Vysoké obrubníky na chodníkoch k nemocnici Antolská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Di 09. júla 2013

Do nemocnice Antolská chodí množstvo starých, chorých ľudí a mamičiek s malými deťmi. Chodníky k nemocnici ale nemajú zošikmené hrany, čo im sťažuje chôdzu. Navyše, chodník je na jednom úseku aj zničený, zaslúžil by si rekonštrukciu. Aj keď mestské časti a mesto nemajú peniaze, mali by byť udržiavané verejné komunikácie a chodníky pri významných verejných priestoroch, akými sú nemocnice.

15. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedené chodníky na Antolskej ulici nie sú zverené do správy mestskej časti a z tohto dôvodu mestská časť Bratislava-Petržalka na nich nezabezpečuje žiadnu údržbu. Na základe uvedeného je potrebné obrátiť sa na vlastníka pozemkov, ktorým je hlavné mesto SR Bratislava.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
10. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Betliarska a Antolská (od Betliarskej po otočku autobusov) ul. aj s priľahlými chodníkmi sú v správe Hlavného mesta SR Bratislava – oddelenia správy komunikácií (OSK). Vaše upozornenie ohľadom chýbajúceho bezbariérového prístupu evidujeme.
OSK ako správca zabezpečuje údržbu a opravu jestvujúcich komunikácií a chodníkov. Dobudovanie bezbariérových úprav v predmetnej lokalite je investičná činnosť, ktorá si vyžaduje zvýšené finančné náklady a vypracovanie projektu v zmysle vyhlášky 532/2002. Na základe Vašej sťažnosti správca komunikácií podá žiadosť na Oddelenie koordinácie dopravných systémov – Referát tech. činností a špeciálneho stavebného úradu o zaradenie predmetnej akcie do plánu investičných akcií na najbližšie obdobie.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
17. august 2016

migel001

Hlavne, ze sa upravuje niekolko priechodov pre chodcov na krizovatke Sintavska, Smolenicka, ale ze sa neda bezbarierovo prejst po chodnikoch od zastavky Betliarska az k nemocnici, to zodpovednych netrapi...
07. november 2018

Martin Nýdr

Dobrý deň, prosím o zahlasovanie za projekt debarierizácie prechodov v okolí nemocnice ktorý som spracoval do občianskeho rozpočtu "Bez bariér za zdravím – Antolská, Petržalka". Ďakujem za každý hlas. Hlasovať môžete tu:
https://www.bratislava.sk/sk/obciansky-rozpocet-hlasovanie
20. október 2020

Martin Uváček

Predpokladám že dodnes sa nebarierizacia chodníkov neuskutočnila.
20. október 2020

Martin Nýdr

Žiaľ nič sa neudialo, bol prísľub zo strany hl. mesta, že to urobia aj na celej ulici pred nemocnicou a konečne ju vysporiadajú, opravia povrch a vyčistia kanalizáciu a pod... Tiež sa osobne interesovali zástupcovia mestskej časti a prisľúbili pomoc a podporu, no nič z toho :-(
28. december 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
29. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
21. jún 2022

Petra Jarošová

Pred 9 rokmi sme si mohli precitat, ze
Na základe Vašej sťažnosti správca komunikácií podá žiadosť na Oddelenie koordinácie dopravných systémov – Referát tech. činností a špeciálneho stavebného úradu o zaradenie predmetnej akcie do plánu investičných akcií na najbližšie obdobie.

Mgr. Marek Papajčík, referát vzťahov s verejnosťou, Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
A odvtedy sa vo veci neudialo absolutne nic. Je to zla vizitka prace Magistratu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania