mesto SR Bratislava
21. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu občana uvádzame, že je opodstatnený.
Nakoľko umiestnenie priechodu pre chodcov musí spĺňať kritériá dané technickými normami, Zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Vyhláškou 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon 8/2009 a Vyhláškou 532/2002, čiže nadväznosť priechodu na existujúce pešie trasy – chodníky, vhodná poloha z hľadiska viditeľnosti priechodu, osvetlenia, dostatočného rozhľadu, bezbariérového prístupu atď. je vybudovanie priechodu pre chodcov spolu s pešími trasami investičná akcia. Navrhli sme oddeleniu stavebných činností zaradiť priechod pre chodcov do Zoznamu investičných akcií.


S pozdravom Oddelenie dopravného inžinierstva. Hlavné mesto SR Bratislava
18. marec 2019

Dusan

Istrijská-priechod pre chodcov-chýbajúci

Prosím Vás včera došlo k smrtelnej nehode v blízkosti zastávky MHD, všetko mohlo skončiť inak ak by sa v mieste zastávky nachádzal prechod pre chodcov. Na ceste, ktorú spravuje magistrát chýbajú v miestach zastávok počas celej trasy MHD v Devínskej novej Vsi prechody prechodcov, či už je to ulica Istrijská na dvoch miestach, alebo Opletalova, alebo cesta na Bory, kde by mimochodom v mieste kde chodci chodia do OD Bory mal už dávno byť semafor. Na foto je ďalší z neecistujúcich prechodov pre chodcov v blízkosti zastávky MHD, kde často ľudia zo sídliska prestupujú a prebiehajú na druhú stranu na autobus č,29. Stálo nás tam 5 a autá nás nepúšťali cez cestu, napriek tomu, že sa nám blížil autobus..takto sa stávajú smrtelné nehody.
18. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
aktualizovaný podnet bol preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. december 2019

Silvia Vilhanová

Podnet bol opätovne preposlaný magistrátu.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania