Zničená zeleň na nábreží pri moste SNP

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený

Dlhodobo nerieseny problem so zelenou pri zastavke mhd na nabrezi pri moste SNP, ktory sposobuju ludia svojou pohodlnostou chodit len po chodniku. Chcelo by to prave preto adekvatne riesenie, nakolko ludi sa zmenit nepodari.

09. júl 2013

Di

Ono celá tá časť nábrežia od Slovenského národného múzea po Most SNP by si zaslúžila komplexnú rekonštrukciu, chodníkov ale aj zelene. Kedysi boli pri pontóne oproti Štúrovho námestia promenádny ostrovček-ten zrušili a nechali tam najbyčajnejšiu dlažbu, ktorú "spestrili" gýčovými kvetináčmi s reklamnou meganálepkou kvetinárstva. Naozaj ukážka nevkusu a bezzubosti verejných orgánov voči reklame v tejto krajine!!!!

Bohužiaľ predchádzajúci starostka Andrej Petrek narýchlo "zbúchal" pred poslednými komunálnymi voľbami akú-takú rekonštrukciu nábrežia, aby si zohnal volebné hlasy. A tak to aj dopadlo:-( , vyslovene vyhodené prachy.

Nielenže je na asi 700 metrov úseku použité rôzne zábrany-biskupské klobúky, inde sú čierne tyče či betónové gule. To naozaj nevie MČ Staré Mesto alebo magistrát aspoň na tieto najviac navštevované turistické lokality zabezpečiť kvalitný a najmä jednotný mestský mobiliár (napr. betónové gule pri River parku vyzerajú dobre http://doka.sro.sk/images/produkty/4_gula.jpg

A celú časť za zástavkou Most SNP priamo pri Dunaji treba vydláždiť zámkovou dlažbou, veď je tam veľký pohyb ľudí.

Celé toto územie by si ale zaslúžilo architektonický návrh a urobiť to raz a najmä poriadne! Upraviť chodníky a vysadiť kvety, stromy a kríky.
09. júl 2013

Di

A ešte jedna pripomienka: na námestí Ľ. Štúra pred Redutou dokonca zriadili parkovisko turistických vláčikov https://maps.google.com/?ll=48.139903,17.10994&spn=0.007389,0.016544&t=m&z=16&layer=c&cbll=48.139993,17.109864&panoid=o08PggrAiel_oJwwN7yCjQ&cbp=12,11.47,,1,-3.97

Tak nielenže si turisti pozerajú gýčové plastové kvetináče s tujami miesto kvalitnej kvetinovej výzdoby pri pamätníku štúrovcov, ešte ich "dorazíme" zaparkovanými vláčikmi pred pamätníkom, a to v priamom centre mesta!!!
10. júl 2013

jan

toto nie je problem len nabrezia ale uz celeho mesta, mesto je v katastrofalnom stave, vsetko sa rozpadava...tak ako bolo vsetko urobene za komunizmu a kratko po, nic sa s tym do teraz neurobilo, napr. obrubniky na cestach, cesty samotne vieme v akom su stave, kvetinace su urcene v celom meste na odpadky a spaky, kovove bariery na cestach bielo cervenej farby su len jednou kopou hrdzaveho plechu po celej Bratislave.
nehovoriac o stale spominanom prekryvani znecistenych ploch a fasad nevkusnou reklamou a reklamnym smogom v akejkolvek forme!!!! ale ocividne to vacsine ludi zijucim v tomto meste absolutne nevadi, lebo keby ano tak tato stranka skolabuje pod naporom odkazov a staznosti, lebo tie uz nie su na tisice ale desattisice!!!!!!!
15. júl 2013

jan

Kazdy normalne myslici clovek vidi ze Bratislava je kupa hnoje. Jen pomalu, pomalu se budou odkryvat korupcii vyslapane cesticky.
06. marec 2021

Martin Uváček

vysušený a vychodený trávnik za zastávkou bol už pred niekoľkými rokmi nahradený povrchom z jemného štrku a rastie tu niekoľko okresných trstín. Takže podľa mňa je to adekvátne riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania